fbpx

FAQ Dagopleiding

Wanneer begint de dagopleiding?

De dagopleidingen op al onze vestigingen starten in maart of in september. Met wat geluk kun je dus heel snel beginnen met je opleiding. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

Hoe meld ik mij aan voor een dagopleiding?

Door middel van een informatiegesprek kun je je aanmelden voor de dagopleiding. Klik hier om een informatiegesprek aan te vragen met een van onze opleidingsadviseurs of telefonisch op 0800-0123. Je bent uiteraard ook van harte welkom op een van onze open dagen.

Welk diploma moet ik hebben om bij jullie toegelaten te worden?

Toelating is vanaf niveau VMBO basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor een opleiding?

Zolang er plaats is kun je je aanmelden voor de opleiding. Vol is vol. Je kunt op de website zien of er nog plaats is. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

Hoe weet ik of ik toegelaten ben op de opleiding?

Tijdens het informatiegesprek zal dit worden aangegeven. Zodra de onderwijsovereenkomst is getekend is de inschrijving definitief.

Is er veel theorieles?

Ons schooljaar is opgebouwd uit gevarieerde lessen. We werken met een plezierige onderwijsverhouding van 10% theorie en 90% praktijkonderwijs. Je doet dus heel veel praktijkervaring op in onze salons.

Gaan er tussentijds dagopleidingen van start of moet ik wachten tot september?

De dagopleidingen op al onze vestigingen starten in maart of in september. Met wat geluk kun je dus heel snel beginnen met je opleiding. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

Heb ik recht op studiefinanciering?

De dagopleiding van de Nederlandse Kappersakademie is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OC&W) erkende particuliere opleiding. Door de OC&W-erkenning komen studenten van 18 jaar en ouder die de dagopleiding volgen in aanmerking voor studiefinanciering en een OV-jaarkaart. Ouders van kinderen jonger dan 18 jaar kunnen in aanmerking komen voor kindgebonden budget. Klik hier om meer informatie te lezen over hoeveel kindgebonden budget ouders kunnen krijgen.

Lopen de vakanties gelijk met de reguliere schoolvakanties?

Ja, echter binnen deze opleiding heb je 6 weken vakantie per jaar. Deze worden wel binnen de reguliere schoolvakanties ingepland.

Op welke dagen zijn de lessen?

Het rooster is per student van maandag t/m vrijdag of dinsdag t/m zaterdag. Wisselingen van het rooster vinden plaats aan het begin van een nieuw blok.

Ik lees soms berichten over slecht onderwijs en lesuitval bij kappersopleidingen. Hoe is dat bij Kappersakademie?

Wij zetten ons dagelijks in om te voldoen aan de hoge kwaliteitsnorm die aan ons opleidingsinstituut wordt gesteld. De dagopleiding van de Nederlandse Kappersakademie is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OC&W) erkende particuliere opleiding. De erkenning houdt in dat onze kwaliteit jaarlijks wordt gecontroleerd door dezelfde instantie die de kwaliteit van andere MBO opleidingen meet. Het onderwijs is zodanig georganiseerd dat het uitvallen van lessen niet voorkomt.

Stageplekken zijn best moeilijk te vinden. Hoe kan ik dan stagelopen?

Bij de Nederlandse Kappersakademie volgen studenten de praktijklessen in onze eigen drukbezochte salons. Zo doe je al heel snel praktijkervaring op. Daarnaast loop je in totaal nog 15 dagen per schooljaar stage bij een andere salon.

Is het moeilijk om na de dagopleiding een baan in het kappersvak te vinden?

Wij bieden onze studenten van de dagopleiding 100% baangarantie. Hierbij garanderen wij dat onze studenten een jaar na het afronden van de opleiding een baan als kapper hebben gevonden. Indien nodig helpen wij hier bij.

Mijn persoonlijke gegevens zijn veranderd, waar moet ik dat doorgeven?

Stuur een e-mail naar secretariaat@kappersakademie.nl met je oude én je nieuwe gegevens en indien van toepassing je studentnummer.

Ik heb een klacht over een opleiding, waar kan ik die indienen?

We doen ons uiterste best om hoge kwaliteit te leveren, maar soms gaat er wel eens iets niet zoals we voor ogen hebben. Heb je een klacht over een van onze opleidingen, stuur dan een e-mail naar secretariaat@kappersakademie.nl. Omschrijf je klacht duidelijk en vermeld je naam, de betreffende opleiding en een telefoonnummer waar we je kunnen bereiken. We nemen binnen twee dagen contact je met op.