fbpx

Ik ben kapper. Word jij dat ook?

Ben je creatief, ondernemend en droom je ervan om mensen elke dag blij te maken met jouw creaties? Dan zit je hier goed!

Het kappersvak is geweldig! Je bent constant creatief bezig, van het maken van funky kapsels tot het verven in trendy kleuren. Het is super flexibel; je kunt je eigen uren bepalen en als je dat wil zelfs je eigen salon beginnen. Je helpt mensen zich zelfverzekerd te voelen, je bouwt leuke connecties op met klanten en het is fantastisch om hun blijdschap te zien na een knip- of verfbeurt.

Er zijn zoveel verschillende kappers!
Weet je dat er enorm veel verschillende soorten kappers zijn? Allemaal met hun eigen specialisme, hun eigen kracht. Van barbier tot krullenkapper en van showkapper tot ondernemer in het kappersvak. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn trots op hun vak! Klik hier om videos te zien van verschillende kappers.

De beauty-industrie is altijd in beweging, dus je leert altijd nieuwe dingen en blijft up-to-date met de nieuwste trends. Kapper worden betekent een mix van creativiteit, sociale interactie en blijvende groei, wat het gewoon een te gekke carrière maakt!

Kies de opleiding die het beste bij je past!
De Nederlandse Kappersakademie heeft zowel erkende MBO-opleidingen voor studenten van 15 tot 21 jaar als opleidingen voor volwassenen vanaf 21 jaar. Klik hieronder voor meer informatie over onze kappersopleidingen.

Er zijn zoveel verschillende kappers!

De zes kappers die je hieronder ziet, hebben allemaal hun eigen specialisme en hun eigen redenen om te doen wat ze doen. Ze hebben een ding gemeen: ze zijn trots op hun vak! Als kapper mensen blij en mooier maken is het leukste dat er is. Natuurlijk is het ook een beroep waarbij je niet stilzit en je altijd kunt door blijven leren. Onze student Romy vertelt je in haar video alles over haar passie voor het vak. Bekijk de video's en laat je inspireren!

chantal

NKA Succesverhaal: Van student naar manager van 200 salons!

Chantal Herweijer wist al vroeg dat ze een goede kapster wilde worden. ‘’Als je een goede kapper wil worden, ga je naar de Nederlandse Kappersakademie’’, zo werd haar verteld. Dus volgde ze haar opleiding aan de NKA. Acht jaar geleden heeft Chantal de ondernemersopleiding afgerond en tegenwoordig maakt ze deel uit van het managementteam van Brainwash Kappers.

In haar functie stuurt Chantal regiomanagers aan bij managen van hun filialen. Ze kijkt hierbij zowel naar de cijfers als naar de kwaliteit van de behandelingen. ‘’Ik kijk naar de groei per filiaal, de kosten en de omzet, maar ook naar hoe er wordt gekleurd en geknipt.”

Succesverhaal Talitha oud-student Nederlandse Kappersakademie

NKA Succesverhaal: Van kinderopvang naar kinderkapper!

Van jongs af aan droomde Talitha over het kappersvak. Ze koos echter voor een andere richting en werkte ruim tien jaar met veel plezier in de kinderopvang. Haar enthousiasme over het kappersvak bleef en Talitha besloot daar toch iets mee te gaan doen. Nu heeft ze beide passies gecombineerd en knipt ze kinderen in een voor hun vertrouwde omgeving, namelijk op de opvang.

I“Ik ging naar de Nederlandse Kappersakademie en leerde eigenlijk alles wat maar met haar te maken heeft.”, vertelt Talitha. “Ik leerde alle basisvaardigheden en ontwikkelde de technieken voor onder andere het knippen, snijden, kleuren, stylen en hoe je met klanten om gaat. Alle vaardigheden oefenden we meteen in de praktijk, waardoor alle avonden heel leerzaam waren. Ik vond het prettig om meteen feedback van de docent te krijgen en leerde ook veel van alle andere leerlingen.”

Kwaliteit & Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken:
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis:0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Succesverhalen

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.