fbpx

Alle kappersbehandelingen voor dames leer je hier!

  • Speciaal gericht op het damesvak
  • Focus op praktijk, onze kapsalon is je leslokaal
  • Keuzevakken Image styling en Visagie
  • Boost je creativiteit!
  • Studiefinanciering en OV mogelijk
  • Tot en met 21 jaar

Duur:

2 jaar

Toelatingseisen:

Vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Meer weten over MBO 3 Haarstylist Dame in twee jaar?

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

MBO 3 Kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie

Pro in het damesvak! Daar ga je voor. Na het volgen van deze opleiding kent het damesvak weinig geheimen meer voor jou. Knippen, snijden, kleuren, je bent van alle markten thuis. Van Balayage tot de laatste visagie trends…je kan het allemaal.

Hoe creatief ben jij? We dagen je tijdens deze opleiding uit om met je creativiteit aan de slag te gaan. Dagelijks in de schoolsalon met echte klanten maar ook met je afstudeeropdracht die je on stage laat zien tijdens je diploma-uitreiking.

Trekt de laatste mode je aan? Kleuren, stylen, het opsteken van lang haar, bruidskapsels, werken met een stijl of krultang… het zijn allemaal onderdelen binnen deze opleiding. De techniek leer je van ons, de creativiteit komt van jou!

Lesprogramma MBO 3 Kappersopleiding

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding is verdeeld in vier blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

Je leert de basis van zowel het dames- als het herenvak. Vervolgens specialiseer je in het damesvak. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon.
Nadat je de basis knip- en snijtechnieken voor zowel dame als heer onder de knie hebt, ligt de focus binnen je opleiding op het damesvak. Je specialiseert je in alle kennis en vaardigheden gericht op het damesvak, zoals het snijden, föhnen, omvormen, vlechten & opsteken en uiteraard het kleuren van het haar. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk. Naast de vaktechnische theorie volg je ook lessen in rekenen (2F) en Nederlandse taal (2F). Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis of gevorderd) of Bedrijfshulpverlening (BHV).

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Tevens is het mogelijk om met een overgangsbewijs van het derde naar het vierde jaar VMBO TL (MAVO) toegelaten te worden. Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau en wensen.

Welke diploma's kun je behalen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 3 Haarstylist dame” Dit diploma is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens ontvang je het diploma “Nederlandse Kappersakademie” (NKA). Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” en het “BHV” certificaat.
Met deze diploma’s kun je:
o direct aan de slag als kapper via Haarkracht
o verder studeren naar een MBO4 Salonmanager dame.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Haarstylist Dame in twee jaar (BOL) is €9.100,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €500,- korting op het totale lesgeld. Klik hieronder voor een overzicht van alle betalingsmogelijkheden.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Den Haag (Rijswijk)
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amsterdam
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amersfoort
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
"Goede opleiding! Heel fijn dat we het knippen in de praktijk leren, hierdoor kan je makkelijk een baan vinden."
Demi Spruijt, Rotterdam
"Het is een leuke opleiding waar je in 2 jaar zo onwijs veel leert en jezelf echt ziet groeien. Een echte aanrader!"
Britt Dijkgraaf, Rotterdam
“Je leert het vak snel en onder goede begeleiding en leert leuke mensen kennen.”
Lysanne Beerentemfel, Rotterdam
"Ik geef de kappersakademie 5 sterren, omdat je zo goed wordt voorbereid in het kappersvak. Lekker veel praktijk waardoor je de technieken goed onder de knie krijgt. Ik zou iedereen de kappersakademie aanraden."
Candace Plug, Rijswijk

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.