fbpx

“Ik wilde graag het werken met kinderen en het kappersvak combineren.”

21-08-2017

Van jongs af aan droomde Talitha over het kappersvak. Ze koos echter voor een andere richting en werkte ruim tien jaar met veel plezier in de kinderopvang. Haar enthousiasme over het kappersvak bleef en Talitha besloot de avondopleiding aan de Nederlandse Kappersakademie te volgen.

Van jongs af aan droomde Talitha over het kappersvak. Ze koos echter voor een andere richting en werkte ruim tien jaar met veel plezier in de kinderopvang. Haar enthousiasme over het kappersvak bleef en Talitha besloot daar toch iets mee te gaan doen. Nu heeft ze beide passies gecombineerd en knipt ze kinderen in een voor hun vertrouwde omgeving, namelijk op de opvang. 

Basisvaardigheden

“Ik ging naar de Nederlandse Kappersakademie en leerde eigenlijk alles wat maar met haar te maken heeft.”, vertelt Talitha. “Ik leerde alle basisvaardigheden en ontwikkelde de technieken voor onder andere het knippen, snijden, kleuren, stylen en hoe je met klanten om gaat. Alle vaardigheden oefenden we meteen in de praktijk, waardoor alle avonden heel leerzaam waren. Ik vond het prettig om meteen feedback van de docent te krijgen en leerde ook veel van alle andere leerlingen.”.

Passies combineren

Tijdens de opleiding ontstond het idee om haar twee passies te combineren: het werken met kinderen en het kappersvak. Talitha maakte verdere plannen: Hippe Haartjes was een feit en al snel een groot succes. “Ik knip kinderen in een voor hun vertrouwde omgeving, namelijk op de opvang. Zo hoeven ouders niet met hun kinderen naar een salon, wat vaak spannend voor de kinderen en een hele uitdaging is. Ik kom met mijn themakoffer vol leuke spulletjes op het kinderdagverblijf of bso locatie. De interactie met én het creatief bezig zijn met kinderen vind ik geweldig!”, zegt Talitha enthousiast.

Klein feestje

“Ouders melden hun kind aan via mijn website en geven aan wat de wensen zijn. Op locatie komen de kinderen samen met een vriendje of vriendinnetje bij mij aan tafel om geknipt te worden en ‘kappertje’ te spelen. Als ze geknipt zijn, mogen ze altijd een kleurtje gel uitkiezen of een mooie vlecht en natuurlijk een klein cadeautje als beloning voor het goede stilzitten. We maken er met z’n allen echt een klein feestje van! Achteraf schrijf ik vaak een kort verslagje hoe het is gegaan tijdens het knippen, dat is leuk voor de ouders.”.

Creatief bezig zijn

Daarnaast vindt Taltiha ook het ambulant knippen erg leuk. Ze heeft ondertussen een vaste klantenkring en komt bij veel verschillende gezinnen thuis. Tot slot vertelt Talitha: “Het kappersvak doe je vooral als je het superleuk vindt om creatief met haar bezig te zijn en je het fijn vindt om contacten met mensen te onderhouden. Als je serieus aan de slag wilt om alles onder de knie te krijgen moet je naar de Nederlandse Kappersakademie gaan!“.

Meer informatie

Net als Talitha de avondopleiding volgen?

Altijd al een passie gehad voor haar? Leer knippen, kleuren, stylen en meer met de avondopleiding van de Nederlandse Kappersakademie! In korte tijd leer je de basis van het kappersvak. Altijd op een praktijkgerichte manier en in een professionele kapsalon. De opleiding biedt een unieke kans om iets te doen met je passie voor haar.

  • Vanaf 21 jaar
  • Duurt 40 weken
  • Sluit aan bij werk en gezin
Meer informatie