fbpx

Bescherm je haren tegen de zon met deze producten!

09-06-2021

Haar wat bloot staat aan zon, zee, zout en chloor heeft net zoveel recht op bescherming en verzorging als je huid. Als we op vakantie gaan nemen we liters zonnebrand mee voor onze gebruinde huid, maar worden onze hoofdhuid en haren snel vergeten en dit is natuurlijk zonde. Om je haren én je hoofdhuid goed tegen de zon te beschermen, hebben wij hier een aantal tips om mee te nemen in je koffer voor de perfecte haarbescherming.

Kérastase Soleil voor haarbescherming tegen de zon

De shampoo Kérastase Bain Aprés-soleil is bedoeld om te gebruiken na een dag hard zonnebaden en zwemmen. Door middel van het kokoswater worden de resten van chloor, zout en zand voorzichtig verwijderd.  Wel zo fijn, want als er resten achterblijven wordt het haar stug en kun je je haar kapot trekken. Deze shampoo zorgt ervoor dat het haar gehydrateerd wordt en dat het mooi glad en glanzend eruit komt te zien. Daarbij bevat deze shampoo ook een UV-filter dus perfect voor haarbescherming tegen de zon!

Om je haar nog verder te voeden, is de Kérastase Crème UV Sublime een top product. Dit is een herstellende en verzachtende verzorging voor haar dat is blootgesteld aan de zon. Het maakt het haar zacht en luchtig en dit is net wat je nodig hebt na een volle dag zon. De crème heeft daarnaast ook een korte inwerktijd, ideaal!

Voor een meer intensere verzorging, is de Kérastase Masque Après Soleil een perfect masker.  Dit masker heeft een revitaliserende werking voor aan zon blootgesteld haar verrijkt met kokoswater en voedt het haar intensief. Daarnaast verbetert het de glans van aan zon blootgesteld haar zonder het haar te verzwaren. Ook dit product heeft een uv-filter.

En tenslotte een product dat zeker niet kan ontbreken: de Kérastase Huile Sirène sprayDit is de zonnebrandspray voor in je haar en bevat meervoudige bescherming. Deze zoutspray is bedoelt om je haar wat meer textuur te geven en bevat Babassu-olie en een UV-filter. Deze spray kan je de gehele dag op je haar sprayen in zowel nat als in droog haar.

Voor de hele gevoelige huid die aanleg heeft om snel te verbranden is het aan te raden om een verkoelend masker te gebruiken. De Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant is hier ideaal voor. Je hoofdhuid zal je dankbaar zijn.

Kortom: er zijn heel wat producten die je haren en hoofdhuid kunnen beschermen en verzorgen tijdens de warmere dagen. Maar vergeet ook zeker niet om je hoofdhuid nog in te smeren met zonnebrand of maak gebruik van een leuke zomerse hoed.