MBO 2 Kapper in één jaar (BOL)

Maak kennis met onze opleiding MBO 2 Kapper in één jaar (BOL):

  • Erkende MBO opleiding
  • Focus op praktijk, kapsalon is je leslokaal
  • Coaching en persoonlijke begeleiding
  • Studiefinanciering en OV mogelijk
  • Doorstroom naar MBO 3 mogelijk

Leer de basis van het kappersvak
Tijdens de opleiding Kapper leer je alles over Europees haar! Je kunt deelnemen aan deze opleiding zonder diploma uit het voortgezet onderwijs en vanaf 14 jaar.  Je doet een schat aan praktijkervaring op. Deze opleiding is de perfecte voorbereiding op MBO-niveau 3 Allround Kapper. De MBO-niveau 2 opleiding start zowel in september als maart. Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan met een van onze studieadviseurs.

Inhoud MBO 2 Kappersopleiding

De opleiding Kapper leidt je op tot kapper, of ‘’hairstylist’’ zoals het vak tegenwoordig heet.  Je beheerst de basis van het vak en je bent in staat om eenvoudige behandelingen uit te voeren onder begeleiding van de Allround Kapper of Salonmanager.

Je krijgt les van gekwalificeerde docenten uit de praktijk. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Na een aantal maanden knip je al je eerste klanten in onze salon. Je leert alle basis kniptechnieken. Meld je aan voor een open dag om een impressie te krijgen van de opleiding.

Föhnen, watergolven en wikkelen komen uiteraard ook aan bod. Net als vlechten van lang haar. Daarnaast leer je de opbrengtechnieken voor diverse kleurbehandelingen zoals high-lights, low-lights, coupe soleil, volledige kleuring, tonen van haar; het komt allemaal aan bod. En dit alles met dagelijkse training in de praktijk.

Als aankomend kapper moet je de basis leren wat je als vakman of vakvrouw moet weten. Daarom richt het vakkenpakket zich ook op commerciële vaardigheden, visagie en bedrijfshulpverlening (BHV).

Praktijk
Praktijk is het sleutelwoord tijdens je schooltijd: 90% van de opleiding ben je in de salon bezig met het haar van klanten of modellen. Tijdens deze opleiding loop je geen stage in een externe kapsalon. Je hoeft dus geen stagebedrijf te zoeken. De overige 10% van de opleiding is theorie. Hieronder vallen onder meer vak-theorie, rekenen en taal. Daarnaast kies je de keuzeonderdelen die je leuk vindt.

Kleinschalig
De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Wanneer nodig bieden we je ook extra ondersteuning en/of coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten.

Je hebt op jaarbasis zes weken vakantie. De opleiding is verdeeld in twee modulaire blokken van een half jaar. Hierdoor vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en blijft het overzichtelijk. Zo kun je binnen één jaar je diploma halen, ook wanneer je niet alles de eerste keer haalt. En daarna doorstromen naar MBO-niveau 3.

Doorstromen naar MBO-niveau 3 Allround Kapper
Na het doorlopen van de opleiding MBO 2 Kapper kan je direct van start in de opleiding MBO-niveau 3 Allround Kapper in twee jaar. Tijdens deze opleiding zullen we eerst klein gedeelte van MBO 2 herhalen om vervolgens verder te gaan met alles wat je als aankomend Allround Kapper moet weten om als vakvrouw of vakman aan de slag te gaan. Ga naar MBO 3 Allround Kapper in twee jaar voor meer informatie.

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond beschik je over de volgende diploma’s:

  • MBO-niveau 2 diploma kapper;
  • BHV-diploma.

Toelating
Toelating vanaf 14 jaar (derde jaar VMBO). Deze opleiding is geschikt voor leerlingen die hun opleiding hebben afgerond in het VMBO met leerwegondersteuning of leerlingen uit het Praktijkonderwijs. Geen specifieke diploma vereisten.  Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau.

Tarieven MBO 2 Kapper in 1 jaar (BOL)

Het lesgeld voor de opleiding MBO 2 Kapper in één jaar (BOL) is vanaf €5.265,-. Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hier voor de betalingsmogelijkheden.

Kies je ervoor om na je opleiding MBO 2 Kapper door te stromen naar MBO 3 Allround Kapper in twee jaar? Dan ontvang je 10% korting op het lesgeld van de opleiding MBO 3 Allround Kapper (ongeacht je keuze voor het betaalplan).

 

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
di 1 sep 2020 Rotterdam Mariniersweg Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Den Haag (Rijswijk) Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amsterdam Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amersfoort Voldoende plaatsen beschikbaar
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Klik hier om een WhatsAppbericht te versturen, bel gratis 0800-0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.