fbpx

MBO 4 Haarstylist Allround + Salonmanager in twee jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide opleiding tot Haarstylist allround + Salonmanager!

 • Uniek! Twee diploma’s in één opleiding
 • Uniek! MBO 4 kappersopleiding in 2 jaar!
 • Mogelijkheid deelname Ondernemersopleiding
 • Focus op salonmanagement
 • Keuzevakken Image Styling – Visagie – Mixed & Black hair
 • Doorstroom naar HBO mogelijk
 • Deelname aan Coiffure Award!
 • Tot en met 21 jaar

MBO 4 Haarstylist Allround + Salonmanager in twee jaar (BOL)

Duur:  2 jaar
Toelatingseisen:  vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar
Studiekosten:  € 14.275,- Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 4 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Een salonmanager is een leidinggevende of eigenaar van een kapperszaak. Naast knippen, föhnen, stylen, kleuren en adviseren ben je ook ondernemer. Dit houdt in dat je het team aanstuurt, de bedrijfsvoering verzorgt, trainingen ontwikkelt en reclame maakt voor de salon en de producten. Daarom is het belangrijk dat je sociale en commerciele vaardigheden goed ontwikkelt worden. Met een diploma van de Nederlandse Kappersakademie zien werkgevers meteen dat jij meerwaarde biedt voor hun kapsalon.

Als enige opleider in Nederland biedt de Nederlandse Kappersakademie de mogelijkheid om deze opleiding in twee jaar te doorlopen. Deze opleiding is niet voor iedereen weggelegd. Je combineert de vaktechnische opleidingen MBO 4 Heer en de MBO 4 Dame met de opleiding Salonmanager! Daarom is deze opleiding alleen geschikt voor deelnemers met een vooropleiding vanaf VMBO gemengde of theoretische leerweg. Ben je gemotiveerd en is jouw wens om het maximale te behalen in twee jaar tijd? Dan is deze opleiding geschikt voor jou!

Lesprogramma MBO 4 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

 • Hoe ziet de opleiding eruit?

  De opleiding is verdeeld in vier blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  Je leert eerst de basis van zowel het dames- als het herenvak. Vervolgens specialiseer je in zowel het dames- als in het herenvak (Barbier). Je wordt allround opgeleid en je bent dus van alle markten thuis. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon.

  Nadat je de basis knip en snijtechnieken voor zowel dame als heer onder de knie hebt, gaan we verder. Je specialiseert je in alle kennis en vaardigheden gericht op het herenvak, zoals het knippen, snijden en föhnen van herenkapsels. En uiteraard alle specifieke technieken die een Barbier moet beheersen, zoals clean shave, baard vormen & onderhouden, pompadour, executive contour en het werken met verschillende tondeuses. Daarnaast leer je alle ins & outs van het damesvak, zoals het snijden, föhnen, omvormen, vlechten & opsteken en uiteraard het kleuren van het haar. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk.

  In het tweede jaar wordt de opleiding uitgebreid met de module Salonmanager. Tijdens klassikale theorielessen leer je hoe je een ondernemingsplan voor een kappersbedrijf kunt opstellen. Financieel management, personeel & organisatie en marketing, het komt allemaal aan bod. Ook ga je aan slag met het ontwikkelen van de didactische vaardigheden. Je leert hoe je een vaktechnische training samenstelt voor je collega’s. Feedback geven, beoordelen en het begeleiden van stagiaires is ook een onderdeel van deze module.

  Naast de vaktechnische theorie volg je ook lessen in rekenen (3F), Nederlandse taal (3F) en Engelse taal (3F). Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis of gevorderd), Bedrijfshulpverlening (BHV) en Mixed & Black hair.

  Als klap op de vuurpijl neem je deel aan de Coiffure Award. Deze prestigieuze wedstrijd is een begrip binnen de kappersbranche. Jezelf nomineren voor deze wedstrijd is een fantastische prestatie en een regelrechte weg naar succesvolle carrière. Tijdens deze module leer je hoe je een concept ontwikkelt. Van idee tot moodboard. De foto’s voor de inzending worden geschoten door een professionele fotograaf. Tijdens de fotosessie word je begeleid door onze senior docenten. Wie weet ben jij de volgende genomineerde student de Nederlandse Kappersakademie voor de Coiffure Award!

 • Hoe word ik voorbereid op het bedrijfsleven?

