fbpx

“Ik mag mensen helpen en begeleiden. Een mooiere baan is er niet!”

01-11-2017

Debbie de Vette volgde haar kappersopleiding aan de NKA. Na meerdere jaren als kapper gewerkt te hebben, ging zij in 2003 bij ons aan de slag als docent. Inmiddels is Debbie vestigingsmanager van onze Rotterdamse vestiging aan de Mariniersweg. ‘’Ik mag mensen helpen en begeleiden. Een mooiere baan is er niet’’.

Dagelijks begeleidt Debbie docenten in hun lessen. Ook zorgt ze dat alles organisatorisch goed verloopt. Elke ochtend spreekt Debbie het rooster en het lesprogramma door met de docenten. Ze geeft tips en docenten kunnen eventueel vragen stellen. Daarnaast ondersteunt Debbie docenten in de salon wanneer het druk is en staat ze hen bij tijdens oudergesprekken.

‘’Docenten krijgen bij de NKA een interne opleiding die hun hele opleiding door loopt. Hierdoor blijven docenten zichzelf ontwikkelen en ik mag hen hierbij helpen. Het ene moment sta ik in de salon en geef ik tips aan docenten. Ik kijk hoe een klas op de docent reageert en of de les over komt. Het andere moment help ik mee in de voorbereiding van de vaktechnische lessen, neem ik een klas over of ben ik bezig met organisatorische zaken. Deze afwisseling maakt het werk erg leuk’’.

Vestigingsmanager Kappersakademie

Van student aan de Nederlandse Kappersakademie tot vestigingsmanager, hoe is dat zo gekomen? ‘’Na mijn opleiding ging ik als kapster aan de slag in een salon. Daar hield ik me eens in de zoveel tijd bezig met het begeleiden van nieuwe kapsters. Ik merkte dat ik dat zo verschrikkelijk leuk vond, dat ik er mijn baan van wilde maken. Nu mag ik elke dag zorgen dat een nieuwe generatie kappers het vak gaat beheersen.

In twee jaar tijd zie ik onze studenten groeien. Als ze binnen komen weten ze nog niks van het kappersvak, maar na twee jaar verlaten ze de school als volleerd kapper. Het enthousiasme van studenten als ze weer iets nieuws leren en een klant met een mooi kapsel de deur uit laten gaan geeft veel energie’’.

Passie voor het kappersvak

Debbie deelt haar passie voor het kappersvak graag met docenten en studenten. ‘’Het kappersvak is voor mij creatief bezig zijn en mensen mooi maken. Je kan nog zo een mooie jurk aantrekken, als je kapsel niet goed is zal die jurk je niet goed staan. Daarnaast verdiep je je in mensen en ben je een aanspreekpunt. Het is de kunst om zowel docenten als studenten te blijven inspireren om het vak leuk te blijven vinden. Dat doe ik door enthousiast een les over te brengen en duidelijk uit te leggen wat het doel is. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk.’’

Net als Debbie bij ons aan de slag?

Wil jij net als Debbie aan de slag bij de Nederlandse Kappersakademie? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.