MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL)

Maak kennis met onze opleiding MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL):

 

  • Erkende MBO opleiding (inschrijving mogelijk t/m 21 jaar)
  • Focus op praktijk, kapsalon is je leslokaal
  • Visagie en mode standaard in het lespakket
  • Coaching en persoonlijke begeleiding
  • Hoogste slagingspercentage van Nederland
  • Studiefinanciering en OV mogelijk

Leer het volledige kappersvak
Tijdens de opleiding Allround Kapper leer je alles over Europees haar! Mode en visagie spelen een belangrijke rol bij deze tweejarige verkorte beroepsopleiding. Je doet een schat aan praktijkervaring op en bent na je opleiding verzekerd van een baan. De MBO-niveau 3 opleiding start zowel in september als maart. Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan met een van onze studieadviseurs via het formulier aan de bovenkant van deze pagina.

Inhoud MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL)

De opleiding Allround Kapper leidt je op tot kapper, of ‘’hairstylist’’ zoals het vak tegenwoordig heet. Je krijgt les van gekwalificeerde docenten uit de praktijk. De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Na 15 weken knip je al je eerste klanten in onze salon. Je leert alle basis en specialistische knip- en snijtechnieken.

Föhnen, watergolven en permanenten komen uiteraard ook aan bod. Net als vlechten en opsteken van lang haar. Daarnaast leiden we je op in alle facetten van het kleuren. High-lights, low-lights, coupe soleil, volledige kleuring, tonen van haar, balayage; het komt allemaal aan bod. En dit alles met dagelijkse training in de praktijk.

Als aankomend Allround kapper moet je alles leren wat je als vakman of vakvrouw moet weten. Daarom richt het vakkenpakket zich ook op commerciële vaardigheden, mode, visagie en bedrijfshulpverlening (BHV).

Praktijk
Praktijk is het sleutelwoord tijdens je schooltijd: 90% van de opleiding ben je in de salon bezig met het haar van klanten. Slechts 15 dagen per jaar loop je extern stage. De kwaliteit van je opleiding is dus niet afhankelijk van je stagebedrijf. De overige 10% van de opleiding is theorie. Hieronder vallen onder meer vak-theorie, rekenen en taal. Daarnaast kies je de keuzeonderdelen die je leuk vindt. Wil je de opleiding MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL) volgen? Dan kies je voor het keuzedeel ‘’Ondernemen’’.

Kleinschalig
De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Wanneer nodig bieden we je ook extra ondersteuning. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten. Meld je aan voor een open dag om een goede impressie te krijgen van onze opleiding.

Je hebt op jaarbasis zes weken vakantie. De opleiding is verdeeld in vier modulaire blokken van een half jaar. Hierdoor vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en blijft het overzichtelijk. Zo kun je binnen twee jaar je diploma halen, ook wanneer je niet alles de eerste keer haalt. Elk blok wordt afgesloten met een praktijkexamen. Hier mag je laten zien wat je kan!

100% baangarantie
Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt door de kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond beschik je over de volgende diploma’s:

  • MBO-niveau 3 diploma allround kapper;
  • Nederlandse Kappersakademie diploma;
  • Diploma Visagie;
  • BHV-certificaat.

83% Van onze studenten beveelt hun opleiding aan een ander aan* en 80% Van de studenten beoordeelt hun opleiding als goed. (*Bron: Intern studenten tevredenheidsonderzoek 2017)

Toelating
Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar.

Tarieven MBO 3 Kappersopleiding (BOL)

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL) is vanaf  €8.600,-. Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hier voor de betalingsmogelijkheden.

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
di 1 sep 2020 Rotterdam Mariniersweg Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Den Haag (Rijswijk) Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amsterdam Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amersfoort Voldoende plaatsen beschikbaar
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Klik hier om een WhatsAppbericht te versturen, bel gratis 0800-0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.