fbpx

MBO 3 Haarstylist heer in twee jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide opleiding tot Haarstylist heer!

 • Opleiding tot Barbier
 • Focus op praktijk, onze kapsalon is je leslokaal
 • Coaching en persoonlijke begeleiding
 • Erkende MBO-opleiding
 • Studiefinanciering en OV mogelijk
 • Tot en met 21 jaar

MBO 3 Haarstylist heer in twee jaar

Duur:  2 jaar
Toelatingseisen:  vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar
Studiekosten:  € 9.100,- Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 3 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Met deze verkorte opleiding behaal je in twee jaar tijd het erkende diploma MBO3 Haarstylist heer. Als professioneel haarstylist beschik je over de basiskennis en vaardigheden binnen het kappersvak. Daarnaast specialiseer je met deze opleiding tot Barbier. Je hebt dagelijks veel contact met klanten. Daarom is het belangrijk dat je sociale en commerciële vaardigheden goed ontwikkeld worden. Met een diploma van de Nederlandse Kappersakademie zien werkgevers meteen dat jij meerwaarde biedt voor hun kapsalon.

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele en gekwalificeerde docenten in een moderne lesomgeving.

Lesprogramma MBO 3 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

 • Hoe ziet de opleiding eruit?

  De opleiding is verdeeld in vier blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  Je leert de basis van zowel het dames- als het herenvak. Vervolgens specialiseer je in het barbiersvak. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon.

  Nadat je de basis knip- en snijtechnieken voor zowel dame als heer onder de knie hebt, ligt de focus binnen je opleiding op het herenvak. Je specialiseert je in alle kennis en vaardigheden gericht op het herenvak, zoals het knippen, snijden en föhnen van herenkapsels. En uiteraard alle specifieke technieken die een Barbier moet beheersen zoals clean shave, baard vormen & onderhouden, pompadour, executive contour (skin fade / razor fade/ tape fade). Dit alles met dagelijkse training in de praktijk. Naast de vaktechnische theorie volg je ook lessen in rekenen (2F) en Nederlandse taal (2F). Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis of gevorderd) of Bedrijfshulpverlening (BHV).

 • Hoe word ik voorbereid op het bedrijfsleven?

  Onze studenten leren in de praktijk. Elke vestiging heeft een eigen kapsalon, waar studenten dagelijks onder professionele begeleiding alle mogelijke kappersbehandelingen uitvoeren. Op deze manier gaan onze studenten optimaal voorbereid de kapperswereld in.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 3 Kappersopleiding?

  Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Tevens is het mogelijk om met een overgangsbewijs van het derder naar het vierde jaar VMBO TL (MAVO) toegelaten te worden. Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau en wensen.

 • Welke diploma’s kun je behalen?

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 3 Haarstylist heer”. Dit diploma is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens ontvang je het diploma “Nederlandse Kappersakademie” (NKA). Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” en het “BHV” certificaat.

  Met deze diploma’s kun je:

  •  direct aan de slag als kapper via Haarkracht
  •  verder studeren naar een MBO4 Salonmanager heer.

   

   

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Haarstylist heer in twee jaar (BOL) is €9.100,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €500,- korting op het totale lesgeld. Klik op deze button voor een overzicht van alle betaalplannen.

"Je leert echt super veel in een korte tijd op onze school en doordat je zoveel praktijk lessen hebt, blijf je jezelf ook constant trainen en dat is echt super fijn!"
Melanie Grimberg, Amsterdam
"Goede opleiding! Heel fijn dat we het knippen in de praktijk leren, hierdoor kan je makkelijk een baan vinden."
Demi Spruijt, Rotterdam
"Ik vind het fijn op het NKA, omdat ik elke dag nieuwe dingen leer en mezelf kan blijven uitdagen."
Lisa van de Loo, Amsterdam
“Je leert het vak snel en onder goede begeleiding en leert leuke mensen kennen.”
Lysanne Beerentemfel, Rotterdam

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Oud-student Nick Eimers

Nick volgde zijn opleiding aan de ondernemersopleiding in Rotterdam. In het midden van de negen straatjes in Amsterdam opende hij met zijn broer HaarBarbaar. Het idee begon al bij Nick toen hij voor het eerst de Nederlandse Kappersakademie binnenliep.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis0800-0123

app

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou