fbpx

“Wil je iets bereiken? Dan moet je daar voor de volle 100% voor gaan!”

14-01-2019

Dominic Vleer heeft van jongs af aan al een passie gehad voor haar. Maar hoe kun je op een snelle manier van je passie je werk maken? Door een opleiding te volgen bij de Nederlandse Kappersakademie! "Het fijne aan de Nederlandse Kappersakademie was dat ik daar een verkorte opleiding kon volgen en zo veel sneller aan de slag kon in de praktijk."

De juiste studiekeuze

Dominic was 16 jaar toen hij met zijn opleiding bij de Nederlandse Kappersakademie begon. Eigenlijk wilde hij zich richten op visagie, maar zijn passie voor haar was nog groter en Dominic koos voor een kappersopleiding. Dit bleek uiteindelijk ook de juiste keuze te zijn geweest, want na het afronden van zijn opleiding ontwikkelde zijn carrière zich als een speer.

Ambassadeur voor L’Oréal, eigen salon en internationale shows

Zo deed Dominic mee aan de Hair Fashion Awards en won hij met het beste dameskapsel. Hij werd genomineerd voor de L’Oréal Color Trophy, samen met een andere oud-leerling van de Nederlandse Kappersakademie, en heeft hij al meerdere keren de Coiffure Award gewonnen. Dominic is ook ambassadeur van de merken L’Oréal, Kérastase en Dyson en hij werkt regelmatig backstage bij internationale shows. Daarnaast opende hij tien jaar geleden zijn eigen succesvolle salon, SalonTOF, en ontwikkelde hij een educatieprogramma, genaamd Dominic Vleer Education. Hiermee wil hij graag andere kappers opleiden en inspireren. Dit zijn allemaal dingen waar hij ontzettend trots op is.

Het deelnemen aan en winnen van de Coiffure Awards en het werken tijdens internationale shows zijn een paar van de leukste dingen die Dominic heeft mogen doen. Op de vraag of hij obstakels is tegengekomen tijdens zijn carrière antwoord hij het volgende: “Er waren niet echt obstakels, tenminste zo zie ik dat niet. Valkuilen zijn namelijk leermomenten. Ik heb heel hard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Soms dacht ik zelfs: ‘wauw, ik werk echt veel te veel’. Maar als je gepassioneerd bent over iets en graag iets wil bereiken, dan moet je daar ook voor de volle 100% voor gaan!”

Geef niet op

Voor studenten die net beginnen met een kappersopleiding, heeft Dominic het advies om door te zetten en niet op te geven, ook al zit het soms even niet mee. “Met de juiste instelling kun je alles bereiken. Focus je op wat je zelf wil bereiken en niet op wat een ander bereikt heeft.” In de toekomst zou Dominic graag deel uitmaken van het internationale team van L’Oréal Professionnel en wil hij nog meer educatieprogramma’s creëren voor kappers.

Wil jij ook zo snel mogelijk aan je kappersopleiding beginnen? Meld je dan aan voor een van onze opleidingen.

Net als Dominic de dagopleiding volgen?

Een diploma van de Nederlandse Kappersakademie verzekert je van een vliegende start van jouw carrière! Tijdens onze tweejarige (verkorte) MBO-niveau 3 opleiding ontwikkelen studenten zich tot vakkundige allround kappers, of ‘’hairstylisten’’ zoals het vak tegenwoordig heet. Mode en visagie spelen hier bij een belangrijke rol.

  • Tot 21 jaar
  • 90% praktijk, 10% theorie
  • Kleinschalige opleiding
Meer informatie