fbpx

De basisopleiding tot kapper,
bij ons tot in de puntjes geregeld!

  • Geen afgeronde vooropleiding nodig om te starten
  • Dé opstap naar MBO 3
  • Coaching & persoonlijke begeleiding
  • Leer de basis van het dames-, en herenvak
  • Erkende MBO-opleiding
  • Tot en met 21 jaar

Duur:

1 jaar

Toelatingseisen:

Vanaf 15 jaar en mogelijk zonder diploma uit voortgezet onderwijs

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Meer weten over MBO 2 Kapper in één jaar?

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

MBO 2 Kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie

Wil je graag in één jaar tijd je MBO2 diploma halen? Vanaf het derde jaar van het VMBO kan je al van start met onze MBO2 opleiding. Heb jij daarna het vak in je vingers? Dan is MBO3 opleiding hierna misschien wel iets voor jou.

Veilige leeromgeving met extra ondersteuning. Volg je lessen in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht

Je leert de basiskennis en vaardigheden van het dames en herenvak. Als assistent-kapper werk je onder begeleiding van de kapper. Na deze opleiding kan je in twee jaar tijd doorleren voor Kapper. Of ga je gelijk aan de slag in de kapsalon. Alles is mogelijk!

Lesprogramma MBO 2 Kappersopleiding

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het jaar is verdeeld in twee blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

Je leert de basis van zowel het dames- als het herenvak. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon. Je leert alle basis kniptechnieken en kleurtechnieken. Daarnaast leer je ook het föhnen van het haar van een dame. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk. Naast de vaktechnische theorie volg je ook lessen in rekenen (niveau 2) en Nederlandse taal (2F). Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis) of Bedrijfshulpverlening (BHV).

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelating vanaf 15 jaar (derde jaar VMBO). Deze opleiding is tevens geschikt voor leerlingen die hun opleiding hebben afgerond in het VMBO met leerwegondersteuning of leerlingen uit het Praktijkonderwijs. Geen specifiek diploma vereisten. De maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste aansluit op jouw niveau en wensen.

Welke diploma's kun je behalen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO2 Kapper”. Dit diploma is officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens ontvang je het diploma Nederlandse Kappersakademie (NKA).
Met deze diploma’s kun je:
• direct aan de slag als kapper
• verder studeren naar een MBO3 Haarstylist opleiding

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 2 Kapper in één jaar (BOL) is €6.100,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €250,- korting op het totale lesgeld. Kies je ervoor om na je opleiding MBO 2 Kapper door te stromen naar MBO 3? Dan ontvang je 10% korting op het lesgeld van de opleiding MBO 3 (ongeacht je keuze voor het betaalplan). Klik hieronder voor een overzicht van alle betalingsmogelijkheden.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Den Haag (Rijswijk)
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amsterdam
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amersfoort
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
"Ik vind het fijn op het NKA, omdat ik elke dag nieuwe dingen leer en mezelf kan blijven uitdagen."
Lisa van de Loo, Amsterdam
"Ik vind dat je super veel leert. Elke dag leer je nieuwe technieken en salon gericht werken. De docenten zijn heel goed in hun werk."
Pinar Ercil, Amsterdam
"Je leert echt super veel in een korte tijd op onze school en doordat je zoveel praktijk lessen hebt, blijf je jezelf ook constant trainen en dat is echt super fijn!"
Melanie Grimberg, Amsterdam

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.