fbpx

MBO 2 Kapper in één jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide opleiding tot kapper!

 • Erkende MBO-opleiding
 • Focus op praktijk, onze kapsalon is je leslokaal
 • Coaching en persoonlijke begeleiding
 • Studiefinanciering en OV mogelijk
 • Doorstroom naar MBO 3 mogelijk
 • Tot en met 21 jaar

MBO 2 Kapper in één jaar

Duur:  1 jaar
Toelatingseisen:  vanaf 14 jaar en mogelijk zonder diploma uit voortgezet onderwijs
Studiekosten:  € 6.100,- Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 2 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Met deze verkorte opleiding behaal je in één jaar tijd het erkende diploma MBO2 Kapper. Als (assistent) kapper beschik je over de basiskennis en vaardigheden binnen het dames- en herenvak. Je hebt dagelijks veel contact met klanten. Daardoor worden jouw sociale en commerciële vaardigheden goed ontwikkeld. Met een diploma van de Nederlandse Kappersakademie zien werkgevers meteen dat jij meerwaarde biedt voor hun kapsalon.

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal waar je dagelijks praktijklessen volgt. We bieden je de mogelijkheid om na het behalen van je diploma direct door te stromen naar een MBO 3 kappersopleiding om het volledige kappersvak te leren.

Lesprogramma MBO 2 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

 • Hoe ziet de opleiding eruit?

  Het jaar is verdeeld in twee blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  Je leert de basis van zowel het dames- als het herenvak. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon. Je leert alle basis kniptechnieken en kleurtechnieken. Daarnaast leer je ook het föhnen van het haar van een dame. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk. Naast de vaktechnische theorie volg je ook lessen in rekenen (2F) en Nederlandse taal (2F). Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis) of Bedrijfshulpverlening (BHV).

 • Hoe word ik voorbereid op het bedrijfsleven?

  Onze studenten leren in de praktijk. Elke vestiging heeft een eigen kapsalon, waar studenten dagelijks onder professionele begeleiding alle mogelijke kappersbehandelingen uitvoeren. Op deze manier gaan onze studenten optimaal voorbereid de kapperswereld in.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Toelating vanaf 14 jaar (derde jaar VMBO). Deze opleiding is tevens geschikt voor leerlingen die hun opleiding hebben afgerond in het VMBO met leerwegondersteuning of leerlingen uit het Praktijkonderwijs. Geen specifiek diploma vereisten. De maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste aansluit op jouw niveau en wensen.

 • Welke diploma’s kun je behalen?

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO2 Kapper”. Dit diploma is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens ontvang je het diploma Nederlandse Kappersakademie (NKA).

  Met deze diploma’s kun je:

  • direct aan de slag als kapper
  • verder studeren naar een MBO3 Haarstylist opleiding

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 2 Kapper in één jaar (BOL) is €6.100,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €250,- korting op het totale lesgeld. Kies je ervoor om na je opleiding MBO 2 Kapper door te stromen naar MBO 3? Dan ontvang je 10% korting op het lesgeld van de opleiding MBO 3 (ongeacht je keuze voor het betaalplan).

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Diploma-uitreiking 2022

De examenkandidaten van 2022 hebben op geweldige wijze hun kappersopleiding afgesloten met een grote show in de Maassilo te Rotterdam.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis0800-0123

app

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou