fbpx

MBO 3 Haarstylist dame in twee jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide opleiding tot Haarstylist dame!

 • Specialisatie in het damesvak
 • Focus op praktijk, kapsalon is je leslokaal
 • Keuzevakken Image Styling en Visagie
 • Coaching en persoonlijke begeleiding
 • Studiefinanciering en OV mogelijk
 • Tot en met 21 jaar

MBO 3 Haarstylist dame in twee jaar

Duur:  2 jaar
Toelatingseisen:  vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar
Studiekosten:  € 9.100,- Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 3 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Met deze verkorte opleiding behaal je in twee jaar tijd het erkende diploma MBO 3 Haarstylist dame. Als professioneel haarstylist beschik je over de kennis en vaardigheden binnen het kappersvak. Daarnaast specialiseer je met deze opleiding in het damesvak. Je hebt dagelijks veel contact met klanten. Daarom is het belangrijk dat je sociale en commerciële vaardigheden goed ontwikkeld worden. Met een diploma van de Nederlandse Kappersakademie zien werkgevers meteen dat jij meerwaarde biedt voor hun kapsalon.

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele en gekwalificeerde docenten in een moderne lesomgeving.

Lesprogramma MBO 3 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

 • Hoe ziet de opleiding eruit?

  De opleiding is verdeeld in vier blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  Je leert de basis van zowel het dames- als het herenvak. Vervolgens specialiseer je in het damesvak. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon.

  Nadat je de basis knip- en snijtechnieken voor zowel dame als heer onder de knie hebt, ligt de focus binnen je opleiding op het damesvak. Je specialiseert je in alle kennis en vaardigheden gericht op het damesvak, zoals het snijden, föhnen, omvormen, vlechten & opsteken en uiteraard het kleuren van het haar. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk. Naast de vaktechnische theorie volg je ook lessen in rekenen (2F) en Nederlandse taal (2F). Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis of gevorderd) of Bedrijfshulpverlening (BHV).

 • Hoe word ik voorbereid op het bedrijfsleven?

  Onze studenten leren in de praktijk. Elke vestiging heeft een eigen kapsalon, waar studenten dagelijks onder professionele begeleiding alle mogelijke kappersbehandelingen uitvoeren. Op deze manier gaan onze studenten optimaal voorbereid de kapperswereld in.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 3 Kappersopleiding?

  Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Tevens is het mogelijk om met een overgangsbewijs van het derde naar het vierde jaar VMBO TL (MAVO) toegelaten te worden. Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau en wensen.

 • Welke diploma’s kun je behalen?

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 3 Haarstylist dame” Dit diploma is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens ontvang je het diploma “Nederlandse Kappersakademie” (NKA). Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” en het “BHV” certificaat.

   

  Met deze diploma’s kun je:

  • direct aan de slag als kapper via Haarkracht
  • verder studeren naar een MBO4 Salonmanager dame.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden.

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Haarstylist dame in twee jaar (BOL) is €9.100,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €500,- korting op het totale lesgeld. Klik op deze button voor een overzicht van alle betaalplannen.

"Goede opleiding! Heel fijn dat we het knippen in de praktijk leren, hierdoor kan je makkelijk een baan vinden."
Demi Spruijt, Rotterdam
"Het is een leuke opleiding waar je in 2 jaar zo onwijs veel leert en jezelf echt ziet groeien. Een echte aanrader!"
Britt Dijkgraaf, Rotterdam
“Je leert het vak snel en onder goede begeleiding en leert leuke mensen kennen.”
Lysanne Beerentemfel, Rotterdam
"Ik geef de kappersakademie 5 sterren, omdat je zo goed wordt voorbereid in het kappersvak. Lekker veel praktijk waardoor je de technieken goed onder de knie krijgt. Ik zou iedereen de kappersakademie aanraden."
Candace Plug, Rijswijk

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Oud-student Kim van der Ham

Kim wilde kapster worden, maar niet zomaar één. Al heel vroeg was haar plan duidelijk. Ze wilde de beste kapster van Nederland worden. Zij volgde de opleiding aan de Nederlandse Kappersakademie en heeft inmiddels haar eerste Coiffure Award gewonnen.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Nederlandse Kappersakademie | Diploma-uitreiking 2019

De examenkandidaten van 2019 hebben op geweldige wijze hun kappersopleiding afgesloten met een grote show in de Maassilo te Rotterdam.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis0800-0123

app

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou