fbpx

MBO 4 Salonmanager in één jaar (BBL)

Kies voor onze uitgebreide opleiding tot Salonmanager!

 • Na MBO 3 doorstromen naar MBO 4!
 • 1 dag per week naar school, 3 of 4 dagen werken
 • Focus op salonmanagement
 • Deelname aan Coiffure Award!
 • Keuzedelen Barbier of Mixed & Black hair
 • Doorstroom naar HBO mogelijk

MBO 4 Salonmanager in één jaar (BBL)

Duur:  1 jaar
Toelatingseisen:  5 dagen per week Huidige en Oud-studenten van de Nederlandse Kappersakademie
Studiekosten:  € 4.000,- Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 4 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Een salonmanager is een leidinggevende of eigenaar van een kapperszaak. Naast knippen, stylen, kleuren en adviseren ben je ook ondernemer. Dit houdt in dat je het team aanstuurt, de bedrijfsvoering verzorgt, training ontwikkelt en reclame maakt voor de salon en de producten. Daarom is het belangrijk dat je sociale en commerciele vaardigheden goed ontwikkelt worden.

Heb je in 2016 of later een diploma behaald bij de Nederlandse Kappersakademie op niveau MBO 3? Of ga je binnenkort je MBO 3 diploma aan de Nederlandse Kappersakademie halen. Wil je graag jezelf verder ontwikkelen op het gebied van management of droom je ervan om deel te nemen aan de Coiffure Award? Dan is dit een mooie kans voor jou!

Lesprogramma MBO 4 Salonmanager

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  Je hebt inmiddels je opleiding MBO3 afgerond of je gaat dit binnenkort doen. Deze opleiding is anders dan je bent gewend omdat je nu nog maar één dag in de week naar school gaat (maandag). De rest van de week kan je aan de slag bij je werkgever in een kapsalon. Focus binnen deze opleiding ligt op het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden op het gebied van Salonmanagement. Qua vaktechniek kan je kiezen uit twee keuzedelen: Barbier of Mixed & Black hair. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om onder begeleiding van onze docenten deel te nemen aan de Coiffure Award.

 • Hoe ziet de opleiding eruit?

  De lessen worden gegeven in totaal 40 dagen. Dit is inclusief de dagen waarop de examens plaatsvinden. De fotoshoot voor de Coiffure Award kan plaatsvinden in de avonduren of in het weekend.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  Salonmanagement
  De focus binnen deze opleiding ligt op het ontwikkelen van je talenten op het gebied van salonmanagement. Tijdens de theorielessen werk je aan de inhoud van je ondernemersplan. Je doorloopt de modules marktonderzoek, strategie en marketing, juridische zaken, financiën, inkoop en voorraad en personeel. Aan het einde van de module presenteer je je plan aan een gerenommeerde kapper/ ondernemer tijdens de proeve van bekwaamheid.

  Rekenen, Nederlandse taal en Engelse taal 

  Praktijkbegeleider
  Dit gedeelte van de opleiding bied je de mogelijkheid om alles te leren omtrent het opleiden van leerlingen en stagiaires binnen het kappersbedrijf. Dit is de opleiding tot praktijkbegeleider. Deze opleiding is verplicht gesteld als jouw kapsalon erkend wenst te worden als leerbedrijf. Dus altijd handig als je dit certificaat al hebt!

  Deelname aan de Coiffure Award
  Als klap op de vuurpijl neem je deel aan de Coiffure Award. Deze prestigieuze wedstrijd is een begrip binnen de kappersbranche. Jezelf nomineren voor deze wedstrijd is een fantastische prestatie en een regelrechte weg naar succesvolle carrière. Tijdens deze module leer je hoe je een concept ontwikkelt. Van idee tot moodboard. De foto’s voor de inzending worden geschoten door een gerenommeerde fotograaf. Tijdens de fotosessie word je begeleid door onze senior docenten. Wie weet ben jij de volgende genomineerde student de Nederlandse Kappersakademie voor de Coiffure Award!

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 4 Kappersopleiding?

  Deze opleiding is alleen toegankelijk voor de (oud)studenten van de Nederlandse Kappersakademie die vanaf 2016 hun MBO3 diploma hebben behaald.
  Volg je nu een MBO3 opleiding aan de Nederlandse Kappersakademie en wil je verder met deze opleiding na het afronden van blok 4? Dan kan dat. Ook als je nog vakken hebt open staan die nog moet herkansen om je diploma te behalen.

 • Welke diploma’s kun je behalen?

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 4 Salonmanager” Dit diploma is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” of “Mixed & Black har”. En uiteraard het resultaat van de professionele foto-shoot van de Coiffure Award inzending!

  Met deze diploma’s kun je:

  • direct aan de slag als kapper via Haarkracht
  • verder studeren naar een HBO opleiding.

Deelname aan de Coiffure Award, road to success!

Tijdens de MBO4 opleidingen aan de Nederlandse Kappersakademie krijgen alle studenten de kans om deel te nemen aan de prestigieuze Coiffure Award.

De Coiffure Award is een jaarlijkse wedstrijd waarin de beste kappers van Nederland in diverse categorieën strijden om de felbegeerde award. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld.

Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. Deze prestigieuze wedstrijd is een begrip binnen de kappersbranche. Jezelf nomineren voor deze wedstrijd is een fantastische prestatie en een regelrechte weg naar succesvolle carrière.

Tijdens de lessen leer je hoe je een concept ontwikkelt. Van idee tot moodboard. Vervolgens train je op de vaktechniek en het prepareren van het haar. Het gaat om het totaalplaatje. Het hele concept moet kloppen. Niet alleen het haar maar ook de kleding en de visagie. De foto’s voor de inzending worden geschoten door professionele fotografen.

In 2020 ontvingen onze studenten maar liefst drie nominaties voor de Coiffure Award. Merin Le Noble (vestiging Amersfoort) nomineerde zich in de categorie Young Talent. Romy Waijenberg (vestiging Amsterdam) nomineerde zich in de categorie Young Talent en ook in de categorie Consumer Award. Voor beide studenten een bijzondere prestatie!

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 4  Salonmanager in één jaar (BBL) is €4.000,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Kies je voor betaling in twee grote termijnen, dan ontvang je €195,- korting op het totale lesgeld. Klik op deze button voor een overzicht van alle betaalplannen.

"Het is fijn hoe je alles zo zelfstandig in de praktijk leert met de juiste ondersteuning van docenten. De sfeer is erg vertrouwd omdat het zo kleinschalig is. Je leert het beste uit jezelf te halen."
Lois Huffmeijer, Rotterdam
"Ik heb binnen deze 2 jarige opleiding heel veel ervaring opgedaan in het kappersvak. Deze ervaring zou ik nooit hebben als ik op een andere opleiding had gezeten. Je bent vrijwel alleen maar in de praktijk bezig en continu aan het leren. De docenten geven elke leerling alle aandacht zodat je het beste uit jezelf kan halen."
Deraya Isabella , Rotterdam
"Tijdens de opleiding wordt je veel uitgedaagd. Je hebt kans om mee te doen aan Coiffure Award en je leert elke dag doordat je in de salon mag trainen. Hierdoor leer je hoe het is in het bedrijfsleven. Daarnaast gaan de lessen altijd door!"
Merlin Le Noble, Amersfoort

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Coiffure Award fotoshoot 2022

Alle deelnemers hebben mega hard gewerkt aan hun creaties voor deelname aan de Coiffure Award! De creaties zagen er daarom ook fantastisch uit. Met trots delen wij de officiële aftermovie van de fotoshoot!

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis:0800-0123

app

Whatsapp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.