fbpx

“Ik kon eindelijk van mijn hobby mijn werk maken!”

01-06-2017

Mariska was een tiener toen ze haar droom om kapster te worden, opzij moest schuiven. Jaren later probeerde Mariska het opnieuw en volgde ze alle avondopleidingen aan de Nederlandse Kappersakademie.

Nu runt ze een eigen, goedlopend bedrijf als hairstylist en coach, waarbij ze andere thuiskappers aan werk helpt. Zo maakte Mariska eindelijk van haar hobby haar werk.

Mariska was een tiener toen ze haar droom om kapster te worden, opzij moest schuiven. Tijdens de kappersopleiding bleek haar huid heftig te reageren op de toenmalig gebruikte haarproducten. Noodgedwongen moest ze haar opleiding stoppen en ging op kantoor werken als directiesecretaresse en marketingmedewerkster.

Nieuwste kniptechnieken

Mariska kon en wilde haar droom echter niet vergeten. Jaren later probeerde Mariska het opnieuw – en met succes! “Ik kon eindelijk van mijn hobby mijn werk maken!”, zegt Mariska blij. “Ik heb alle drie de avondopleidingen achter elkaar gevolgd. Ik leerde de nieuwste kniptechnieken, permanenten, kleuren en watergolven. Vooral iemand een totaal andere coupe of kleur geven en het opsteken en opmaken van bruiden vind ik erg leuk om te doen. De Nederlandse Kappersakademie bracht mij ook veel bij over het onderhouden van mijn spullen, netjes en zuinig werken. Daarbij leerde ik er goed te luisteren naar de wensen van de klant en ontwikkelde ik commerciële vaardigheden.”.

Eigen kappersboek

Het ondernemerschap inspireerde Mariska enorm en na de opleiding startte ze haar eigen bedrijf. Binnen een half jaar had ze een goed lopend bedrijf neergezet met een enorme klantenkring. Mariska heeft daardoor ook een andere dienst op zich kunnen nemen, namelijk het coachen van andere thuiskappers. Maar daar hield het niet op; Mariska heeft een eigen kappersboek uitgebracht en nummer twee, een kinderkappersboekje, komt binnenkort uit.

Dankbaar vak

Mariska vertelt verder: “Het is een dankbaar vak waar je altijd plezier aan zult beleven. Het is leuk om je creativiteit te ontwikkelen. Maar ook mensen blij maken door naar ze te luisteren en ze weer mooi te maken geeft veel voldoening. Ik ben eigen baas en doe de dingen die ik leuk vindt, wie wil dat nou niet!”.

Meer informatie

Net als Mariska de avondopleiding volgen?

Altijd al een passie gehad voor haar? Leer knippen, kleuren, stylen en meer met de avondopleiding van de Nederlandse Kappersakademie! In korte tijd leer je de basis van het kappersvak. Altijd op een praktijkgerichte manier en in een professionele kapsalon. De opleiding biedt een unieke kans om iets te doen met je passie voor haar.

  • Vanaf 21 jaar
  • Duurt 40 weken
  • Sluit aan bij werk en gezin
Meer informatie