Hairstylist 1 Dames (Avondopleiding)

Maak kennis met de avondopleiding Hairstylist 1 Dames:

  • Vanaf 21 jaar, gericht op volwassenen
  • Basis van het damesvak
  • 40 weken, 1 avond per week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal!
  • Sluit aan bij werk en gezin
  • Geen verplichte stage

Wie met haar wil leren werken, kiest voor onze opleiding Hairstylist 1!
In korte tijd leer je de basis van het kappersvak. Altijd op een praktijkgerichte manier en in een professionele kapsalon. De opleiding biedt een unieke kans om iets te doen met je passie voor haar. De lessen zijn goed te combineren met werk en gezin. Onder begeleiding van ervaren docenten ben je één avond in de week van 19:00 uur tot 22:00 uur bezig met haar.

De opleiding is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 21 jaar. Je moet voldoende Nederlands verstaan en spreken om de uitleg goed te kunnen begrijpen (niveau NT2). Wanneer je het certificaat Hairstylist 1 Dames hebt behaald kun je aan de slag als hairstylist (kapper). Oud-studenten werken onder andere als (thuis)kapper, in hun eigen kapsalon of achter de schermen van een televisieproductie.

Inhoud kappersopleiding Hairstylist 1

Direct de eerste les krijg je een uitgebreid materialenpakket met alle kappersbenodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Je leert het kappersvak in 40 weken, verspreid over 10 maanden (afhankelijk van de vakantie). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

Tijdens de opleiding leer je de basis van het damesvak. Dit houdt in: wassen, knippen, föhnen, modisch permanenten, kleuren, kleurspoeling, coupe soleil en watergolven (inleg en opkammen). Al na 14 lessen pas je deze technieken toe op het haar van je modellen!

Een vriendin, collega of buurvrouw: iedereen met het juiste haartype mag mee als model. Onder begeleiding van ervaren docenten zorg je dat modellen met een modieus kapsel de deur uit gaan. Hierdoor is het vaak makkelijk om modellen te vinden. Afhankelijk van de opdracht en haartype mag dit ook meerdere keren hetzelfde model zijn.

De laatste twee weken van de opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt gehaald, krijg je het certificaat Hairstylist 1 Dames. Hiermee kun je aan de slag als hairstylist (kapper). Wie verder wil leren kan doorstromen naar de opleiding Hairstylist II en de opleiding Masterclass Lang Haar.

Tarieven Hairstylist 1

Het lesgeld voor de opleiding Hairstylist 1 Dames is vanaf  €1.550,-. Dit is inclusief materialenpakket. Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hieronder op de knop Tarieven voor een volledig overzicht van prijzen en de betaalmogelijkheden.

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
wo 3 apr 2019 Amsterdam VOL!
do 4 apr 2019 Rotterdam Mariniersweg VOL!
di 11 jun 2019 Amsterdam Inschrijven is mogelijk
wo 12 jun 2019 Amersfoort Inschrijven is mogelijk
wo 12 jun 2019 Rotterdam Mariniersweg Inschrijven is mogelijk
do 13 jun 2019 Den Haag (Rijswijk) Inschrijven is mogelijk
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Bel gratis 0800 – 0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.