fbpx

Dé allround opleiding voor de toekomstige ondernemer of manager in het kappersvak!

  • Uniek! Twee MBO4 diploma’s in één opleiding!
  • Combinatie van Barbier, Damesvak en Salonmanagement
  • Deelname aan Coiffure Award
  • In twee jaar tijd al je vakdiploma’s op zak!
  • Veel afwisseling en creativiteit!
  • Doorstroom naar HBO mogelijk

Duur:

2 jaar

Toelatingseisen:

Vanaf niveau VMBO gemengde of theoretische leerweg

Weten wanneer je kan starten met je opleiding?

Meer weten over MBO 4 Haarstylist Allround + Salonmanager in twee jaar (BOL)?

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

MBO 4 Kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie

Allround Haarstylist met een managementopleiding, kan dat ook? Ja, ook dat is mogelijk bij de NKA. We bieden het volledige kappersvak (dame & heer) in combinatie met een managementopleiding aan in twee jaar tijd (2 diploma’s).

Alleen voor de studenten die het beste uit zichzelf willen halen! Naast het creatieve kappersvak ligt de focus op het schrijven van een ondernemersplan. Dus een veel afwisseling in de praktijk maar ook een stevige dosis theoretische kennis. Als manager of ondernemer moet je van alle markten thuis zijn.

Opleiding voor de toekomstige topkapper, ondernemer of trainer! Naast alle creatieve vaktechniek en het ondernemerschap leren we je ook de basisvaardigheden voor het geven van een training aan medewerkers of stagiaires. Hoeveel afwisseling binnen een opleiding kan jij aan?

Droom jij ervan om te schitteren op het podium? Wij begeleiden jou met jouw deelname aan de Coiffure Award. Een jaarlijkse nationale kapperswedstrijd waar je de kans krijgt om je talenten te tonen aan het Nederlandse publiek!

Zoek je nog meer afwisseling en verdieping binnen je opleiding? Kies dan voor het keuzevak Mixed & Black hair. Een uitgebreide module visagie is ook mogelijk.

Nog niet uitgeleerd na je MBO 4 Haarstylist Allround opleiding? Je kan natuurlijk direct na je opleiding aan de slag in het kappersvak, maar doorstuderen op een HBO opleiding behoort natuurlijk ook tot één van de opties.

Lesprogramma MBO 4 Kappersopleiding

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met een enorme dosis passie voor het kappersvak. Jaarlijks worden gastlessen verzorgd door toonaangevende kappers uit het bedrijfsleven.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het jaar is verdeeld in twee blokken (modules) van een half jaar. Elk blok is gestructureerd opgezet en heeft een vast rooster. Aan het einde van een blok vinden de examens plaats. Hierdoor heb je goed zicht op je voortgang en blijft je opleiding overzichtelijk. Je volgt vijf dagen per week les. Het onderwijs bestaat uit het volgen van theorielessen (10%) en praktijklessen (90%) in de kapsalon van de academie. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk.

Welke lesonderdelen komen aan bod?

Je leert eerst de basis van zowel het dames- als het herenvak. Vervolgens specialiseer je in zowel het dames- als in het herenvak (Barbier). Je wordt allround opgeleid en je bent dus van alle markten thuis. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Binnen twee maanden knip je al je eerste klanten in onze kapsalon.

Nadat je de basis knip en snijtechnieken voor zowel dame als heer onder de knie hebt, gaan we verder. Je specialiseert je in alle kennis en vaardigheden gericht op het herenvak, zoals het knippen, snijden en föhnen van herenkapsels. En uiteraard alle specifieke technieken die een Barbier moet beheersen, zoals clean shave, baard vormen & onderhouden, pompadour, executive contour en het werken met verschillende tondeuses. Daarnaast leer je alle ins & outs van het damesvak, zoals het snijden, föhnen, omvormen, vlechten & opsteken en uiteraard het kleuren van het haar. Dit alles met dagelijkse training in de praktijk.

