fbpx

Modetrend: Scrunchie

19-02-2018

Trends komen en gaan, zo ook de scrunchie. Als je bent opgegroeid in de jaren ’90 dan heb jij ongetwijfeld met zo’n haarelastiek rondgelopen. Scrunchies zijn terug van weggeweest!

Eerst even wat geschiedenis: we nemen je mee naar 1963. Vrouwen gebruikten rubberen bandjes om een paardenstaart te maken. Deze bandjes raakte vaak verstrikt in het haar, met als gevolg dat de bandjes met een schaar verwijderd moesten worden.

Philip E. Meyers kwam met een oplossing: een ronde elastieken band bedekt met geplooide stof. Geplooid stof wordt in het Engels ook wel scrunched fabric genoemd. Zo komt het beruchte haarelastiek aan de naam ‘scrunchie’.

Scrunchie it is

Begin jaren ’90 groeide het elastiekje uit tot een grote hit. Ze waren in verschillende kleuren, stoffen en patronen beschikbaar, waardoor je de geplooide elastiek altijd kon matchen met je outfit.

Tegen het einde van de jaren ’90 verdween de scrunchie langzaam uit beeld. Daar lijkt nu weer verandering in te komen. Wij hebben de velvet variant al gespot! Ga jij ‘m ook dragen?

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest