fbpx

Tarieven Hairstylist 1 Dames

Het lesgeld voor de opleiding Hairstylist 1 bedraagt €1.650,- *. Dit is inclusief een uitgebreide materialenkoffer met o.a. föhn, mannequin en theorieboek. Deze koffer wordt bij aanvang van de cursus uitgereikt.


Betaling

Betaling van het lesgeld kan op twee manieren:

Betaalplan 1 / Maandelijks
De inschrijftermijn voor start van de opleiding bedraagt €450,-. Vervolgens via automatische incasso in 8 achtereenvolgende maandelijkse termijnen van €150,-.

Betaalplan 2 / In twee termijnen (korting van €100,-)
Bij inschrijving van de opleiding de eerste termijn van €450,-. Een maand voor aanvang van de opleiding de tweede termijn van €1100,-.

* Prijswijzigingen voorbehouden / opleidingen starten onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bel gratis 0900-8620 Vraag informatiegesprek aan


Mogelijkheden tot Financiering

Om tegemoet te komen in de kosten zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je situatie en leeftijd.

Ik ben 26 jaar of jonger, heb een opleiding afgerond en ben op zoek naar een baan.
Ben je in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar en heb je een opleiding afgerond, dan kun je in een aantal gemeenten aan de slag met de ‘Startersbeurs’. De ‘Startersbeurs’ biedt de mogelijkheid om zes maanden, 32 uur per week, werkervaring op te doen bij een bedrijf naar keuze tegen een vergoeding van minimaal € 500,-. In sommige gemeenten spaar je per maand € 100,- voor een opleiding. Bekijk de voorwaarden in jouw gemeente op www.startersbeurs.nu.

Ik heb een zorgberoep in de langdurige zorg of ik heb een zorgberoep in de langdurige zorg gehad en ontvang vanuit die baan een WW-uitkering of IOW-uitkering.
Wanneer je bij UWV staat ingeschreven als werkzoekende kun je gebruik maken van de ‘scholingsvoucher voor werkzoekende in de langdurige zorg’. Met deze scholingsvoucher kun je je laten bij- of omscholen naar een kansberoep. De aanvraag mag maximaal € 2.500,- (inclusief BTW) zijn. Meer informatie vind je op: www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen.

Ik werk in loondienst en raak mijn baan kwijt.
Indien de werkgever het initiatief tot ontslag heeft genomen na een dienstverband van 24 maanden of langer ontvang je een transitievergoeding. Je kunt deze vergoeding gebruiken voor scholing of begeleiding bij het vinden van een andere baan. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal jaren dat je in dienst bent geweest. Lees meer over de transitievergoeding op www.uwv.nl.

Ik werk in loondienst en wil een opleiding volgen (werknemers).
Als je in loondienst werkt, kun je jouw werkgever vragen om de opleiding te betalen. Vaak zijn daarover afspraken gemaakt in de CAO. Werkgevers die hun personeel opleidingen aanbieden, kunnen vergoedingen uit opleidingsfondsen krijgen.

Ik heb een WW-uitkering.
Een andere mogelijkheid is ‘Brug-WW’. Met deze regeling kun je je bij je nieuwe werkgever laten omscholen met behoud van je WW-uitkering. De opleiding is noodzakelijk voor het krijgen van deze baan. Je krijgt salaris voor de uren dat je werkt en voor de overige uren, waarin je ook de opleiding volgt, een WW-uitkering. Voor de andere uren heb je geen sollicitatieplicht. Meer informatie vind je op: www.uwv.nl/particulieren/werkloos/tijdens-ww-uitkering.

Ik behoor tot één van de doelgroepen uit het doelgroepenregister en heb een mbo niveau 4 diploma of lager.
Dan is er het ‘STOOF scholingsvoucher’. Dit kun je in overleg met het Leerwerkloket (of een ander partner van STOOF) aanvragen. Het is een voucher ter waarde van € 500,- inclusief BTW, die ingezet kan worden voor een cursus of opleiding die arbeidsmarktrelevant is. Dat betekent dat de opleiding nuttig moet zijn voor jouw loopbaan. Lees meer op www.stoof-opleidingsportal.nl/Scholingsvoucher. Er zijn landelijk 300 vouchers beschikbaar.

Ik heb een WIA/WAO/wajong uitkering.
Het is aan te raden om over jouw mogelijkheden in gesprek te gaan met je arbeidsdeskundige. Hij/zij kent jouw situatie en weet waar je gebruik van kan maken. Is voor jou een opleiding noodzakelijk voor het vinden van werk, dan betaalt UWV de opleiding. Lees hierover op: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/.

Staat jouw situatie er niet tussen?
Dan zijn er waarschijnlijk op dit moment geen landelijke regelingen op jouw situatie van toepassing. Misschien dat jouw gemeente nog mogelijkheden biedt. Zo niet, dan kun je er voor kiezen om een opleiding zelf te betalen. Meestal kun je de kosten aftrekken van de belasting, tenzij ze blijven onder het drempelbedrag van € 250,-.

Disclaimer
Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Wij spannen ons in om deze informatie zo volledig, zo nauwkeuring en zo actueel mogelijk te laten zijn.