MBO 4 Allround Kapper + Salonmanager in twee jaar (BOL)

Maak kennis met onze opleiding MBO 4 Allround Kapper + Salonmanager in twee jaar (BOL):

 

 • Barbier (keuzedeel)
 • Mixed & Black Hair (keuzedeel)
 • Deelname aan Coiffure Award!
 • Focus op salonmanagement en didactische vaardigheden
 • Doorstroom naar HBO mogelijk
 • Klassikaal onderwijs
 • Uniek in Nederland!

Uniek in Nederland!
De Nederlandse Kappersakademie is de enige opleider in Nederland die MBO 4 Allround kapper + Salonmanager aanbiedt in twee jaar. Deze opleiding is niet voor iedereen weggelegd. In twee jaar tijd doorloop je zowel de opleiding Allround kapper als de opleiding Salonmanager. Je combineert dus twee opleidingen. Daarom is deze opleiding alleen geschikt voor deelnemers met een vooropleiding vanaf VMBO theoretische leerweg. Ben je gemotiveerd en heb je de wens om het maximale te behalen in twee jaar tijd? Dan is deze opleiding geschikt voor jou! Meld je aan voor een open dag.

Inhoud MBO 4 Allround Kapper + Salonmanager in twee jaar (BOL)

Het eerste jaar van je opleiding ligt de focus op het ontwikkelen van je vaktechniek en commerciële vaardigheden. Je volgt dan exact hetzelfde programma als de opleiding MBO 3 Allround Kapper. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op de pagina van MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL).

Vanaf het tweede jaar wordt je lesprogramma aanzienlijk uitgebreid. Op maandag volg je het volledige lesprogramma MBO 4 Salonmanager. Dinsdag t/m vrijdag volg je het opleidingsprogramma van Allround Kapper. Met deze opleiding kies je ervoor om je MBO niveau 4 opleiding in twee jaar te doorlopen. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op de pagina MBO 4 Salonmanager.

Praktijk
Praktijk is het sleutelwoord tijdens je schooltijd: 90% van de opleiding ben je in de salon bezig met het haar van klanten. Slechts 15 dagen per jaar loop je extern stage. De kwaliteit van je opleiding is dus niet afhankelijk van je stagebedrijf. De overige 10% van de opleiding is theorie. Hieronder vallen onder meer vak-theorie, rekenen en taal. Daarnaast kies je de keuzeonderdelen die je leuk vindt.

Combinatie met Pompenburg (ondernemen in de praktijk) ook mogelijk
Je kunt deze opleiding ook nog uitbreiden met het keuzedeel ondernemen in de praktijk “Pompenburg”. Je volgt dan 4 dagen in de week het praktijkgedeelte van je opleiding in onze locatie aan de Haagse Veer 1 in Rotterdam.

Kleinschalig
De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Wanneer nodig bieden we je ook extra ondersteuning. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten.

Je hebt op jaarbasis zes weken vakantie. De opleiding is verdeeld in vier modulaire blokken van een half jaar. Hierdoor vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en blijft het overzichtelijk. Zo kun je binnen twee jaar je diploma halen, ook wanneer je niet alles de eerste keer haalt. Elk blok wordt afgesloten met een praktijkexamen. Hier mag je laten zien wat je kan!

100% baangarantie
Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt door de kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Diploma’s
Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond beschik je over de volgende diploma’s:

 • Diploma MBO-niveau 4 Allround Kapper + Salonmanager;
 • Diploma Nederlandse Kappersakademie;
 • Diploma Barbier of Diploma Mixed & Black hair;
 • Diploma Visagie;
 • Diploma Ondernemersopleiding (afhankelijk van je keuzeonderdelen);
 • Certificaat Bedrijfshulpverlening;
 • Certificaat Praktijkopleider

Toelating:
Toelating vanaf niveau VMBO Gemengde Leerweg of Theoretische Leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar.

Tarieven MBO 4 Kappersopleiding (BOL)

Het lesgeld voor de opleiding MBO 4 Allround Kapper + Salonmanager in twee jaar (BOL) is vanaf  €12.545,-. Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hier voor de betalingsmogelijkheden.

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
di 1 sep 2020 Rotterdam Mariniersweg Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Den Haag (Rijswijk) Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amsterdam Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amersfoort Voldoende plaatsen beschikbaar
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Klik hier om een WhatsAppbericht te versturen, bel gratis 0800-0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.