  Onze studenten leren in de praktijk. Elke vestiging heeft een eigen salon, waar studenten dagelijks onder professionele begeleiding alle mogelijke kappersbehandelingen uitvoeren. Op deze manier gaan onze studenten optimaal voorbereid de kapperswereld in.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 4 Kappersopleiding?

  Toelating vanaf niveau VMBO gemengde of theoretische leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau en wensen.

 • Welke diploma’s kun je behalen?

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 4 Salonmanager Heer” en het diploma “MBO 4 Salonmanager Dame”. Deze diploma’s zijn officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast ontvang je ook het diploma “Nederlandse Kappersakademie” (NKA). Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” of “Mixed & Black hair” en het “BHV” certificaat.

  Met deze diploma’s kun je:

  •  direct aan de slag als kapper via Haarkracht
  •  verder studeren naar een HBO opleiding.

Ambities om te ondernemen in het kappersvak?

Dan is onze Ondernemersopleiding iets voor jou! In het tweede jaar van de opleiding MBO 4 kan je kiezen voor de studierichting Ondernemen. Naast de theoretische opleiding Salonmanager leer je ook ondernemen in de praktijk. Samen met je medestudenten run je je ‘’eigen’’ kapsalon in het centrum van Rotterdam (Pompenburg). Je draagt samen met je medestudenten zorg voor de organisatie en het management van de kapsalon: van het kapsel van de klanten tot de marketing en backoffice. Een unieke kans om te proeven van het ondernemerschap en om je voor te bereiden op het starten van een eigen salon. Toelating tot deze opleiding is op basis van selectie en (eventueel) loting.  Bij deelname aan deze studierichting wordt het lesgeld verhoogd met €600,- .

100% baangarantie

Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt mede door de hoge kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Deelname aan de Coiffure Award, road to success!

Tijdens de MBO4 opleidingen aan de Nederlandse Kappersakademie krijgen alle studenten de kans om deel te nemen aan de prestigieuze Coiffure Award.

De Coiffure Award is een jaarlijkse wedstrijd waarin de beste kappers van Nederland in diverse categorieën strijden om de felbegeerde award. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld.

Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. Deze prestigieuze wedstrijd is een begrip binnen de kappersbranche. Jezelf nomineren voor deze wedstrijd is een fantastische prestatie en een regelrechte weg naar succesvolle carrière.

Tijdens de lessen leer je hoe je een concept ontwikkelt. Van idee tot moodboard. Vervolgens train je op de vaktechniek en het prepareren van het haar. Het gaat om het totaalplaatje. Het hele concept moet kloppen. Niet alleen het haar maar ook de kleding en de visagie. De foto’s voor de inzending worden geschoten door professionele fotografen.

In 2020 ontvingen onze studenten maar liefst drie nominaties voor de Coiffure Award. Merin Le Noble (vestiging Amersfoort) nomineerde zich in de categorie Young Talent. Romy Waijenberg (vestiging Amsterdam) nomineerde zich in de categorie Young Talent en ook in de categorie Consumer Award. Voor beide studenten een bijzondere prestatie!

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 4 Haarstylist Allround + Salonmanager in twee jaar (BOL) is €14.275,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €695,- korting op het totale lesgeld. Klik op deze button voor een overzicht van alle betaalplannen.

"Wat ik fijn vind aan deze opleiding is dat je super snel alles leert. Je krijgt echt goede feedback op je werk en er wordt positief gecoacht."
Suzanne Boere,
"Tijdens de opleiding wordt je veel uitgedaagd. Je hebt kans om mee te doen aan Coiffure Award en je leert elke dag doordat je in de salon mag trainen. Hierdoor leer je hoe het is in het bedrijfsleven. Daarnaast gaan de lessen altijd door!"
Merlin Le Noble, Amersfoort
"Leuke leerzame opleiding. Doordat je naast de praktijk- en theorielessen veel tijd doorbrengt in de salon krijg je veel praktijk ervaring en leer je snel en goed het kappersvak."
Melanie Deugd,

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
do 1 sep 2022
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Coiffure Award fotoshoot 2022

Alle deelnemers hebben mega hard gewerkt aan hun creaties voor deelname aan de Coiffure Award! De creaties zagen er daarom ook fantastisch uit. Met trots delen wij de officiële aftermovie van de fotoshoot!

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis0800-0123

app

WhatsApp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op je bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou