fbpx

Na je MBO3 opleiding doorstromen naar MBO4!

  • 1 dag naar de academie, 3 of 4 dagen in de week werken in de kapsalon
  • Focus op salonmanagement
  • Exclusief voor (oud)studenten van de NKA
  • Deelname aan de Coiffure Award
  • Keuzedelen Barbier of Mixed & Black hair
  • Erkende MBO-opleiding
  • Doorstroom naar HBO mogelijk

Duur:

1 jaar

Toelatingseisen:

Vanaf niveau MBO 3, alleen toegankelijk voor (oud)studenten van de NKA

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Meer weten over MBO 4 Salonmanager in één jaar (BBL)?

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

MBO 4 BBL Kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie

Heb je in 2016 of later een diploma behaald bij de Nederlandse Kappersakademie op niveau MBO 3? Of ga je binnenkort je MBO 3 diploma aan de Nederlandse Kappersakademie halen. Wil je graag jezelf verder ontwikkelen op het gebied van management of droom je ervan om deel te nemen aan de Coiffure Award? Dan is dit een mooie kans voor jou!

Lesprogramma MBO 4 BBL Kappersopleiding

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

Je hebt inmiddels je opleiding MBO3 afgerond of je gaat dit binnenkort doen. Deze opleiding is anders dan je bent gewend omdat je nu nog maar één dag in de week naar school gaat (maandag). De rest van de week kan je aan de slag bij je werkgever in een kapsalon. Focus binnen deze opleiding ligt op het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden op het gebied van Salonmanagement. Qua vaktechniek kan je kiezen uit twee keuzedelen: Barbier of Mixed & Black hair. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om onder begeleiding van onze docenten deel te nemen aan de Coiffure Award.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De lessen worden gegeven in totaal 40 dagen. Dit is inclusief de dagen waarop de examens plaatsvinden. De fotoshoot voor de Coiffure Award kan plaatsvinden in de avonduren of in het weekend.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

Salonmanagement
De focus binnen deze opleiding ligt op het ontwikkelen van je talenten op het gebied van salonmanagement. Tijdens de theorielessen werk je aan de inhoud van je ondernemersplan. Je doorloopt de modules marktonderzoek, strategie en marketing, juridische zaken, financiën, inkoop en voorraad en personeel. Aan het einde van de module presenteer je je plan aan een gerenommeerde kapper/ ondernemer tijdens de proeve van bekwaamheid.

Rekenen, Nederlandse taal en Engelse taal

Praktijkbegeleider
Dit gedeelte van de opleiding bied je de mogelijkheid om alles te leren omtrent het opleiden van leerlingen en stagiaires binnen het kappersbedrijf. Dit is de opleiding tot praktijkbegeleider. Deze opleiding is verplicht gesteld als jouw kapsalon erkend wenst te worden als leerbedrijf. Dus altijd handig als je dit certificaat al hebt!

Deelname aan de Coiffure Award
Als klap op de vuurpijl neem je deel aan de Coiffure Award. Deze prestigieuze wedstrijd is een begrip binnen de kappersbranche. Jezelf nomineren voor deze wedstrijd is een fantastische prestatie en een regelrechte weg naar succesvolle carrière. Tijdens deze module leer je hoe je een concept ontwikkelt. Van idee tot moodboard. De foto’s voor de inzending worden geschoten door een gerenommeerde fotograaf. Tijdens de fotosessie word je begeleid door onze senior docenten. Wie weet ben jij de volgende genomineerde student de Nederlandse Kappersakademie voor de Coiffure Award!

Wat zijn de toelatingseisen?

Deze opleiding is alleen toegankelijk voor de (oud)studenten van de Nederlandse Kappersakademie die vanaf 2016 hun MBO3 diploma hebben behaald.
Volg je nu een MBO3 opleiding aan de Nederlandse Kappersakademie en wil je verder met deze opleiding na het afronden van blok 4? Dan kan dat. Ook als je nog vakken hebt open staan die nog moet herkansen om je diploma te behalen.

Welke diploma's kun je behalen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 4 Salonmanager” Dit diploma is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” of “Mixed & Black har”. En uiteraard het resultaat van de professionele foto-shoot van de Coiffure Award inzending!

Met deze diploma’s kun je:

direct aan de slag als kapper via Haarkracht
verder studeren naar een HBO opleiding.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 4 Salonmanager  in één jaar (BBL) is €4.000,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €195,- korting op het totale lesgeld. Klik hieronder voor een overzicht van alle betalingsmogelijkheden.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
"Het is fijn hoe je alles zo zelfstandig in de praktijk leert met de juiste ondersteuning van docenten. De sfeer is erg vertrouwd omdat het zo kleinschalig is. Je leert het beste uit jezelf te halen."
Lois Huffmeijer, Rotterdam
"Ik heb binnen deze 2 jarige opleiding heel veel ervaring opgedaan in het kappersvak. Deze ervaring zou ik nooit hebben als ik op een andere opleiding had gezeten. Je bent vrijwel alleen maar in de praktijk bezig en continu aan het leren. De docenten geven elke leerling alle aandacht zodat je het beste uit jezelf kan halen."
Deraya Isabella , Rotterdam
"Tijdens de opleiding wordt je veel uitgedaagd. Je hebt kans om mee te doen aan Coiffure Award en je leert elke dag doordat je in de salon mag trainen. Hierdoor leer je hoe het is in het bedrijfsleven. Daarnaast gaan de lessen altijd door!"
Merlin Le Noble, Amersfoort

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.