Allround Kapper MBO niveau 3

Maak kennis met onze opleiding Allround Kapper MBO niveau 3:

  • Erkende MBO opleiding (inschrijving mogelijk t/m 21 jaar)
  • 90% praktijk, 10% theorie
  • Visagie en mode standaard in het lespakket
  • Coaching en persoonlijke begeleiding
  • Hoogste slagingspercentage van Nederland
  • Studiefinanciering en OV mogelijk

Leer het volledige kappersvak
Tijdens de opleiding Allround Kapper leer je alles over Europees haar! Mode en visagie spelen een belangrijke rol bij deze tweejarige verkorte beroepsopleiding. Je doet een schat aan praktijkervaring op en bent na je opleiding verzekerd van een baan. De MBO-niveau 3 opleiding start zowel in september als maart. Kom naar onze Open Dagen om de sfeer te proeven.

Inhoud van de kappersopleiding
De opleiding Allround Kapper leidt je op tot kapper, of ‘’hairstylist’’ zoals het vak tegenwoordig heet. Je leert het volledige kappersvak van gekwalificeerde docenten. Onder andere knippen, föhnen, kleuren, vlechten en opsteken komen aan bod. We willen je alles leren wat je als kapper moet weten. Daarom richt het vakkenpakket zich ook op commerciële vaardigheden, mode, visagie en bedrijfshulpverlening (BHV).

Praktijk is het sleutelwoord tijdens je schooltijd: 90% van de opleiding ben je in de salon bezig met het haar van klanten. Slechts 15 dagen per jaar loop je extern stage. De kwaliteit van je opleiding is dus niet afhankelijk van je stagebedrijf. De overige 10% van de opleiding is theorie. Hieronder vallen onder meer vak-theorie, rekenen en taal. Daarnaast kies je de keuzeonderdelen die je leuk vindt. Wil je de opleiding Allround Kapper-Ondernemer volgen? Dan kies je voor het keuzedeel ‘’Ondernemen’’.

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Wanneer nodig bieden we je ook extra ondersteuning. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten.

Je hebt op jaarbasis zes weken vakantie. De opleiding is verdeeld in vier modulaire blokken van een half jaar. Hierdoor vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en blijft het overzichtelijk. Zo kun je binnen twee jaar je diploma halen, ook wanneer je niet alles de eerste keer haalt. Elk blok wordt afgesloten met een praktijkexamen. Hier mag je laten zien wat je kan!

Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt door de kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

83% Van onze studenten beveelt hun opleiding aan een ander aan*. 80% Van de studenten beoordeelt hun opleiding als goed*. Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond beschik je over de volgende diploma’s: MBO-niveau 3 diploma allround kapper, Het Nederlandse Kappersakademie diploma, Diploma Visagie, eventueel diploma ondernemersopleiding (afhankelijk van je keuzeonderdelen) en een BHV-certificaat.

(*Bron: Intern studenten tevredenheidsonderzoek 2017)

Toelating
Toelating vanaf niveau VMBO basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor de opleiding is 21 jaar.

Startmomenten

StartdatumVestigingBeschikbaarheid
za 1 sep 2018Rotterdam MarinierswegInschrijven is mogelijk
za 1 sep 2018AmsterdamNog enkele plaatsen beschikbaar!
za 1 sep 2018Den Haag (Rijswijk)Nog enkele plaatsen beschikbaar!
za 1 sep 2018AmersfoortInschrijven is mogelijk
Bekijk tarieven Intake gesprek aanvragen

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Bel gratis 0900-8620 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een mooie prijs. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.