fbpx

Trend: Strawberry blonde haar

10-04-2024

Trend: Strawberry Blonde haar

Het is niet echt blond, maar ook nét niet rood: de afgelopen jaren zagen we de haarkleur Strawberry Blond steeds vaker voorbijkomen in fashiontrends. Ook in 2024 blijft deze koperkleurige coupe in stijl. Hoe creëer je deze trendy Strawberry blonde haarkleur?

Hoe krijg je Strawberry blonde haar?

Strawberry blonde krijgt deze prachtige kleur door eerst een koperen basis in je haar aan te brengen en er vervolgens een vleugje goudblond doorheen te mengen. Heb je al roodkleurig haar? Dan volstaan een paar subtiele blonde highlights om het helemaal af te maken!

Wij raden het altijd aan om de behandeling bij een kapper te laten uitvoeren, zodat je precies het gehoopte resultaat krijgt. De uiteindelijke kleur is namelijk afhankelijk van jouw eigen haarkleur en eventuele eerdere kleuringen van je haar. Goed advies van de kapper en het gebruik van professionele producten, is daarom erg belangrijk. Dit zorgt voor de perfecte kleur en langere houdbaarheid.

Hoe vaak moet ik naar de kapper voor Strawberry Blonde haar?

Je haar groeit ongeveer een centimeter per maand, dus het is verstandig om na 6 tot 8 weken een bezoekje aan de kapper te brengen. In onze salons zorgen we er altijd voor dat de uitgroei weer netjes wordt bijgewerkt en je weer met een stralend kapsel de salon verlaat. Bij de een groeit het haar natuurlijk wat sneller dan bij de ander, dus zorg ervoor dat je op tijd je vervolgafspraak inplant.

Kan ik deze kleur zelf thuis creëren?

Wij raden aan om de behandeling bij een professionele kapper te laten uitvoeren. In de drukte van het dagelijks leven vinden we onszelf vaak voorovergebogen boven de wasbak, hopend dat we de achterkant van ons haar net zo goed kleuren als de voorkant. Maar eerlijk gezegd, het is een hele opgave. Het is lastig om te controleren of de verf gelijkmatig is aangebracht en het eindigt vaak in een rommeltje in de badkamer.

In onze salons nodigen we je uit om plaats te nemen in een comfortabele stoel, waar je kunt ontspannen terwijl wij ons werk doen. Als salon werken wij met de beste haarkleuringen en haarproducten. Met de expertise van onze kappers ben je verzekerd van een glimlach wanneer je vertrekt. En geloof ons, je haar zit geweldig!

Stylingtips en verzorgadvies

L’Oréal Professionnel - Vitamino Color - Serie Expert - Vitam C 10-1 190 ML is een professionele haarverzorgingsproduct dat speciaal is ontwikkeld voor gekleurd haar. Strawberry blonde      Een shampoo van L'Oréal Professionnel uit de Vitamino Color Serie Expert, verrijkt met Vitam C voor gekleurd haar. Strawberry blonde haar

Gekleurd haar heeft een andere verzorging nodig dan niet gekleurd haar. Dit geldt ook voor jouw Strawberry blonde haar. Het gebruik van een professionele shampoo en conditioner voor gekleurd haar zorgt voor extra verzorging en langer behoud van je mooie kleur!

Verzorg gekleurd haar met verzorgende haarmaskers voor een prachtige glans. Onze favoriet is de Kérastase Chroma Absolu Masque. Dit is een intensief haarmasker dat speciaal is ontwikkeld voor gekleurd haar. Het masker herstelt de glans en levendigheid van het haar, terwijl het tegelijkertijd de kleur beschermt tegen vervaging.

Wanneer je haar gekleurd is, is het belangrijk om een shampoo en conditioner te gebruiken die geschikt zijn voor gekleurd haar. Onze kappers adviseren L’Oréal Professionnel CombiDeal – Vitamino Color, omdat deze producten zijn ontwikkeld voor gekleurd haar en zorgen voor het behoud van de kleur, hydratatie en glans.

Een goede hittebeschermer is altijd een must voor je haar! Wij zijn fan van de Redken Heatstyling Thermal Spray Low Hold. Dit beschermt je haar tegen schadelijke effecten van hitte stylingtools en daarnaast helpt het ook tegen het pluizen van je haar.

Tot slot, wil je je lokken meer structuur geven zonder het te verzwaren? Dan adviseren wij de Kevin Murphy Style & Control Touchable. Het product is ideaal voor het stylen van verschillende kapsels en het toevoegen van textuur (dus volume!) aan het haar.

Voor de beste haarverzorging- en stylingproducten voor je lange bob, kun je terecht op www.shop.kappersakademie.nl. Hier vind je een breed assortiment aan professionele haarproducten die zijn ontworpen om je haar gezond, glanzend en stijlvol te houden. Bestel je voor 15:00 uur, dan wordt je bestelling vandaag nog verzonden.

L’Oréal Professionnel - Vitamino Color - Serie Expert - Vitam C 10-1 190 ML is een professionele haarverzorgingsproduct dat speciaal is ontwikkeld voor gekleurd haar. Strawberry blonde     

Strawberry Blonde vs. rood haar?

Strawberry blond valt binnen het spectrum van roodharige tinten. Het is geen puur rood, maar ook niet volledig blond te noemen. Het is juist een subtiele, rosétint die bestaat uit een koperrode basis met lichtblonde highlights.

Inspiratie

Heb je haar inspiratie nodig van deze kleur? No worries! Veel beroemdheden hebben deze trend al gevolgd. Je hoeft niet ver te swipen of er is alweer een celebrity die plooit voor de koperen haartrend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Kors (@michaelkors)

Blake Lively bewijst dat je geen natuurlijke roodharige hoeft te zijn om deze trend te omarmen. Ze koos voor een subtielere variant van de trend, die perfect past bij haar huidskleur.

Spring trends

De Strawberry blonde trend past perfect bij de haarkleurtrends van 2024. Natuurlijke haarkleuren blijven populair deze lente, maar met een verfijnde twist. Denk aan rijke brunettes, warme blondines en stralende koperkleuren. Deze tinten zijn diep en glanzend.  Het gaat niet alleen om het bereiken van een natuurlijke uitstraling, maar ook om het versterken en verfijnen van de innerlijke schoonheid met subtiele kleurtinten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hair by Mck (@mckmarr)

Maak een afspraak

Ben je op zoek naar die perfecte Strawberry Blonde tint die helemaal jouw eigen stijl weerspiegelt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Maak nu een afspraak bij een van onze salons! Je kunt terecht bij onze vestigingen in Rotterdam (Salon Mariniersweg en salon Pompenburg), Rijswijk, Amsterdam en Amersfoort.