fbpx

NKA helpt je aan geschikt personeel

29-10-2018

Wat moet een ondernemer anno 2018 doen om geschikt personeel te vinden? Met deze vraag kwam het tv-programma De Zoekmachine langs de Nederlandse Kappersakademie. 

Het wordt steeds lastiger om geschikt personeel te vinden voor kapsalons. Volgens Angèle Magré van de Kamer van Koophandel werd dit altijd via een uitzendbureau geregeld, maar tegenwoordig werven kapsalons via social media [zie video].

Aantrekkelijke kappersopleiding

Voor nieuw talent kun je ook bij de Nederlandse Kappersakademie aankloppen. Wendy Puymeras van de Nederlandse Kappersakademie geeft aan dat er landelijk steeds minder mensen voor het kappersvak kiezen. “Veel studenten kiezen voor een ander opleiding, zoals in de zorg. Daardoor zijn er steeds minder kappers in spé.”

Ze geeft aan dat opleidingen er aantrekkelijk uit moeten zien, zodat studenten sneller voor een kappersopleiding kiezen. Een goed voorbeeld hiervan is onze nieuwe kappersopleiding ‘MBO 4 Salonmanagement in één jaar‘. Deze opleiding biedt bijvoorbeeld het barbiersvak aan.

Haarkracht

Om terug te komen op de vraag hoe je tegenwoordig geschikt personeel vindt: NKA heeft een zusterbedrijf genaamd Haarkracht. Haarkracht begeleidt het sollicitatieproces en matcht de beste kapper aan de beste salon. Leer hier meer over op de website.