fbpx

Welke bob past het best bij jouw gezicht?

14-05-2020

Toe aan iets nieuws met je haar? Laat een bob knippen! De bob is populair, omdat er zoveel verschillende varianten zijn. Lang, kort, asymmetrisch, met een pony: je kunt er alle kanten mee op. Hierdoor is er altijd wel een variant te vinden die bij jouw gezichtsvorm past. En met de zomer om de hoek, is het best lekker om die lange lokken in te wisselen voor een korte coupe.
 

Rond gezicht:
Heb je een rond gezicht? Kies dan voor een lange bob. Bij een lange bob valt het haar onder de kin en boven het sleutelbeen. Hierdoor lijkt je gezicht langer en slanker. Een andere optie voor een rond gezicht is de asymmetrische boblijn. Door een verre zijscheiding te maken, wordt je kapsel net wat speelser.

Pinterest
 

Vierkant gezicht:
Bij een vierkant gezicht hebben het voorhoofd, wangen en kin allemaal dezelfde breedte. Als je een vierkant gezicht hebt, kun je het best kiezen voor een A-lijn bob. Dit kapsel is kort aan de achterkant en lang aan de voorkant. Doordat het haar aan de voorkant langer valt, zorg je ervoor dat je brede kaaklijn niet opvalt.

Pinterest
 

Lang gezicht:
Heb je een lang en smal gezicht? Dan is een halflange bob met een pony iets voor jou! De pony maakt je voorhoofd minder lang en zorgt ervoor dat je gezicht minder langwerpig lijkt. Laat de rest van het haar in laagjes knippen voor meer volume.

Pinterest
 

Hartvormig gezicht:
Als je voorhoofd breder is dan je kin, dan heb je een hartvormig gezicht. Om deze verhoudingen in balans te brengen, kies je voor een kapsel die voor veel volume aan de onderkant zorgt. Denk hierbij aan een bob tot op de kaaklijn.

Pinterest
 

Ovaal gezicht:
Heb je een ovaal gezicht? Dan ben jij the lucky one. Jij kunt kiezen uit alle stijlen van de boblijn, want alles staat bij jouw gezichtsvorm! Ga voor kort, halflang of een lange boblijn.

Pinterest
 

Heb je lang haar en wil je eerst weten hoe een bob jou staat voordat je de schaar erin zet? Probeer de faux bob eens uit. Met deze techniek kom je erachter of dit kapsel jou staat zonder te knippen!

Ben jij enthousiast geworden van deze mooie bob kapsels? Zodra wij weer geopend zijn, kun je in een van onze salons terecht voor een mooie bob! Onze studenten adviseren je hier graag bij.