fbpx

Metamorfosedag voor Schisis Nederland was een succes!

17-10-2019

Schisis Nederland organiseerde samen met Marjan Kloen van schisisteam Nijmegen en de Haagse Hogeschool een metamorfosedag voor kinderen met schisis. De Nederlandse Kappersakademie mocht daar ook deel van uitmaken. 

Schisis Nederland

Schisis Nederland zet zich in voor mensen met een aangeboren afwijking van de bovenlip, de kaak en/of het verhemelte. Net als ieder ander willen zij het maximale uit hun leven halen.

Metamorfosedag

Op 16 oktober vond de metamorfosedag plaats waarbij 30 kinderen met de aandoening schisis  de gehele dag in de watten werden gelegd!

Zo kregen zij huidadvies van studenten van de Haagse Hogeschool, werd er kledingadvies gegeven en werd hun haar gedaan door onze eigen studenten van de Nederlandse Kappersakademie. Dit leverde uiteraard prachtige resultaten op zoals trendy vlechten en mooie krullen.

De dag werd afgesloten met een modeshow waarbij iedereen hun nieuwe look mocht laten zien op een catwalk. Alle kinderen ontvingen daarnaast ook kledingstukken, die ze mee naar huis mochten nemen. Maar daar eindigde de pret nog niet, want iedereen werd verrast met een bijzondere videoboodschap van rapper Snelle!

Het was een gezellige dag die zowel de kinderen als onze studenten niet snel zullen vergeten.