fbpx

Masterclass Cut & Colour in 25 weken

Kies voor onze uitgebreide avondopleiding Masterclass Cut & Colour

 • Leer kleuren als een professional
 • Specialiseer je in het damesvak
 • 25 weken, één avond per week
 • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
 • Sluit goed aan bij werk en gezin
 • Vanaf 21 jaar
 • Combinatie met andere Masterclasses mogelijk

Masterclass Cut & Colour in 25 weken

Duur:  25 weken
Studiebelasting:  één avond per week van 19.00 tot 22.00 uur
Studiekosten:  € 1.450 Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. € 300,- en modellentegoed t.w.v. € 150,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld in één keer? Dan ontvang je €100,- korting op het lesgeld.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag een informatiegesprek aan

Masterclass Cut en Colour bij de Nederlandse Kappersakademie

Heb je succesvol de opleiding Hairstylist afgerond? Wil je je verder specialiseren in het damesvak? Kies dan voor onze uitgebreide Masterclass Cut & Colour!

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Een nieuwe carrière, flexibel vanuit huis kunnen werken of een eigen kapsalon beginnen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden na het volgen van onze opleidingen. Maak je droom waar en pak deze unieke kans om iets te doen met je passie voor haar.

Lesprogramma Masterclass Cut & Colour

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  Tijdens de eerste les krijg je een uitbreiding op je materialenpakket met alle kleur, snijd en styling benodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Ook krijg je toegang tot onze unieke online lesomgeving, waar je uitgebreide uitleg over vaktechniek en je lessen vindt. Handig voor thuis, als je alles nog eens wilt nalezen. Of als je je wilt voorbereiden op de volgende les.

  Het lesprogramma van de Masterclass Cut en Colour duurt 25 weken, verspreid over 5 maanden (afhankelijk van de vakanties). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod: adviesgesprek – materiaal – snijden diverse technieken – föhnen van lang haar – krultang technieken – stijltang technieken – uitgebreide kleurtechnieken zowel praktijk als theorie o.a. folies, contouring, splash lights, baby lights, high & low lights, balayage, root shadow, kamstrepen, vlakkleuring, specialistische roodkleuringen, specialistische blondkleuringen – workshops.

  De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de lessen werk je op modellen. Een vriend, collega of buurvrouw: iedereen mag mee als model. De behandelingskosten zijn bij het lesgeld inbegrepen.

 • Wat ontvang je na het doorlopen van de opleiding?

  De laatste twee weken van je opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt behaald, ontvang je het diploma Masterclass Cut & Colour van de Nederlandse Kappersakademie.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor Cut & Colour?

  De opleiding Masterclass Cut & Colour is bedoeld voor (oud)studenten van de Nederlandse Kappersakademie die de opleiding tot Hairstylist succesvol hebben afgerond.
  Als je aantoonbare kennis en ervaring hebt op het niveau van de opleiding Hairstylist bestaat de mogelijkheid om van start te gaan met de opleiding Masterclass Cut & Colour. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het informatiegesprek.

 • Wat zijn de vervolgopleidingen?

  Wil je na deze Masterclass nog meer leren van het damesvak? Kies dan voor de Masterclass Vlechten en Opsteken in 20 weken! Wil je je verder ontwikkelen in het herenvak? Kies dan voor de opleiding Masterclass Barbier in 25 weken.

  Als je binnen één jaar na het afronden van je opleiding Masterclass Cut & Colour start met één van onze vervolgopleidingen ontvang je een korting van €100,- per vervolgopleiding.

 • Kan ik deze opleiding combineren met andere opleidingen?

  Zijn je ambities groot en vind je één lesavond in de week niet voldoende? De Masterclass Cut & Colour is goed te combineren met:

  Masterclass Barbier in 25 weken
  Masterclass Vlechten & Opsteken in 20 weken
  Visagie opleiding Make-up Artist in 20 weken

  Als je ervoor kiest om je opleiding Hairstylist te combineren met één van bovengenoemde opleidingen, dan ontvang je ook een korting van €100,- per vervolgopleiding.

 • Kan ik extra trainen en ervaring opdoen in een echte kapsalon?

  Dat kan! Onder begeleiding van onze professionele docenten bieden we je de mogelijkheid om overdag te trainen in één van onze kapsalons. Kom nu meer te weten over onze Salon Traineeships.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de Masterclass Cut & Colour in 25 weken is €1.450,-. Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. €300,- en modellentegoed t.w.v. €150,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld in één keer? Dan ontvang je €100,- korting op het lesgeld.

Startmomenten

Amsterdam
 - 
wo 5 apr 2023
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Den Haag (Rijswijk)
 - 
wo 12 apr 2023
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Rotterdam Mariniersweg
 - 
wo 10 mei 2023
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amersfoort
 - 
ma 15 mei 2023
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
"Alle drie de opleidingen die ik heb gevolgd waren erg leuk! Ik heb in korte tijd enorm veel kunnen leren.”
Bianca Geurts, Hairstylist, MC Cut & Colour, MC Barbier
"De reden waarom ik besloten heb om meerdere opleidingen bij de Nederlandse Kappersakademie te gaan volgen is, omdat ik van alle markten thuis wil zijn. De Nederlandse Kappersakademie stond bij mij op één, mede door succesvolle ervaringen van mijn vriendinnen.”
Esther van Pernis, Hairstylist, MC Cut & Colour, MC Barbier, Make-Up artist

Tegen kanker. Voor het leven.

Wij doneren €10,- voor iedere student die van start gaat met de Masterclass Cut & Colour. Benieuwd naar welk onderzoek wij financieel ondersteunen? Lees meer

Kappersakademie | Avondopleiding

In korte tijd leer je de basis van het kappersvak. Altijd op een praktijkgerichte manier en in een professionele kapsalon. De opleiding biedt een unieke kans om iets te doen met je passie voor haar.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis0800-0123

app

Whatsapp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Volg ons op Instagram