Decanen

 

Als decaan wil je de beste vervolgopleiding voor je leerlingen. Bij de Nederlandse Kappersakademie zijn leerlingen verzekerd van een geweldige carrièrestart! Wij leiden onze studenten in twee jaar op tot allround kappers. De NKA is de beste keuze voor leerlingen die het kappersvak willen leren.

Kwalitatief erkend opleidingsinstituut
Wie kiest voor de Nederlandse Kappersakademie, kiest voor kwaliteit! Diverse gerenommeerde kappers zijn sinds onze oprichting in 1953 hun carrière begonnen in ons opleidingsinstituut. We zijn een kleinschalige opleiding met aandacht voor onze studenten. Discipline vinden we belangrijk en we garanderen dat er nooit lesuitval is.

Wekelijks worden onze docenten getraind op didactische, pedagogische en vaktechnische vaardigheden. We bieden constante kwaliteit en zijn een door het ministerie van OC&W erkend opleidingsinstituut. Dit betekent dat onze studenten recht hebben op studiefinanciering en een openbaar vervoer product.

Klik op deze link om ons laatste rapport van de Inspectie van het Onderwijs te downloaden (staat van de instelling). Klik op deze link om ons laatste zelfevaluatie verslag (verslag van werkzaamheden) te lezen.

Focus op praktijk
Veel trainen in de praktijk in combinatie met uitstekend onderwijs, zorgt ervoor dat wij al sinds jaar en dag de top uit ons vakgebied opleiden. De Nederlandse Kappersakademie beschikt daarom over een vijftal kapsalons waar studenten 90% van hun opleiding bezig zijn met de praktijk. Na twee maanden knippen studenten al hun eerste klanten. Hierbij worden ze begeleid door gekwalificeerde docenten.

Vliegende start van je carrière
Studenten leren het volledige kappersvak, waaronder knippen, föhnen, kleuren, vlechten en opsteken. Ook ontwikkelen zij hun sociale en commerciële vaardigheden. Deze kwaliteiten maken onze studenten erg gewild op de arbeidsmarkt. Zelfs zo gewild dat wij een 100% baangarantie kunnen afgeven.

Daarnaast ontvangen kappers die hun opleiding aan de Nederlandse Kappersakademie hebben gevolgd vaak een startsalaris dat hoger ligt dan het gemiddelde. Met een diploma van de Nederlandse Kappersakademie kun je overal terecht: achter de schermen bij filmproducties en fashionshows, aan boord van een cruiseschip of werkend in wereldwijd gerenommeerde kapsalons, onze oud-studenten komen we overal tegen!

Waarom kiezen studenten voor de NKA?
Onze praktijkgerichte onderwijsmethode en het kwaliteitsniveau zijn voor veel studenten een reden om voor de NKA te kiezen. Ook het feit dat studenten verzekerd zijn van een vliegende start van hun carrière speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast spelen onze focus op mode, visagie en de buitenschoolse activiteiten zoals modeshows mee in het besluit om voor de NKA te kiezen.

Meer informatie?
Heb je vragen over onze opleiding? Neem dan gerust contact op met één van onze studieadviseurs.

Folders aanvragen
Wil je folders aanvragen om aan leerlingen te verstrekken? Dat is geen probleem! Wij hebben ook een leuke poster voor je beschikbaar waarop we onze open dagen voor het komende studiejaar aankondigen. Vraag gratis folders en posters aan.