fbpx

Winnaar diploma-uitreiking 2022: Duncan Rikkelman

01-03-2022

Op 28 februari 2022 was de diploma-uitreiking weer als vanouds in de Maassilo Rotterdam! De studenten hebben de prachtigste creaties laten zien in de thema’s Marie Antoinette & Geisha. Ook dit jaar werd er weer één winnaar gekozen die naast zijn diploma ook naar huis ging met de hoofdprijs: een training van een topstylist bij L’Oréal Professionnel. Door de combinatie van zijn zelfgemaakte outfit, make-up, kapsel en creativiteit is Duncan dé winnaar van de avond geworden.

 

Man als model

‘’Ik voel me geweldig, ik had nooit verwacht dat ik zou winnen!’’ Tijdens de weken voor de diploma-uitreiking kregen de studenten een keuze uit twee thema’s; Marie Antoinette & Geisha. “Ik heb voor Marie Antoinette gekozen omdat dat dichterbij mijzelf ligt. Toen ik begon op de Nederlandse Kappersakademie had ik bedacht dat ik een man als model wilde bij de eindshow, dit is ook gelukt. Ik ben trots en blij dat ik als enige een mannelijk model (mijn vriend) had.’’

Een statement

Duncan geeft aan dat hij met zijn mode-opdracht ook een statement heeft kunnen maken. ‘’Ik ben trots dat wij als homoseksueel koppel dit hebben kunnen neerzetten en dan ook nog hebben mogen winnen.’’ De creatie werd ontzettend goed ontvangen, het moment dat zijn model het podium opliep werd er luids geapplaudisseerd! ‘’Ik moet deze dag nog even laten bezinken maar ik ben trots, heel erg trots.’’

Groei

Vanaf het moment dat Duncan de schoolsalon in Amsterdam binnenliep tot en met nu, heeft hij een enorme groei doorgemaakt. ‘’Ik kwam binnen als een onzekere jongen, maar door het vele klantcontact tijdens de opleiding ben ik heel erg zelfverzekerd geworden.’’ Wat hij mee wil geven aan komende examen studenten: ‘’blijf altijd jezelf en ga ervoor!’’

Duncan gaat na zijn opleiding starten als zelfstandig ondernemer en is druk met het maken van plannen voor het openen van een eigen salon. Wij wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière!

Volg Duncan ook op Instagram!