Masterclass Vlechten & Opsteken in 20 weken

Maak kennis met de avondopleiding Vlechten en Opsteken:

  • Leer creatief opsteken als een professional!
  • Diverse uitgebreide technieken voor lang haar
  • 20 weken, 1 avond in de week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
  • Sluit goed aan bij werk en gezin
  • Toelating zonder vooropleiding

Masterclass Vlechten en Opsteken in 20 weken

Heb je passie voor vlechten en opsteken van haar? Of wil je hier meer van leren? Kies dan voor onze uitgebreide Masterclass Vlechten en Opsteken!

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Een nieuwe carrière, flexibel vanuit huis kunnen werken of een eigen kapsalon beginnen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden na het volgen van onze opleidingen. Maak je droom waar en pak deze unieke kans om iets te doen met je passie voor haar. De lessen zijn goed te combineren met werk en gezin. Onder begeleiding van ervaren docenten volg je één avond in de week les van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Lesprogramma Masterclass Vlechten & Opsteken

Tijdens de eerste les krijg je een uitgebreid materialenpakket met alle kappersbenodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Ook krijg je toegang tot onze unieke online lesomgeving, waar je uitgebreide uitleg over vaktechniek en je lessen vindt. Handig voor thuis, als je alles nog eens wilt nalezen. Of als je je wilt voorbereiden op de volgende les. Het lesprogramma van de Masterclass Vlechten en Opsteken duurt 20 weken, verspreid over 5 maanden (afhankelijk van de vakanties). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

LESONDERDELEN
De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod: adviesgesprek – materiaal – verschillende soorten vlechten o.a. inside, outside, vissengraat, 4 strengen – knopen van haar – Grace Kelly roll – Chignon – werken met kunsthaar – werken met donuts en pads – Victory roll – bruidskapsels – Big Hair – diverse thema opdracht zoals o.a. Vintage Rockabilly, Woman Warrior – Quick Hairdo’s – maken van een moodboard – workshops.    

De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de lessen werk je op modellen. Een vriendin, collega of buurvrouw: iedereen mag mee als model. De behandelingskosten zijn bij het lesgeld inbegrepen.

DIPLOMA
De laatste twee weken van je opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt behaald, ontvang je het diploma Masterclass Vlechten en Opsteken van de Nederlandse Kappersakademie.

Vervolgopleidingen?

Wil je na deze Masterclass nog meer leren van het kappersvak? Kies dan voor onze uitgebreide opleiding tot Hairstylist in 40 wekenEen andere interessante uitbreiding van je kennis binnen de uiterlijke verzorging is de opleiding tot Make-Up Artist in 20 weken.

Als je binnen één jaar na het afronden van je opleiding Masterclass Vlechten & Opsteken start met één van onze vervolgopleidingen ontvang je een korting van €100,- per vervolgopleiding.

VERSNELLEN?
Zijn je ambities groot en vind je één avond in de week niet voldoende? De Masterclass Vlechten & Opsteken is goed te combineren met de opleiding tot Hairstylist in 40 weken. Ook is het mogelijk om deze opleiding(en) te combineren met de opleiding Make-up Artist in 20 weken.

Als je ervoor kiest om je opleiding Masterclass Vlechten & Opsteken te combineren met één van bovengenoemde opleidingen, dan  ontvang je ook de korting van €100,- per vervolgopleiding.

Tarieven Vlechten en Opsteken

Het lesgeld voor de Masterclass Vlechten en Opsteken in 20 weken is vanaf €1.100,-. Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. €450,-.  Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hier de betalingsmogelijkheden.

Bekijk hier het volledige Vlechten & Opsteken materialenpakket.

TOELATINGSEISEN
Het is belangrijk om de Nederlands taal te verstaan en te spreken om de uitleg goed te kunnen begrijpen (niveau A2). De minimumleeftijd voor de avondopleiding is 21 jaar. Ben je jonger dan 21 jaar? Kijk dan bij ons onderwijsaanbod voor mbo-dagopleidingen.

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
ma 16 mrt 2020 Amersfoort Voldoende plaatsen beschikbaar
di 24 mrt 2020 Rotterdam Mariniersweg Voldoende plaatsen beschikbaar
do 26 mrt 2020 Den Haag (Rijswijk) Voldoende plaatsen beschikbaar
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Vijf vestigingen

Op vijf verschillende locaties in Nederland kun je onze kappersopleiding volgen: Amersfoort, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam (2). Alle vestigingen van Kappersakademie zijn makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Bekijk de vestigingen

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Klik hier om een WhatsAppbericht te versturen, bel gratis 0800-0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Volg ons op Instagram