fbpx

Kappersdroom komt opnieuw uit voor statushouders

24-04-2019

Een jaar geleden werkten L’Oréal, de Nederlandse Kappersakademie en Stichting UAF samen om de kappersdroom van tien statushouders te vervullen. Omdat dit zo’n succes was, is er besloten om door te gaan met het initiatief. 

Tien nieuwe statushouders zijn begonnen met een verkorte opleiding tot hairstylist. Zij gaan 40 weken lang, twee avonden in de week naar school om het kappersvak te leren. De werkeloosheid onder statushouders is hoog. Door middel van dit initiatief komt daar hopelijk verandering in. Mohamad Alhamad is één van de tien statushouders en vertelt het Algemeen Dagblad hoe graag hij kapper wil worden. In Syrië heeft hij een opleiding rechten voltooid, maar zijn hart ligt toch echt bij het kappersvak: “Mijn vader was advocaat en mijn zus ook. Het was eigenlijk vanzelfsprekend dat ik ook rechten zou studeren. Maar ik droomde er altijd van kapper te worden.”

Hetzelfde geldt voor deelnemer Rakan Alabdullah. “Nadat ik mij had aangemeld voor de opleiding, was er een selectiegesprek. Dat duurde maar vijf minuten. Even later werd ik opgebeld en hoorde ik dat ik was aangenomen!”

Mardjan Seighali, directrice van Stichting UAF, zegt dat ze geen talent willen verspillen, maar dat je ook realistisch moet blijven. “Voor een universitaire opleiding moet je goed Nederlands kunnen begrijpen en spreken. Dat kunnen deze studenten misschien na hun kappersopleiding doen. Het belangrijkste is dat ze doen wat ze willen. De meeste van deze studenten hebben hun keuze allang gemaakt: ze willen kapper worden.”

Lees het hele artikel hier. Wij wensen alle studenten heel veel succes met hun opleiding!

Algemeen dagblad | Fotograaf: Cees Wouda