fbpx

Waarom kiezen? Combineer het Dames-, en het Herenvak in één opleiding!

  • Uniek! Twee MBO3 diploma’s in één opleiding
  • Combinatie van Barbier & Damesvak
  • In twee jaar tijd al je vakdiploma’s op zak!
  • Keuzevakken Image Styling & Visagie
  • Mogelijkheid deelname Ondernemersopleiding
  • Tot en met 21 jaar

Duur:

2 jaar

Toelatingseisen:

Vanaf VMBO Basisberoepgerichte leerweg

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Meer weten over MBO3 Haarstylist Allround ( Dame & Heer) in twee jaar?

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

MBO 3 Kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie

Allround Haarstylist in twee jaar, kan dat? Yes! Wij bieden je de mogelijkheid om beide opleidingen in twee jaar tijd te combineren. Zo leer je het ambacht Barbier en het damesvak gecombineerd. In twee jaar tijd dus twee mbo-diploma’s. Handig als je later wil gaan werken in een kapsalon waar dames én heren worden geknipt.

Alleen voor studenten die het beste uit zichzelf willen halen! Het zal je niet verbazen dat deze opleiding zeer afwisselend is. Deze opleiding bied je werkelijk alle mogelijkheden binnen het kappersvak.

Hoe allround word ik dan? Van high-lights tot coupe soleil. Van Clean shave tot Pompadour. Alle onderdelen van zowel het herenvak als het damesvak komen afwisselend aan bod.

Hoe creatief ben jij? We dagen je tijdens deze opleiding uit om met je creativiteit aan de slag te gaan. Dagelijks in de schoolsalon met echte klanten maar ook met je afstudeeropdracht die je on stage laat zien tijdens je diploma-uitreiking.

Is je vooropleiding VMBO basis? Dan kan je bij de Nederlandse Kappersakademie van start met je opleiding op niveau MBO 3. Uniek in Nederland!

Lesprogramma MBO 3 Kappersopleiding

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het jaar is verdeeld in twee blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

Je leert zowel het dames- als het herenvak. Vervolgens specialiseer je in zowel het dames als in het herenvak (Barbier). Je wordt allround opgeleid en je bent dus van alle markten thuis. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon.

Nadat je de basis knip- en snijtechnieken voor zowel dame als heer onder de knie hebt, gaan we verder. Je specialiseert je in alle kennis en vaardigheden gericht op het herenvak, zoals het knippen, snijden en föhnen van herenkapsels. En uiteraard alle specifieke technieken die een Barbier moet beheersen zoals clean shave, baard vormen & onderhouden, pompadour, executive contour en het werken met verschillende tondeuses. Daarnaast leer je alle ins & outs van het damesvak, zoals het snijden, föhnen, omvormen, vlechten & opsteken en uiteraard het kleuren van het haar. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk. Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis of gevorderd) of Bedrijfshulpverlening (BHV).

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Tevens is het mogelijk om met een overgangsbewijs van het derder naar het vierde jaar VMBO TL (MAVO) toegelaten te worden. Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau en wensen.

Welke diploma's kun je behalen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 3 Haarstylist heer” en het diploma “MBO 3 Haarstylist dame”. Deze diploma’s zijn officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast ontvang je ook het diploma “Nederlandse Kappersakademie” (NKA). Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” en het “BHV” certificaat.

Met deze diploma’s kun je:

direct aan de slag als kapper via Haarkracht
verder studeren naar een MBO4 Salonmanager dame of heer BBL

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Haarstylist Allround (Dame & Heer) in twee jaar (BOL) is €9.990,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €530,- korting op het totale lesgeld. Klik hieronder voor een overzicht van alle betalingsmogelijkheden.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Den Haag (Rijswijk)
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amsterdam
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amersfoort
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
"Ik vind het fijn op het NKA, omdat ik elke dag nieuwe dingen leer en mezelf kan blijven uitdagen."
Lisa van de Loo, Amsterdam
"Ik vind dat je super veel leert. Elke dag leer je nieuwe technieken en salon gericht werken. De docenten zijn heel goed in hun werk."
Pinar Ercil, Amsterdam
"Je leert echt super veel in een korte tijd op onze school en doordat je zoveel praktijk lessen hebt, blijf je jezelf ook constant trainen en dat is echt super fijn!"
Melanie Grimberg, Amsterdam

Ambities om te ondernemen?

Dan is onze Ondernemersopleiding iets voor jou! In het tweede jaar van de opleiding MBO 3 Haarstylist Allround (dame & heer) kan je kiezen voor de studierichting Ondernemen. Samen met je medestudenten run je je ‘’eigen’’ kapsalon in het centrum van Rotterdam (Pompenburg). Je draagt samen met je medestudenten zorg voor de organisatie en het management van de kapsalon: van het kapsel van de klanten tot de marketing en backoffice. Een unieke kans om te proeven van het ondernemerschap en om je voor te bereiden op het starten van een eigen salon. Toelating tot deze opleiding is op basis van selectie en (eventueel) loting. Bij deelname aan deze studierichting wordt het lesgeld verhoogd met €1.200,- .

100% Baangarantie

Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt mede door de hoge kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.