fbpx

Studiefinanciering bij een particuliere opleiding

23-02-2022

Omdat de Nederlandse Kappersakademie een erkend onderwijsinstituut is, heb je recht op studiefinanciering. Met deze studiefinanciering kun je (grotendeels) een particuliere opleiding bij de Nederlandse Kappersakademie betalen. Maar hoe zit dat nu precies? Wat is studiefinanciering en hoeveel studiefinanciering krijg je? 

Opbouw studiefinanciering

Studiefinanciering krijg je vanaf dat je 18 jaar bent en een opleiding volgt op het mbo, hbo of de universiteit. Studiefinanciering bestaat uit meerdere onderdelen zoals de basisbeurs, aanvullende beurs, lening en het studentenreisproduct. Met het laatst genoemde kun je gebruik maken van het openbaar vervoer (OV). Als mbo’er ontvang je de basisbeurs en daarnaast kun je de aanvullende beurs en lening afsluiten om een opleiding te financieren.

Voorwaarden en uitbetaling

Wil je weten op hoeveel studiefinanciering je recht hebt? Of wat de hoogte is hiervan? Met de rekenhulp studiefinanciering kan je precies uitrekenen hoeveel studiefinanciering je mag krijgen. Studiefinanciering op het mbo krijg je vanaf het eerste kwartaal nadat je 18 bent geworden. Het bedrag krijg je aan het eind van elke maand op je rekening gestort.

Lening aflossen

Als student kan je ervoor kiezen om een rentedragende lening af te sluiten bij DUO. Je kan zelf het leenbedrag bij DUO bepalen, natuurlijk is er wel een maximum voor deze lening. Twee jaar na het afronden van je opleiding begin je met het aflossen van de lening, hier heb je 35 jaar de tijd voor. Met de rekenhulp kan je precies uitrekenen hoeveel je per maand kan gaan aflossen.

Onze studieadviseurs kunnen jou meer informatie geven over studiefinanciering, vraag een telefonisch informatiegesprek aan of bekijk onderstaande video. Wil je deze gelijk aanvragen? Kijk dan op de site van DUO.