MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide MBO 3 Kappersopleiding:

 • Erkende MBO-opleiding
 • Focus op praktijk, kapsalon is je leslokaal
 • Visagie en mode standaard in het lespakket
 • Coaching en persoonlijke begeleiding
 • Hoogste slagingspercentage van Nederland
 • Studiefinanciering en studentenreisproduct mogelijk

MBO 3 Kapper in twee jaar (BOL)

Duur:  2 jaar
Studiebelasting:  5 dagen per week
Studiekosten:  € 9.100 Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Kies je voor betaling in twee grote termijnen, dan ontvang je € 500,- korting op het totale lesgeld.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 3 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele en gekwalificeerde docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Droom jij van een professionele carrière in het kappersvak? Maak je droom waar en pak deze unieke kans om van jouw passie voor haar jouw werk te maken.

Lesprogramma MBO 3 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  Leer het volledige kappersvak! Tijdens de opleiding Allround Kapper leer je alles over Europees haar! Mode en visagie spelen een belangrijke rol bij deze tweejarige verkorte beroepsopleiding. Je doet een schat aan praktijkervaring op en bent na je opleiding verzekerd van een baan. De MBO-niveau 3 opleiding start zowel in september als maart.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Na 15 weken knip je al je eerste klanten in onze salon. Je leert alle basis en specialistische knip- en snijtechnieken.

  Föhnen, watergolven en permanenten komen uiteraard ook aan bod. Net als vlechten en opsteken van lang haar. Daarnaast leiden we je op in alle facetten van het kleuren. High-lights, low-lights, coupe soleil, volledige kleuring, tonen van haar, balayage; het komt allemaal aan bod. En dit alles met dagelijkse training in de praktijk

  Als aankomend Allround kapper moet je alles leren wat je als vakman of vakvrouw moet weten. Daarom richt het vakkenpakket zich ook op commerciële vaardigheden, mode, visagie en bedrijfshulpverlening (BHV).

 • Wat is het jaarlijkse lesprogramma?

  Je hebt op jaarbasis zes weken vakantie. De opleiding is verdeeld in vier modulaire blokken van een half jaar. Hierdoor vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en blijft het overzichtelijk. Zo kun je binnen twee jaar je diploma halen, ook wanneer je niet alles de eerste keer haalt. Elk blok wordt afgesloten met een praktijkexamen. Hier mag je laten zien wat je kan!

 • Hoe groot is het praktijkaandeel tijdens de opleiding?

  Praktijk is het sleutelwoord tijdens je schooltijd: 90% van de opleiding ben je in de salon bezig met het haar van klanten. Slechts 15 dagen per jaar loop je extern stage. De kwaliteit van je opleiding is dus niet afhankelijk van je stagebedrijf. De overige 10% van de opleiding is theorie. Hieronder vallen onder meer vak-theorie, rekenen en taal. Daarnaast kies je de keuzeonderdelen die je leuk vindt. Wil je de opleiding MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL)? Kies dan tijdens je opleiding voor het keuzedeel ‘’Ondernemen’’.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 3 Kappersopleiding?

  Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens een informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste aansluit bij jouw niveau.

 • Wat ontvang je na het doorlopen van de opleiding?

  MBO-niveau 3 diploma Allround Kapper;
  Nederlandse Kappersakademie diploma;
  Diploma Visagie;
  BHV certificaat.

 • Wat zijn de vervolgopleidingen?

  Na het doorlopen van de opleiding MBO 3 Kapper kan je direct van start in de opleiding MBO 4 Allround kapper in één jaar. Tijdens deze opleiding leren we je wat je als aankomend Salonmanager moet weten om als vakvrouw of vakman aan de slag te gaan.

Persoonlijke aandacht tijdens MBO 3 Kappersopleiding met baangarantie

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Wanneer nodig bieden we je ook extra ondersteuning en/of coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten.

100% baangarantie

Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt door de kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL) is €9.100,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Kies je voor betaling in twee grote termijnen, dan ontvang je € 500,- korting op het totale lesgeld.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Diploma-uitreiking 2019

De examenkandidaten van 2019 hebben op geweldige wijze hun kappersopleiding afgesloten met een grote show in de Maassilo te Rotterdam.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis:0800-0123

app

Whatsapp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op uw bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou