fbpx

MBO 3 Haarstylist Allround (dame & heer) in twee jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide opleiding tot Haarstylist Allround!

 • Uniek! Twee diploma’s in één opleiding
 • Combinatie Barbier & Damesvak
 • Mogelijkheid deelname Ondernemersopleiding
 • In twee jaar tijd al je vakdiploma’s!
 • Focus op praktijk, onze kapsalon is je leslokaal
 • Keuzevakken Image Styling & Visagie
 • Tot en met 21 jaar

MBO 3 Haarstylist Allround (dame & heer ) in twee jaar (BOL)

Duur:  2 jaar
Toelatingseisen:  vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar
Studiekosten:  € 9.990,- Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 3 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Met deze verkorte opleiding behaal je in twee jaar tijd de erkende diploma’s MBO3 Haarstylist heer en MBO3 Haarstylist dame. Als professioneel haarstylist beschik je over brede kennis en vaardigheden binnen het kappersvak. Daarnaast word je met deze opleiding opgeleid tot Barbier en specialiseer je in het damesvak. Vaktechnisch ben je dus van alle markten thuis! Met deze opleiding ben je dus een aanwinst voor iedere professionele kapsalon. Je hebt dagelijks veel contact met klanten. Daarom is het belangrijk dat je sociale en commerciële vaardigheden goed ontwikkeld worden. Met een diploma van de Nederlandse Kappersakademie zien werkgevers meteen dat jij meerwaarde biedt voor hun kapsalon.

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele en gekwalificeerde docenten in een moderne lesomgeving.

Lesprogramma MBO 3 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

 • Hoe ziet de opleiding eruit?

  De opleiding is verdeeld in vier blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  Je leert zowel het dames- als het herenvak. Vervolgens specialiseer je in zowel het dames als in het herenvak (Barbier). Je wordt allround opgeleid en je bent dus van alle markten thuis. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon.

  Nadat je de basis knip- en snijtechnieken voor zowel dame als heer onder de knie hebt, gaan we verder. Je specialiseert je in alle kennis en vaardigheden gericht op het herenvak, zoals het knippen, snijden en föhnen van herenkapsels. En uiteraard alle specifieke technieken die een Barbier moet beheersen zoals clean shave, baard vormen & onderhouden, pompadour, executive contour en het werken met verschillende tondeuses. Daarnaast leer je alle ins & outs van het damesvak, zoals het snijden, föhnen, omvormen, vlechten & opsteken en uiteraard het kleuren van het haar. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk. Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis of gevorderd) of Bedrijfshulpverlening (BHV).

 • Hoe word ik voorbereid op het bedrijfsleven?

  Onze studenten leren in de praktijk. Elke vestiging heeft een eigen salon, waar studenten dagelijks onder professionele begeleiding alle mogelijke kappersbehandelingen uitvoeren. Op deze manier gaan onze studenten optimaal voorbereid de kapperswereld in.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 3 Kappersopleiding?

  Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Tevens is het mogelijk om met een overgangsbewijs van het derder naar het vierde jaar VMBO TL (MAVO) toegelaten te worden. Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau en wensen.

 • Welke diploma’s kun je behalen?

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 3 Haarstylist heer” en het diploma “MBO 3 Haarstylist dame”. Deze diploma’s zijn officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast ontvang je ook het diploma “Nederlandse Kappersakademie” (NKA). Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” en het “BHV” certificaat.

  Met deze diploma’s kun je:

  •  direct aan de slag als kapper via Haarkracht
  •  verder studeren naar een MBO4 Salonmanager dame of heer BBL

Ambities om te ondernemen in het kappersvak?

Dan is onze Ondernemersopleiding iets voor jou! In het tweede jaar van de opleiding MBO 3 Haarstylist Allround (dame & heer) kan je kiezen voor de studierichting Ondernemen. Samen met je medestudenten run je je ‘’eigen’’ kapsalon in het centrum van Rotterdam (Pompenburg). Je draagt samen met je medestudenten zorg voor de organisatie en het management van de kapsalon: van het kapsel van de klanten tot de marketing en backoffice. Een unieke kans om te proeven van het ondernemerschap en om je voor te bereiden op het starten van een eigen salon. Toelating tot deze opleiding is op basis van selectie en (eventueel) loting. Bij deelname aan deze studierichting wordt het lesgeld verhoogd met €1.200,- .

100% baangarantie

Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt mede door de hoge kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Haarstylist Allround (dame & heer) in twee jaar (BOL) is €9.990,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €530,- korting op het totale lesgeld. Klik op deze button voor een overzicht van alle betaalplannen.

"Je leert echt super veel in een korte tijd op onze school en doordat je zoveel praktijk lessen hebt, blijf je jezelf ook constant trainen en dat is echt super fijn!"
Melanie Grimberg, Amsterdam
"Ik vind het fijn op het NKA, omdat ik elke dag nieuwe dingen leer en mezelf kan blijven uitdagen."
Lisa van de Loo, Amsterdam
"Ik vind dat je super veel leert. Elke dag leer je nieuwe technieken en salon gericht werken. De docenten zijn heel goed in hun werk."
Pinar Ercil, Amsterdam

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Diploma-uitreiking 2022

De examenkandidaten van 2022 hebben op geweldige wijze hun kappersopleiding afgesloten met een grote show in de Maassilo te Rotterdam.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis0800-0123

app

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou