MBO 2 Kapper in één jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide MBO 2 Kappersopleiding:

 • Erkende MBO-opleiding
 • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
 • Coaching en persoonlijke begeleiding
 • Studiefinanciering en studentenreisproduct mogelijk
 • Doorstroom naar MBO 3 mogelijk

MBO 2 Kapper in één jaar

Duur:  1 jaar
Studiebelasting:  5 dagen per week
Studiekosten:  € 5.515 Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €250,- korting op het totale lesgeld.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 2 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Droom jij van een professionele carrière in het kappersvak? Maak je droom waar en pak deze unieke kans om van jouw passie voor haar jouw werk te maken.

Lesprogramma MBO 2 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  Tijdens de opleiding Kapper leer je alles over Europees haar! Je doet een schat aan praktijkervaring op. Deze opleiding is de perfecte voorbereiding op MBO-niveau 3 Allround Kapper. De opleiding Kapper leidt je op tot kapper, of ‘’hairstylist’’ zoals het vak tegenwoordig heet. Je beheerst de basis van het vak en je bent in staat om eenvoudige behandelingen uit te voeren onder begeleiding van de Allround Kapper of Salonmanager. Je krijgt les van gekwalificeerde docenten uit de praktijk.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Na een aantal maanden knip je al je eerste klanten in onze salon. Je leert alle basis kniptechnieken.

  Föhnen, watergolven en wikkelen komen uiteraard ook aan bod. Net als vlechten van lang haar. Daarnaast leer je de opbrengtechnieken voor diverse kleurbehandelingen zoals high-lights, low-lights, coupe soleil, volledige kleuring, tonen van haar; het komt allemaal aan bod. En dit alles met dagelijkse training in de praktijk.

  Als aankomend kapper moet je de basis leren wat je als vakman of vakvrouw moet weten. Daarom richt het vakkenpakket zich ook op commerciële vaardigheden, visagie en bedrijfshulpverlening (BHV).

 • Wat is het jaarlijkse lesprogramma?

  Je hebt op jaarbasis zes weken vakantie. De opleiding is verdeeld in twee modulaire blokken van een half jaar. Hierdoor vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en blijft het overzichtelijk. Zo kun je binnen één jaar je diploma halen, ook wanneer je niet alles de eerste keer haalt. Daarna kan je doorstromen naar MBO-niveau 3.

 • Hoe groot is het praktijkaandeel tijdens de opleiding?

  Praktijk is het sleutelwoord tijdens je schooltijd: 90% van de opleiding ben je in de salon bezig met het haar van klanten of modellen. Tijdens deze opleiding loop je geen stage in een externe kapsalon. Je hoeft dus geen stagebedrijf te zoeken. De overige 10% van de opleiding is theorie. Hieronder vallen onder meer vak-theorie, rekenen en taal. Daarnaast kies je de keuzeonderdelen die je leuk vindt.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 2 Kappersopleiding?

  Toelating vanaf 14 jaar (derde jaar VMBO). Deze opleiding is geschikt voor leerlingen die hun opleiding hebben afgerond in het VMBO met leerwegondersteuning of leerlingen uit het Praktijkonderwijs. Geen specifieke diploma vereisten. Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau.

 • Wat ontvang je na het doorlopen van de opleiding?
  • MBO-niveau 2 diploma Kapper;
  • BHV-diploma.
 • Wat zijn de vervolgopleidingen?

  Na het doorlopen van de opleiding MBO 2 Kapper kan je direct van start in de opleiding MBO 3 Allround Kapper in twee jaar. Tijdens deze opleiding zullen we eerst een klein gedeelte van MBO 2 herhalen om vervolgens verder te gaan met alles wat je als aankomend Allround Kapper moet weten om als vakvrouw of vakman aan de slag te gaan.

Persoonlijke aandacht tijdens MBO 2 Kappersopleiding

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Wanneer nodig bieden we je ook extra ondersteuning en/of coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 2 Kapper in één jaar (BOL) is €5.515,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €250,- korting op het totale lesgeld. Kies je ervoor om na je opleiding MBO 2 Kapper door te stromen naar MBO 3 Allround Kapper in twee jaar? Dan ontvang je 10% korting op het lesgeld van de opleiding MBO 3 Allround Kapper (ongeacht je keuze voor het betaalplan).

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Diploma-uitreiking 2019

De examenkandidaten van 2019 hebben op geweldige wijze hun kappersopleiding afgesloten met een grote show in de Maassilo te Rotterdam.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis0800-0123

app

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op uw bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou