Kwaliteit en Erkend

De Nederlandse Kappersakademie zet hoog in op kwaliteit! We leren onze studenten alles wat ze moeten weten over het kappersvak. Alleen zo kunnen we goede kappers opleiden. De NKA beschikt over alle relevante kwaliteitskeurmerken en erkenningen die in Nederland gelden op het gebied van opleiding en examinering.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
De dagopleidingen van de Nederlandse Kappersakademie zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OC&W). Dit betekent dat onze kwaliteit voldoet aan de eisen die het ministerie stelt aan MBO-opleidingen. We worden jaarlijks gecontroleerd door dezelfde instantie die de kwaliteit van andere MBO-opleidingen meet. Wanneer je de dagopleiding hebt afgerond, ontvang je een MBO-niveau 3 of 4 diploma. Klik hier om het laatste inspectierapport te downloaden en klik hier om het jaarlijkse verslag van werkzaamheden (zelfevaluatie) te lezen.

NRTO
NRTO is de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Als lid van deze raad committeert Nederlandse Kappersakademie zich aan de gedragscode van NRTO. NRTO-leden zijn tevens aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumenten.

ANKO
De Nederlandse Kappersakademie is lid van Koninklijke ANKO. De Koninklijke ANKO gelooft in de ondernemende kapper en een florerende kappersbranche. De vereniging ondersteunt, adviseert en inspireert op het gebied van ondernemerschap, vakmanschap en werkgeverschap. De dagelijkse praktijk in salons is hierbij het uitgangspunt. Bovendien zet de ANKO op het verhogen van de kwaliteit van het vakmanschap in het onderwijs. Iets wat wij als NKA erg belangrijk vinden.

Intercoiffure
De Nederlandse Kappersakademie is lid van Intercoiffure Nederland. Intercoiffure is de meest succesvolle, exclusieve kappersorganisatie ter wereld. In meer dan 60 landen vind je deze topsalons. In Nederland zijn +/- 80 salons aangesloten bij Intercoiffure. Na strenge selectie en ballotage treden de geselecteerde salons toe tot Intercoiffure. Vanaf dat moment hebben deze Intercoiffure salons toegang tot exclusieve wereldwijde informatie met betrekking tot haarmode en trends. Zo kunnen we onze klanten altijd voorzien van de nieuwste trends en technieken.