fbpx

10 redenen om voor het kappersvak te kiezen!

12-05-2021

Voor iedereen die nog twijfelt of het kappersvak nu echt zo leuk is, hebben wij hier 10 redenen opgeschreven waarom het kappersvak een geknipte keuze is!

Je maakt mensen blij

Een goed kapsel is meteen een goede eerste indruk. Mensen worden blij van jouw werk en zo ontstaat er in een korte tijd een lach op het gezicht van de klant. Ze gaan weer helemaal ready-to-go de deur uit en stralen als nooit tevoren.

Het kappersvak is veelzijdig en creatief

Je kan allerlei kanten op met het kappersvak. Je kleurt, knipt en föhnt de haren van je klanten. Ook sta je regelmatig haren te krullen of juist stijl te maken. En dan hebben we het nog niet eens over opsteken, vlechten en wasmassages. Dat hoort er ook zeker allemaal bij.

Je krijgt veel (keuze) vrijheid

Je kunt vele kanten op waar je uiteindelijk wil gaan werken. Je kunt in een kapsalon gaan werken of in binnen- en buitenland aan de slag gaan. Maar vergeet vooral ook niet de festivals, modeshows en achter de schermen van tv en theater. Zo kom je nog eens ergens!

Je bent de expert

Jij weet alle ins en outs van de nieuwste trends op het gebied van het kappersvak. Al jouw vrienden of kennissen zullen bij jou gaan aankloppen als ze advies nodig hebben.

Je bent een persoonlijk adviseur

Doordat je veel verschillende klanten helpt, weet je precies welke haarstijl bij welke klant staat. Je knipt dus niet alleen, maar je bent ook een persoonlijk adviseur. Klanten zullen jou vertrouwen wat voor haarstijl en haarkleur bij hen past.

Jouw haar zit altijd goed

Doordat je je eigen visitekaartje bent, zal je geen last hebben van bad hair days. Je zal er altijd voor zorgen dat je haar er picobello uitziet en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Je eigen stijl creëren

Doordat je dag in en dag uit te maken hebt met het kappersvak, begin je langzamerhand je eigen stijl te ontwikkelen en dit is leuk! Op deze manier herkennen mensen je meteen en als een echte trendsetter die je bent, willen mensen jouw stijl ook nabootsen.

Leuke collega’s

Kapsters en kappers zijn de hele dag in contact met klanten, dus je hebt leuke en sociale collega’s. Zij zijn net als jij creatief, sociaal en behulpzaam.

Niet stilzitten

Als je niet lang kan stilzitten, is dit een perfecte job voor jou. Het kappersvak is beslist geen kantoorbaan. Je bent constant bezig met mensen en je bent telkens in de weer. Zo vliegen je dagen om!

Het beroep blijft altijd bestaan

Mensen hebben altijd nieuwe kapsels nodig en daarbij zal geen computer of robot jouw werk ooit kunnen vervangen. Dit is dus hartstikke positief, jij zal altijd zekerheid hebben.

Kortom: genoeg redenen om voor het kappersvak te kiezen! Wij snappen nu helemaal dat we je interesse voor het kappersvak hebben aangewakkerd. Bekijk daarom  onze (avond)-opleidingen en neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.