fbpx

Het Rotterdam Project: Soufyan

22-10-2018

De 21-jarige Soufyan uit Rotterdam wil al van kleins af aan kapper worden. Zijn droom komt steeds dichterbij, want hij volgt op dit moment een kappersopleiding aan de Nederlandse Kappersakademie. 

Soufyan is deelnemer van ‘’Het Rotterdam Project’’, waarbij vijf daklozen uit Rotterdam gevolgd worden in hun strijd om van de straat af te komen met behulp van Beau van Erven Dorens, het Leger des Heils en een team van experts.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Soufyan (@soufyan.rotterdam) op

Juiste keuze kappersopleiding

Soufyan heeft het kappersvak altijd leuk gevonden, maar hij dacht dat het heel ingewikkeld was om te leren. Een vriend van hem is herenkapper en die bood hem aan om het een en ander te leren over het vak. Dat was het duwtje dat hij nodig had. Hij vond dit zó leuk dat hij besloot om verder in het vak te duiken en een opleiding te volgen waarbij hij alles over het kappersvak kon leren. Alleen moest hij nog wel de geschikte school vinden…

Na wat onderzoek belandde hij bij de Nederlandse Kappersakademie en hij was direct verkocht: “Dít wordt de school waar ik mijn carrière ga starten!”. Soufyan koos voor de Nederlandse Kappersakademie, vanwege het aanbod ten opzichte van andere scholen. Daarnaast vond hij het een pluspunt dat hij kan doorstromen bij NKA naar MBO Niveau 4. Soufyan is inmiddels een maand bezig met zijn opleiding en hij vindt het hartstikke leuk en interessant.

Het Rotterdam Project

Na zijn studie is Soufyan van plan om te gaan werken in een salon. Het liefste zou hij zijn eigen kapperszaak willen openen. Daarnaast streeft hij ernaar om een zo succesvol en gelukkig mogelijk leven te leiden.

Wil jij Soufyan blijven volgen? De eerste aflevering van Het Rotterdam Project is op 30 oktober 2018 om 21:30 uur te zien op RTL 4. Volg Soufyan ook op Instagram: www.instagram.com/soufvanzuid/ en op Facebook: www.facebook.com/soufvanzuid/