fbpx
Masterclass Cut & Colour Nederlandse Kappersakademie

Kies voor onze uitgebreide avondopleiding Masterclass Cut & Colour

  • Leer kleuren als een professional
  • Specialiseer je in het damesvak
  • 25 weken, één avond per week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
  • Sluit goed aan bij werk en gezin
  • Vanaf 21 jaar
  • Combinatie met andere Masterclasses mogelijk

Duur:

25 weken

Toelatingseisen:

Vanaf 21 jaar en ouder

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Plan een informatiegeprek

Meer weten over de Masterclass Cut & Colour in 25 weken ?

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

Masterclass Cut en Colour bij de Nederlandse Kappersakademie

Een hairstylist die zich specialiseert in knippen en kleuren is als een ware kunstenaar voor je haar. Ze hebben een passie voor het creëren van unieke kapsels en het toepassen van prachtige kleuren. Denk aan het perfecte kapsel dat jouw persoonlijkheid laat stralen. Ze zijn goed in het knippen en stylen van het haar volgens jouw wensen, of het nu een gewaagde nieuwe look is of een klassieke stijl. Wat kleur betreft, kunnen ze magie verrichten met highlights, balayage, of zelfs een totale make-over van je haarkleur. Ze zorgen ervoor dat je er geweldig uitziet en je goed voelt, en dat is waar het om draait!

 

 

Lesprogramma Masterclass Cut & Colour

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

Tijdens de eerste les krijg je een uitbreiding op je materialenpakket met alle kleur, snijd en styling benodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Ook krijg je toegang tot onze unieke online lesomgeving, waar je uitgebreide uitleg over vaktechniek en je lessen vindt. Handig voor thuis, als je alles nog eens wilt nalezen. Of als je je wilt voorbereiden op de volgende les.

Het lesprogramma van de Masterclass Cut en Colour duurt 25 weken, verspreid over 5 maanden (afhankelijk van de vakanties). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod: adviesgesprek – materiaal – snijden diverse technieken – föhnen van lang haar – krultang technieken – stijltang technieken – uitgebreide kleurtechnieken zowel praktijk als theorie o.a. folies, contouring, splash lights, baby lights, high & low lights, balayage, root shadow, kamstrepen, vlakkleuring, specialistische roodkleuringen, specialistische blondkleuringen – workshops.

De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de lessen werk je op modellen. Een vriend, collega of buurvrouw: iedereen mag mee als model. De behandelingskosten zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Wat ontvang je na het doorlopen van de opleiding

De laatste twee weken van je opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt behaald, ontvang je het diploma Masterclass Cut & Colour van de Nederlandse Kappersakademie.

Wat zijn de toelatingseisen?

De opleiding Masterclass Cut & Colour is bedoeld voor (oud)studenten van de Nederlandse Kappersakademie die de opleiding tot Hairstylist succesvol hebben afgerond.
Als je aantoonbare kennis en ervaring hebt op het niveau van de opleiding Hairstylist bestaat de mogelijkheid om van start te gaan met de opleiding Masterclass Cut & Colour. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het informatiegesprek.

Wat zijn de vervolgopleidingen?

Wil je na deze Masterclass nog meer leren van het damesvak? Kies dan voor de Masterclass Vlechten en Opsteken in 20 weken! Wil je je verder ontwikkelen in het herenvak? Kies dan voor de opleiding Masterclass Barbier in 25 weken.

Als je binnen één jaar na het afronden van je opleiding Masterclass Cut & Colour start met één van onze vervolgopleidingen ontvang je een korting van €100,- per vervolgopleiding.

Kan ik deze opleiding combineren met andere opleidingen?

Zijn je ambities groot en vind je één lesavond in de week niet voldoende? De Masterclass Cut & Colour is goed te combineren met:

– Masterclass Barbier in 25 weken
– Masterclass Vlechten & Opsteken in 20 weken
– Visagie opleiding Make-up Artist in 20 weken

Als je ervoor kiest om je opleiding Hairstylist te combineren met één van bovengenoemde opleidingen, dan ontvang je ook een korting van €100,- per vervolgopleiding.

Kan ik extra trainen en ervaring opdoen in een echte kapsalon?

Dat kan! Onder begeleiding van onze professionele docenten bieden we je de mogelijkheid om overdag te trainen in één van onze kapsalons. Kom nu meer te weten over onze Salon Traineeships.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de Masterclass Cut & Colour in 25 weken is €1.450,-. Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. €300,- en modellentegoed t.w.v. €225,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld in één keer? Dan ontvang je €100,- korting op het lesgeld.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
do 7 nov 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Den Haag (Rijswijk)
 - 
di 8 okt 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Amsterdam
 - 
ma 7 okt 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
Amersfoort
 - 
ma 14 okt 2024
Status: Inschrijven is mogelijk
"Je leert echt super veel in een korte tijd op onze school en doordat je zoveel praktijk lessen hebt, blijf je jezelf ook constant trainen en dat is echt super fijn!"
Melanie Grimberg, Amsterdam
"De reden waarom ik besloten heb om meerdere opleidingen bij de Nederlandse Kappersakademie te gaan volgen is, omdat ik van alle markten thuis wil zijn. De Nederlandse Kappersakademie stond bij mij op één, mede door succesvolle ervaringen van mijn vriendinnen.”
Esther van Pernis, Hairstylist, MC Cut & Colour, MC Barbier, Make-Up artist
"Na 15 jaar heb ik mijn droom kunnen waarmaken door te starten bij de Nederlandse Kappersakademie. Het is een fijne school met leuke klasgenoten en docenten."
Ilona Trapman, Hairstylist

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.