In het tweede jaar wordt de opleiding uitgebreid met de module Salonmanager. Tijdens klassikale theorielessen leer je hoe je een ondernemingsplan voor een kappersbedrijf kunt opstellen. Financieel management, personeel & organisatie en marketing, het komt allemaal aan bod. Ook ga je aan slag met het ontwikkelen van de didactische vaardigheden. Je leert hoe je een vaktechnische training samenstelt voor je collega’s. Feedback geven, beoordelen en het begeleiden van stagiaires is ook een onderdeel van deze module.

Naast de vaktechnische theorie volg je ook lessen in rekenen (3F), Nederlandse taal (3F) en Engelse taal (3F). Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Visagie (basis of gevorderd), Bedrijfshulpverlening (BHV) en Mixed & Black hair.

Als klap op de vuurpijl neem je deel aan de Coiffure Award. Deze prestigieuze wedstrijd is een begrip binnen de kappersbranche. Jezelf nomineren voor deze wedstrijd is een fantastische prestatie en een regelrechte weg naar succesvolle carrière. Tijdens deze module leer je hoe je een concept ontwikkelt. Van idee tot moodboard. De foto’s voor de inzending worden geschoten door een professionele fotograaf. Tijdens de fotosessie word je begeleid door onze senior docenten. Wie weet ben jij de volgende genomineerde student de Nederlandse Kappersakademie voor de Coiffure Award!

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelating vanaf niveau VMBO gemengde of theoretische leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens het informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste bij aansluit bij jouw niveau en wensen.

Welke diploma's kun je behalen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het diploma “MBO 4 Salonmanager Heer” en het diploma “MBO 4 Salonmanager Dame”. Deze diploma’s zijn officieel erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast ontvang je ook het diploma “Nederlandse Kappersakademie” (NKA). Afhankelijk van welke keuzevakken je hebt gekozen ontvang je het diploma “visagie” of “Mixed & Black hair” en het “BHV” certificaat.

Met deze diploma’s kun je:

direct aan de slag als kapper via Haarkracht
verder studeren naar een HBO opleiding.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 4 Haarstylist Allround + Salonmanager in twee jaar (BOL) is €14.275,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Betaal je het lesgeld liever in twee grote termijnen? Dan ontvang je €695,- korting op het totale lesgeld. Klik hieronder voor een overzicht van alle betaalmogelijkheden.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Den Haag (Rijswijk)
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amsterdam
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Amersfoort
 - 
ma 2 sep 2024
Status: Nog enkele plaatsen beschikbaar!
"Wat ik fijn vind aan deze opleiding is dat je super snel alles leert. Je krijgt echt goede feedback op je werk en er wordt positief gecoacht."
Suzanne Boere,
"Tijdens de opleiding wordt je veel uitgedaagd. Je hebt kans om mee te doen aan Coiffure Award en je leert elke dag doordat je in de salon mag trainen. Hierdoor leer je hoe het is in het bedrijfsleven. Daarnaast gaan de lessen altijd door!"
Merlin Le Noble, Amersfoort
"Leuke leerzame opleiding. Doordat je naast de praktijk- en theorielessen veel tijd doorbrengt in de salon krijg je veel praktijk ervaring en leer je snel en goed het kappersvak."
Melanie Deugd,

Wij begeleiden jouw deelname aan de Coiffure Award!

Tijdens de MBO4 opleidingen aan de Nederlandse Kappersakademie krijgen alle studenten de kans om deel te nemen aan de prestigieuze Coiffure Award.De Coiffure Award is een jaarlijkse wedstrijd waarin de beste kappers van Nederland in diverse categorieën strijden om de felbegeerde award. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld.Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. Deze prestigieuze wedstrijd is een begrip binnen de kappersbranche. Jezelf nomineren voor deze wedstrijd is een fantastische prestatie en een regelrechte weg naar succesvolle carrière.

100% Baangarantie

Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt mede door de hoge kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.