fbpx

Kappersakademie neemt deel aan Coiffure Award

26-11-2018

De Coiffure Award is dé award die elke kapper in Nederland wil winnen. Tijdens deze wedstrijd strijden de beste kappers om een award door de meest fantastische kapsels te creëren. Studenten van de Nederlandse Kappersakademie hebben zich ook opgegeven.  

De studenten van de MBO 4 opleidingen nemen deel aan de categorie Young Talent. Deze categorie is speciaal ontwikkeld voor nieuw talent. Algemeen directeur Martijn Abers en opleidingsmanager Miranda Stevens vertellen waarom er wordt deelgenomen aan de wedstrijd.

Young Talent

Volgens Martijn Abers is er niets mooiers dan met jonge kappers te werken aan hun creativiteit en ze te laten inzien dat ze meer kunnen bereiken dan ze denken. Een aantal oud studenten zijn daar een goed voorbeeld van. Zij zijn hierdoor zeer succesvol geworden binnen de branche. Daardoor is het idee ontstaan om deelname aan de Coiffure Award op te nemen in het lesprogramma van de MBO niveau 4 opleidingen. Zoveel mogelijk studenten worden op die manier gemotiveerd om deel te nemen. Zo geven we jonge mensen de mogelijkheid om onder professionele begeleiding deel te nemen aan de vakwedstrijd, aldus Martijn.

Gemotiveerde deelnemers

Miranda Stevens voegt daaraan toe dat studenten vaak denken dat het niveau te hoog is. Als opleidingsinstituut is het belangrijk om ze hierin te begeleiden. Ze worden dan ook in contact gebracht met kappers die eerder een award hebben gewonnen. Ze zien hierdoor in dat het niveau wel haalbaar is en dat motiveert ze.

Dit jaar nemen maar liefst veertig(!) studenten deel aan de wedstrijd. Deze studenten worden ondersteund door een aantal vaktechnische specialisten op het gebied van haar én visagie. We wensen de deelnemers in ieder geval veel succes en plezier toe!

Lees het hele artikel hier.

After movie Coiffure Award

Inspiratie Coiffure

Neem je dit jaar toevallig deel aan de Coiffure Award? Bekijk hier een aantal inzendingen van de voorgaande jaren.


Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest