fbpx

Studenten nemen deel aan NKA Award

28-12-2018

Deze maand was het weer zover: de finale van de jaarlijkse NKA Award. Tijdens deze wedstrijd strijden onze studenten om de begeerde eerst prijs. 

De wedstrijd

De NKA Award is een jaarlijkse wedstrijd die door de Nederlandse Kappersakademie gehouden wordt. Tijdens de wedstrijd strijden al onze eerstejaarsstudenten om de eerste prijs. De winnaar ontvangt namelijk een grote wisseltrofee. Van de creatie van de winnaar en de 2e en 3e plaats worden de professionele foto’s op posterformaat, voorzien van naam van de student en behaalde plaats, een jaar lang opgehangen op alle vestigingen van de Nederlandse Kappersakademie.

De wedstrijd gaat over watergolven. Watergolven is een techniek waarbij er golven en krullen worden aangebracht in het haar met behulp van verschillende rollers. Voordat de wedstrijd begint wordt er al veel met deze techniek geoefend tijdens de lessen op school. De studenten worden uitgedaagd zo creatief mogelijk gebruik te maken van deze techniek en zo een bijzonder kapsel te creëren.

De winnaar

Tijdens de voorronde wordt op alle vestigingen gestreden om een finaleplaats. De finale vindt plaats op de hoofdvestiging in Rotterdam. De finalisten krijgen drie uur de tijd om een watergolf kapsel te creëren en een mooie make-up aan te brengen op hun model. Daarna worden alle modellen naar de fotograaf gestuurd en worden de winnaars bekend gemaakt. Dit jaar was de eerste plaats voor Tania Gomes Barros, vestiging Rotterdam. Van harte gefeliciteerd!