fbpx

Coiffure Award: Student Rachel ging ervoor!

05-04-2018

Bij de Nederlandse Kappersakademie worden alle studenten aangemoedigd zich op te geven voor de jaarlijkse Coiffure Award. Rachel Kroon, studente aan de NKA, besloot dit jaar om deel te nemen aan de wedstrijd. Rachel: “Ik wist het zeker: ik wil deze uitdaging aangaan!”.

Als kapper kun je iedereen voorzien van een mooi kapsel, waardoor ze vol zelfvertrouwen, compleet ontspannen en stralend de salon uitlopen. Dit is voor Rachel de belangrijkste reden om het kappersvak te beoefenen. Na een oriëntatie op internet over de Coiffure Award, wist Rachel dat zij heel veel van deze wedstrijd kon leren.  Daarom besloot ze om de uitdaging aan te gaan en een gok te wagen bij de categorie ‘Young Talent’.

Van idee naar creatie

“Voor het maken van mijn creaties heb ik vooral veel op Pinterest gekeken.”, aldus Rachel. “Dagenlang heb ik gescrolld door de pins van verschillende haarcreaties. De kapsels die ik voorbij zag komen waren allemaal heel inspirerend. Het creëren van de kapsels die ik voor ogen had, was nog een opgave. Naast het creëren van de kapsels was het ook lastig om een geschikt model te vinden. Gelukkig kwam ik via via in contact met iemand die graag als model wilde zitten!”

De Coiffure Award maakte via een brief bekend wie de genomineerden waren in de verschillende categorieën. Rachel was helaas niet genomineerd. Erg jammer, maar voor Rachel geen grote ramp. Voor haar is de deelname namelijk een leuke en leerzame ervaring.  Rachel adviseert alle studenten van de NKA dan ook aan om deel te nemen aan de wedstrijd.

De creaties van Rachel zijn hieronder te bewonderen.