Visagie / Make-up Artist (Avondopleiding)

Maak kennis met de avondopleiding Make-up Artist:

  • Leer alle ins & outs van de visagie
  • 20 weken, 1 avond per week
  • Focus op de praktijk
  • Combinatie met Hairstyling mogelijk
  • Sluit aan bij werk en gezin
  • Maak van je hobby je werk!

Wie met make-up wil leren werken, kiest voor onze opleiding Make-up Artist!
Naast het kappersvak, kun je nu ook een professionele opleiding tot Make-up Artist volgen op de Nederlandse Kappersakademie! In korte tijd leer je de basis van het visagievak. Altijd op een praktijkgerichte manier en in een professionele omgeving. De opleiding biedt een unieke kans om iets te doen met je passie voor visagie. De lessen zijn goed te combineren met werk en gezin. Onder begeleiding van ervaren docenten ben je één avond in de week van 19:00 uur tot 22:00 uur bezig met visagie.

Om deze opleiding te kunnen volgen moet je voldoende Nederlands verstaan en spreken om de uitleg goed te kunnen begrijpen (niveau NT2). Wanneer je het certificaat Make-up Artist hebt behaald kun je aan de slag als Make-up Artist (visagist). Deze opleiding is ook een mooie aanvulling of combinatie met de opleidingen tot Hairstylist bij de Nederlandse Kappersakademie. Zo ben je direct van alle markten thuis!

Inhoud visagie-opleiding Make-up Artist
Direct de eerste les krijg je een uitgebreid materialenpakket met alle visagie-benodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Je leert het visagievak in 20 weken, verspreid over 5 maanden (afhankelijk van de vakantie). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

Je begint met de basistechnieken, de verschillende make-ups en de opbouw hiervan. Daarnaast leer je elke week steeds meer over make-up, brows & lashes, catwalk- televisie- en fotowerk. Tijdens de lessen leer je bijvoorbeeld hoe je bruidsmake-up creëert en je make-up mengt voor een optimale kleur. Maar ook hoe je een gezicht kunt shapen en hoe je tijdens een fotoshoot snel make-up kunt aanpassen naar behoefte van de klant. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan smokey eyes en make-up voor diverse leeftijden. Creatief en praktijkgericht zijn de kenmerken van deze opleiding.

De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod:
Material – Skin Care – Faces – Colors – Shape – Brows & Lashes – Natural look 20/40 – Natural look 50+ – Glasses – Brides – Asian & dark skin – Men – Hollywood/Gala make-up – Smokey eyes – Catwalk make-up – Trends! – Workshops

De opleiding is praktijkgericht. Al vanaf les 1 werk je op modellen. Een vriendin, collega of buurvrouw: iedereen mag mee als model. Afhankelijk van de opdracht en huidtype mag dit ook meerdere keren hetzelfde model zijn. De laatste twee weken van de opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt gehaald, krijg je het diploma Make-up Artist. Hiermee kun je aan de slag als Make-up Artist (visagist). Wie meer wil leren kan deze opleiding combineren met een opleiding tot Hairstylist.

Tarieven
Het lesgeld voor de opleiding Make-up Artist is vanaf €1.698,-. Dit is inclusief INGLOT materialenpakket t.w.v. €699,-. Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hieronder op de knop Tarieven voor een volledig overzicht van prijzen en de betaalmogelijkheden.

Extra korting voor (oud)studenten
Combineer je de opleiding Make-up Artist met een avondopleiding tot Hairstylist of heb je de afgelopen 5 jaar deelgenomen aan een kappersopleiding (dag of avond) aan de Nederlandse Kappersakademie. Dan ontvang je €168,50 extra korting over het totale lesgeld en bedraagt het lesgeld nog maar €1.529,50.

Start 29 november met deze opleiding aan onze vestiging in Amsterdam. Vanaf 2019 gaat deze opleiding op alle vestigingen van de Nederlandse Kappersakademie van start. 

Startmomenten

StartdatumVestigingBeschikbaarheid
do 29 nov 2018AmsterdamInschrijven is mogelijk
di 5 mrt 2019Den Haag (Rijswijk)Inschrijven is mogelijk
Bekijk tarieven Intake gesprek aanvragen

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Bel gratis 0900-8620 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Impressie Make-up Artist opleiding