fbpx

‘’Ik heb in mijn werk als docent veel geluksmomentjes’’

28-04-2022

Astrid Barneveld is docent van de dagopleiding op de vestiging in Amersfoort en zit al meer dan 20 jaar in het kappersvak. Voordat ze bij de Nederlandse Kappersakademie les ging geven, werkte Astrid als leidinggevende in een salon en gaf ze veel trainingen. Als jong meisje wilde ze al kapster of juf worden en nu heeft ze beide dromen mogen verwezenlijken!

Ontwikkeling

‘’Ik denk dat je passie over mogen brengen wel het mooiste is aan mijn vak. Daarnaast mag je de groei en ontwikkeling die de studenten doormaken van dichtbij aanschouwen.’’ Als je de salon inloopt zie je allerlei studenten, sommigen zijn net gestart en anderen geven al hun eigen touch aan de kapsels. ‘’Ze komen voor het eerst binnen en weten nog helemaal niet hoe ze een kam en een schaar moeten vasthouden. Dat zie je al heel snel groeien naar het zelfstandig kunnen knippen van een kapsel.’’ De studenten maken natuurlijk ook op persoonlijk vlak een grote groei door. Ze gaan soms een tikkeltje zenuwachtig van start, maar groeien door naar heel zelfstandige en zelfverzekerde personen.”

‘’Wat ik zo mooi vind aan de Nederlandse Kappersakademie is dat je de ruimte en mogelijkheden krijgt om te kunnen blijven groeien, zowel als persoon als op vakgebied.’’

Geluksmomentjes

‘’Ik heb in mijn werk veel geluksmomentjes, bijvoorbeeld wanneer een student een kapsel heeft geknipt dat hij/zij nog niet eerder heeft geknipt.’’ Deze geluksmomentjes zorgen ervoor dat Astrid extra veel plezier heeft in haar werk. ‘’Laatst maakte ik nog een heel mooi moment mee. Ik kreeg een kaartje van één van onze studenten waar op stond: “Bedankt voor de leuke tijd die ik heb gehad en alles wat ik van u heb mogen leren. Ik zal u nooit vergeten.” En ik haar dus ook niet.’’

Voldoening

Astrid heeft een periode als freelance educator gewerkt. ‘’Ik haalde veel meer voldoening uit het stukje educatie dan uit het stukje uit de salon.’’ In de salon zelf vond ze het ook al leuker om de leerlingen te begeleiden en hun vaktechnisch te zien groeien, dan al ervaren kappers nieuwe trends bij te brengen. ‘’Voor mij was het een logische stap om dan bij de Nederlandse Kappersakademie te gaan werken.’’

Wijze raad

‘’De belangrijkste boodschap die ik mee kan geven aan mijn studenten is dat wat je doet, je met plezier moet doen. Dat ze zichzelf de mogelijkheid geven om te gaan werken bij een bedrijf waar ze kunnen blijven groeien en ontwikkelen. En, blijf vooral veel plezier maken!’’

Wil jij als kapper de volgende stap maken in je carrière?
Wij hebben diverse vacatures beschikbaar voor kappers die een overstap willen maken naar het onderwijs.