fbpx

Kies voor onze uitgebreide opleiding tot Hairstylist

  • Leer de basis van het dames- en herenvak!
  • Vanaf 21 jaar gericht op volwassenen
  • 40 Weken, 1 avond per week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
  • Sluit goed aan bij werk en gezin
  • Geen verplichte stage

Duur:

40 weken

Toelatingseisen:

Vanaf 21 jaar en ouder

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Plan een informatiegeprek

Meer weten over de opleiding Hairstylist in 40 weken?

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

Hairstylist in 40 weken bij de Nederlandse Kappersakademie

Een nieuwe carrière, flexibel vanuit huis kunnen werken of een eigen kapsalon beginnen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden na het volgen van onze opleidingen. Maak je droom waar en pak deze unieke kans om iets te doen met je passie voor haar.

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Lesprogramma Hairstylist in 40 weken

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

Tijdens de eerste les krijg je een uitgebreid materialenpakket met alle kappersbenodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Ook krijg je toegang tot onze unieke online lesomgeving, waar je uitgebreide uitleg over vaktechniek en je lessen vindt. Handig voor thuis, als je alles nog eens wilt nalezen. Of als je je wilt voorbereiden op de volgende les. Je leert de basis van het kappersvak in 40 weken, verspreid over 10 maanden (afhankelijk van de vakanties). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is. Je hebt één avond per week les van 19:00 tot 22:00 uur.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod: adviesgesprek – materiaal – wassen van het haar – dame knippen diverse technieken – dame diverse effilatie technieken – heer knippen diverse technieken – heer snijden diverse technieken – dame föhnen – heer föhnen – diverse omvormtechnieken – dame diverse kleurtechnieken (theorie en praktijk) – workshops.

De opleiding is praktijkgericht. Na een aantal lessen werk je op modellen. Een vriend, collega of buurvrouw: iedereen mag mee als model. De behandelingskosten zijn bij het lesgeld inbegrepen

Wat ontvang je na het doorlopen van de opleiding

De laatste twee weken van je opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt behaald, ontvang je het certificaat Hairstylist van de Nederlandse Kappersakademie. Hiermee kun je aan de slag als hairstylist (kapper).

Wat zijn de toelatingseisen?

Het is belangrijk om de Nederlands taal te verstaan en te spreken om de uitleg goed te kunnen begrijpen (niveau A2). De minimumleeftijd voor de avondopleiding is 21 jaar. Ben je jonger dan 21 jaar? Kijk dan bij ons onderwijsaanbod voor mbo-dagopleidingen.

Wat zijn de vervolgopleidingen?

Wil je na de opleiding Hairstylist meer leren van het vak? Bekijk dan onze Masterclasses! Ontwikkel je verder in het damesvak en kies voor de opleiding Masterclass Cut & Colour in 25 weken! Wil je meer leren over het herenvak? Kies dan voor de opleiding Masterclass Barbier in 25 weken!

Als je binnen één jaar na het afronden van je opleiding Hairstylist start met één van onze vervolgopleidingen ontvang je een korting van €100,- per vervolgopleiding.

Kan ik deze opleiding combineren met andere opleidingen?

Zijn je ambities groot en vind je één lesavond in de week niet voldoende? De opleiding Hairstylist in 40 weken is goed te combineren met:

– Masterclass Vlechten & Opsteken in 20 weken
– Visagie opleiding Make-up Artist in 20 weken

Als je ervoor kiest om je opleiding Hairstylist te combineren met één van bovengenoemde opleidingen, dan ontvang je ook een korting van €100,- per vervolgopleiding.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding Hairstylist in 40 weken is €1.970,-. Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. €475,- en modellentegoed t.w.v. €250,-. Als de betaling in één keer voorafgaand aan de start van de opleiding wordt gedaan, betaal je €1.870,- (korting van €100,-).

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
di 25 jun 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Den Haag (Rijswijk)
 - 
ma 24 jun 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Amsterdam
 - 
ma 24 jun 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Amersfoort
 - 
ma 24 jun 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
"De reden waarom ik besloten heb om meerdere opleidingen bij de Nederlandse Kappersakademie te gaan volgen is, omdat ik van alle markten thuis wil zijn. De Nederlandse Kappersakademie stond bij mij op één, mede door succesvolle ervaringen van mijn vriendinnen.”
Esther van Pernis, Hairstylist, MC Cut & Colour, MC Barbier, Make-Up artist
"Na 15 jaar heb ik mijn droom kunnen waarmaken door te starten bij de Nederlandse Kappersakademie. Het is een fijne school met leuke klasgenoten en docenten."
Ilona Trapman, Hairstylist
"Het leven is als een film die ons gegeven is maar waar waar je je eigen draai aan kunt geven! Dat doe ik door de avondopleiding Hairstylist te volgen, ik leer daar ongelooflijk veel van. Ik haal mijn inspiratie uit de Nederlandse Kappersakademie. Later wil ik in een mooie, allround salon dolgraag mijn skills laten zien en klanten blij maken!"
Gonca Yüksek, Hairstylist
"Alle drie de opleidingen die ik heb gevolgd waren erg leuk! Ik heb in korte tijd enorm veel kunnen leren.”
Bianca Geurts, Hairstylist, MC Cut & Colour, MC Barbier
"Het vak leren van mensen uit de praktijk! Gezellige leerzame avonden waarna je al snel zelf de mooiste modellen kan creëren.”
Gaby van Leest, Hairstylist
"De docenten hadden vertrouwen in mij dat ik in korte tijd een kapster kon worden en het is gelukt! Top kappersschool!”
Andreea Alexandru, Hairstylist, MC & Colour, MC Vlechten & Opsteken

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.