fbpx

Succesverhalen

Succesverhalen 1 november 2017

"Ik mag mensen helpen en begeleiden. Een mooiere baan is er niet!"

Debbie de Vette volgde haar kappersopleiding aan de NKA. Na meerdere jaren als kapper gewerkt te hebben, ging zij in 2003 bij ons aan de slag als docent. Inmiddels is Debbie vestigingsmanager van onze Rotterdamse vestiging aan de Mariniersweg. Dagelijks begeleidt Debbie docenten in hun lessen. Ook zorgt ze dat alles organisatorisch goed verloopt.

Succesverhalen 20 oktober 2017

‘’Aan één woord hebben we genoeg’’

In 2003 studeerden de tweelingzussen Patricia en Jessica Trappel allebei aan de Nederlandse Kappersakademie. Inmiddels hebben beide zussen een eigen kapsalon. Elke donderdag knippen ze samen in de salon die door hun moeder is gestart.

Succesverhalen 11 september 2017

‘’Door mijn praktijkervaring weet ik wat relevant is op de werkvloer’’

Fleur van Dijk combineert werken in een kapsalon met lesgeven aan de avondopleiding. Haar opleiding tot docent volgde ze intern aan de NKA. ‘’Door mijn praktijkervaring weet ik wat relevant is op de werkvloer. Dit neem ik mee naar de lessen’’.

Succesverhalen 30 augustus 2017

"Mijn ultieme kappersdroom is de Victoria's Secret Show"

Ooit begonnen ze als nieuwsgierige, onervaren studenten. De één begon zijn carrière aan de NKA, de ander via het leerlingstelsel en de derde aan de universiteit. Aan de NKA vertellen ze over hun visie op het onderwijs, de toekomst en over hun…

Succesverhalen 21 augustus 2017

"Ik wilde graag het werken met kinderen en het kappersvak combineren."

Van jongs af aan droomde Talitha over het kappersvak. Ze koos echter voor een andere richting en werkt met plezier in de kinderopvang. Toen haar enthousiasme over het kappersvak bleef besloot ze de avondopleiding aan de NKA te volgen.

Succesverhalen 1 juni 2017

"Ik kon eindelijk van mijn hobby mijn werk maken!"

Mariska was een tiener toen ze haar droom om kapster te worden, opzij moest schuiven. Jaren later probeerde Mariska het opnieuw en volgde ze alle avondopleidingen aan de Nederlandse Kappersakademie.

Succesverhalen 12 mei 2017

"Kinderen zitten nooit stil, maar dat maakt me niet uit"

Chanel van Eijck (18) opende eind november haar eigen salon: Knipkidz. Ze is ook hartstikke gek op haar kleine klantjes. ‘Als ik geen kapper was geweest, was ik ook iets met kinderen gaan doen. Het knippen van kinderen voor haar een ideale oplossing

Succesverhalen 20 april 2016

“De zaak had meteen een ziel”

Nick volgde zijn opleiding aan de ondernemersopleiding in Rotterdam. In het midden van de negen straatjes in Amsterdam opende hij met zijn broer HaarBarbaar. Het idee begon al bij Nick toen hij voor het eerst de Nederlandse Kappersakademie binnenliep.

Succesverhalen 10 februari 2016

“Gewoon de beste, dat was het plan”

Kim wilde kapster worden, maar niet zomaar één. Al heel vroeg was haar plan duidelijk. Ze wilde de beste kapster van Nederland worden. Zij volgde de opleiding aan de Nederlandse Kappersakademie en heeft inmiddels haar eerste Coiffure Award gewonnen.

Succesverhalen 30 augustus 2015

"Als je iets wilt bereiken, moet je er keihard voor gaan"

Bert Visser: hij won de Coiffure Award voor Newcomer of the Year én hij opende zijn eigen salon Meraki in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. ‘Met mijn eigen salon kan ik mensen laten zien waar ik voor sta.’

Succesverhalen 30 november 2014

"Je wordt pas een goede kapper na sluitingstijd"

Maurice den Exter was nog maar 22 toen hij de kapsalon van zijn vader overnam. Inmiddels bestaat zijn zaak M&E Kappers uit vijf vestigingen en sleept de salon jaarlijks belangrijke prijzen in de wacht.

Succesverhalen 30 augustus 2014

"De kapper van de toekomst is van alle markten thuis"

Henk Maat, oud-student NKA en eigenaar van Maat Kappers “Je kijkt naar een gezichtsvorm en daar pas je het kapsel op aan. Je kan best tegen een kapper zeggen dat hij niet goed kan kleuren, maar zeg nooit tegen een kapper dat hij niet goed kan knippen.”

Succesverhalen 30 mei 2010

"Achter de schermen bij Petticoat"

Je werkterrein achter de schermen van een grote productie als de musical Petticoat: wie droomt daar niet van? Voor Priscilla Aldana, student aan de avondopleiding van de Nederlandse Kappersakademie in Den Haag, is die droom werkelijkheid geworden.