fbpx

‘’Het is alsof je een eigen salon hebt, maar dan keer 200!’’

10-11-2017

Chantal Herweijer wist al vroeg dat ze een goede kapster wilde worden. ‘’Als je een goede kapper wil worden, ga je naar de Nederlandse Kappersakademie’’, zo werd haar verteld. Dus volgde ze haar opleiding aan de NKA. Acht jaar geleden heeft Chantal de ondernemersopleiding afgerond en tegenwoordig maakt ze deel uit van het managementteam van Brainwash Kappers.

In haar functie stuurt Chantal regiomanagers aan bij managen van hun filialen. Ze kijkt hierbij zowel naar de cijfers als naar de kwaliteit van de behandelingen. ‘’Ik kijk naar de groei per filiaal, de kosten en de omzet, maar ook naar hoe er wordt gekleurd en geknipt.”

“Vervolgens proberen we de aandachtspunten te verbeteren. Mede daarom stuur ik vaktrainers aan die gespecialiseerd zijn in kleuren, knippen, en andere behandelingen. Elke salon heeft natuurlijk zijn eigen stijl en sfeer, maar we proberen de kwaliteit zo veel mogelijk gelijk te houden.”

De afwisseling vindt Chantal het leukst aan haar baan: ‘’In mijn functie heb je te maken met alle facetten van het kappersvak. Als het druk is knip ik vaak mee in een salon. Ik ken de cijfers en weet wat de sterke en zwakke punten zijn. Het is net alsof je een eigen salon hebt, maar dan keer 200.”

Dankzij Kappersakademie een goede basis

De basis van wat ze nu doet heeft Chantal geleerd tijdens haar opleiding aan de NKA, met name tijdens de ondernemersopleiding in Pompenburg. “Tijdens de ondernemersopleiding run je met je klas een complete kapsalon. Er komen echte klanten en je klasgenoten zijn eigenlijk meer collega’s. Alle rollen moet je samen vervullen. Je bent een keer teamleider, je staat achter de receptie, je bereidt vergaderingen voor, noem maar op. Daar heb ik echt de basis geleerd voor het managen.”

“Neem het neerzetten van de juiste mensen op de juiste plek en het gemotiveerd houden van mensen. We hebben 1200 medewerkers die allemaal anders zijn. Tijdens de ondernemersopleiding zat ik in een klas met 20 tot 30 verschillende personen en moest je elkaar beoordelen. Ik heb toen geleerd dat iedereen anders reageert, en dat je dus iedereen anders moet behandelen.”

Chantal: “Sowieso krijg je op de NKA een goede basis mee. Als je bij een kappersketen werkt, kun je veel kanten uit: vaktrainer, kapper, manager, noem maar op. Bij de NKA krijg je voor al deze richtingen een goede basis!”

Zelf het kappersvak leren?

Wil je net als Chantal het kappersvak leren? Schrijf je dan nu in voor een opleiding aan de Nederlandse Kappersakademie.