fbpx
Masterclass Vlechten & Opsteken Nederlandse Kappersakademie

Kies voor onze uitgebreide avondopleiding Masterclass Vlechten & Opsteken

  • Leer creatief opsteken als een professional
  • Diverse uitgebreide technieken voor lang haar
  • 20 weken, één avond per week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
  • Sluit goed aan bij werk en gezin
  • Toelating zonder vooropleiding
  • Vanaf 21 jaar

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Plan een informatiegeprek

Masterclass Vlechten en Opsteken in 20 weken

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

Masterclass Vlechten & Opsteken bij de Nederlandse Kappersakademie

Een hairstylist gespecialiseerd in vlechten en opsteken is een expert in het creëren van verfijnde haarstijlen door middel van vlecht- en opsteektechnieken. Ze beheersen diverse vlechtstijlen, zoals 4 strengen, visgraatvlechten en meer, en zijn bedreven in het opsteken van het haar in elegante (bruids)kapsels zoals Grace Kelly roll, chignons en updo’s. Deze vakmensen adviseren klanten over passende stijlen, rekening houdend met haartype en gelegenheid. Ze luisteren zorgvuldig naar de wensen van de klant en vertalen deze naar verbluffende haarcreaties, waardoor ze een breed scala aan unieke en prachtige looks kunnen realiseren voor verschillende gelegenheden.

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Een nieuwe carrière, flexibel vanuit huis kunnen werken of een eigen kapsalon beginnen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden na het volgen van onze opleidingen. Maak je droom waar en pak deze unieke kans om iets te doen met je passie voor haar.

Lesprogramma Masterclass Vlechten & Opsteken

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

Tijdens de eerste les krijg je een uitgebreid materialenpakket met alle kappersbenodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Ook krijg je toegang tot onze unieke online lesomgeving, waar je uitgebreide uitleg over vaktechniek en je lessen vindt. Handig voor thuis, als je alles nog eens wilt nalezen. Of als je je wilt voorbereiden op de volgende les. Het lesprogramma van de Masterclass Vlechten en Opsteken duurt 20 weken, verspreid over 5 maanden (afhankelijk van de vakanties). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod: adviesgesprek – materiaal – verschillende soorten vlechten o.a. inside, outside, vissengraat, 4 strengen – knopen van haar – Grace Kelly roll – Chignon – werken met kunsthaar – werken met donuts en pads – Victory roll – bruidskapsels – Big Hair – diverse thema opdracht zoals o.a. Vintage Rockabilly, Woman Warrior – Quick Hairdo’s – maken van een moodboard – workshops.

De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de lessen werk je op modellen. Een vriendin, collega of buurvrouw: iedereen mag mee als model. De behandelingskosten zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Wat ontvang je na het doorlopen van de opleiding

De laatste twee weken van je opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt behaald, ontvang je het diploma Masterclass Vlechten en Opsteken van de Nederlandse Kappersakademie.

Wat zijn de toelatingseisen?

Het is belangrijk om de Nederlands taal te verstaan en te spreken om de uitleg goed te kunnen begrijpen (niveau A2). De minimumleeftijd voor de avondopleiding is 21 jaar. Ben je jonger dan 21 jaar? Kijk dan bij ons onderwijsaanbod voor mbo-dagopleidingen.

Wat zijn de vervolgopleidingen?

Wil je na deze Masterclass nog meer leren van het kappersvak? Kies dan voor onze uitgebreide opleiding tot  Hairstylist in 40 weken. Een andere interessante uitbreiding van je kennis binnen de uiterlijke verzorging is de opleiding tot Make-Up Artist in 20 weken.

Als je binnen één jaar na het afronden van je opleiding Masterclass Vlechten & Opsteken start met één van onze vervolgopleidingen ontvang je een korting van €100,- per vervolgopleiding.

Kan ik deze opleiding combineren met andere opleidingen?

Zijn je ambities groot en vind je één lesavond in de week niet voldoende? De Masterclass Vlechten en opsteken is goed te combineren met:

- Hairstylist in 40 weken
- Visagie opleiding Make-up Artist in 20 weken

Als je ervoor kiest om je opleiding Hairstylist te combineren met één van bovengenoemde opleidingen, dan ontvang je ook een korting van €100,- per vervolgopleiding.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de Masterclass Vlechten en Opsteken in 20 weken is €1.375,-. Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. €450,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld in één keer? Dan ontvang je €100,- korting op het lesgeld.

Startmomenten

Den Haag (Rijswijk)
 - 
do 14 nov 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Amsterdam
 - 
di 15 okt 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Amersfoort
 - 
do 7 nov 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
"De docenten hadden vertrouwen in mij dat ik in korte tijd een kapster kon worden en het is gelukt! Top kappersschool!”
Andreea Alexandru, Hairstylist, MC & Colour, MC Vlechten & Opsteken

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.