fbpx

Onderwijsvisie & Organisatie

De Nederlandse Kappersakademie is een van de bekendste en meest gerenommeerde particuliere onderwijsinstellingen van Nederland. De NKA biedt erkende dagopleidingen op MBO-niveau 2 – 3 en 4. Ook bieden we avondopleidingen aan die speciaal gericht zijn op volwassenen. Met meer dan 65 jaar ervaring is de Nederlandse Kappersakademie dé opleider voor kappers en hairstylisten in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 1.000 studenten verdeeld over vijf vestigingen een opleiding bij de Nederlandse Kappersakademie.

Kwaliteit, ontwikkeling & groei, creativiteit en ondernemerschap, dat zijn onze kernwaarden! Ook in de onderwijsvisie komen deze elementen terug. We zetten in op kwaliteit en stimuleren creativiteit in alle facetten van het vak.  Zowel studenten als docenten krijgen de kans om zich te ontwikkelen en te groeien. We bieden studenten meer verdieping dan reguliere opleidingen. Wie een echte ondernemer in de dop is, kan zelfs kiezen voor de ondernemersopleiding.

Sinds 1953 is de Nederlandse Kappersakademie een begrip binnen de kappersbranche. Ons opleidingsinstituut leidt enthousiaste mensen op voor het kappersvak. Kappers die bij de Nederlandse Kappersakademie het vak hebben geleerd vallen op door hun vaktechniek, inzet, creativiteit en ondernemerschap. De lessen vinden plaats in professionele salons uitgerust met de modernste apparatuur.

Studenten hebben tijdens hun opleidingsperiode een prettige tijd en voelen zich thuis binnen de NKA. De lesprogramma’s zijn altijd praktijkgericht en sluiten aan op de eisen vanuit het bedrijfsleven. De docenten worden continu getraind op vaktechniek, pedagogisch en didactisch inzicht en handelen. Ze durven eisen te stellen aan hun studenten en hechten grote waarde aan de kwaliteit binnen het onderwijs.