Hairstylist 1 Dames

Maak kennis met de avondopleiding Hairstylist 1 Dames:

  • Vanaf 21 jaar, gericht op volwassenen
  • Basis van het damesvak
  • 40 Lesweken, 1 avond per week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal!
  • Sluit aan bij werk en gezin
  • Geen verplichte stage

Wie met haar wil leren werken, kiest voor onze opleiding Hairstylist 1!
In korte tijd leer je de basis van het kappersvak. Altijd op een praktijkgerichte manier en in een professionele kapsalon. De opleiding biedt een unieke kans om iets te doen met je passie voor haar. De lessen zijn goed te combineren met werk en gezin. Onder begeleiding van ervaren docenten ben je één avond in de week van 19:00 uur tot 22:00 uur bezig met haar.

De opleiding is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 21 jaar. Je moet voldoende Nederlands verstaan en spreken om de uitleg goed te kunnen begrijpen (niveau NT2). Wanneer je het diploma Hairstylist 1 Dames hebt behaald kun je aan de slag als hairstylist (kapper). Oud-studenten werken onder andere als (thuis)kapper, in hun eigen kapsalon of achter de schermen van een televisieproductie.

Inhoud kappersopleiding Hairstylist 1
Direct de eerste les krijg je een uitgebreid materialenpakket met alle kappersbenodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Je leert het kappersvak in 40 weken, verspreid over 10 maanden (afhankelijk van de vakantie). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

Tijdens de opleiding leer je de basis van het damesvak. Dit houdt in: wassen, knippen, föhnen, modisch permanenten, kleuren, kleurspoeling, coupe soleil en watergolven (inleg en opkammen). Al na 14 lessen pas je deze technieken toe op het haar van je modellen!

Een vriendin, collega of buurvrouw: iedereen met het juiste haartype mag mee als model. Onder begeleiding van ervaren docenten zorg je dat modellen met een modieus kapsel de deur uit gaan. Hierdoor is het vaak makkelijk om modellen te vinden. Afhankelijk van de opdracht en haartype mag dit ook meerdere keren hetzelfde model zijn.

De laatste twee weken van de opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt gehaald, krijg je het certificaat Hairstylist 1 Dames. Hiermee kun je aan de slag als hairstylist (kapper). Wie verder wil leren kan doorstromen naar de opleiding Hairstylist II en de opleiding Masterclass Lang Haar.

Startmomenten

StartdatumVestigingBeschikbaarheid
ma 5 mrt 2018Den Haag (Rijswijk)Inschrijven is mogelijk
ma 5 mrt 2018Rotterdam MarinierswegInschrijven is mogelijk
wo 4 apr 2018AmsterdamInschrijven is mogelijk
ma 9 apr 2018AmersfoortInschrijven mogelijk
Bekijk tarieven Intake gesprek aanvragen

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Bel gratis 0900-8620 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?