fbpx

Diploma-uitreiking 2019: Serena Johanna deel 1

22-08-2019

Jaarlijks vindt de diploma-uitreiking van de Nederlandse Kappersakademie plaats in de Maassilo Rotterdam. Student Serena Johanna Posthuma de Boer (18) vertelt over haar voorbereidingen voor de diploma-uitreiking op 29 augustus as. 

Het is geen geheim dat Serena een grote passie heeft voor het kappersvak: “Ik ben iemand die altijd creatief bezig is geweest. Daarom vind ik het kappersvak ook zo leuk. Je kunt creatief te werk gaan.”

Serena koos voor een kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie, omdat je tijdens de opleiding veel ervaring kunt opdoen en je krijgt veel persoonlijke aandacht. “De opleiding bij de Nederlandse Kappersakademie is relatief pittig, maar als je écht kapper wilt worden dan is dit dé school voor jou. Je leert namelijk veel in praktijk!”

Afstuderen aan de Nederlandse Kappersakademie

Na bijna twee jaar is het dan eindelijk zo ver… Serena gaat afstuderen! Ze is al druk bezig met alle voorbereidingen. Het thema van dit jaar is Real Doll Art en Real Robotica Art. Uit deze twee opties koos Serena koos voor Real Robotica Art. “Ik wist dat ik tijdens mijn eindopdracht iets wilde doen met de Victoria’s Secret Fashion show. Maar toen ik hoorde wat het thema was dit jaar, wist ik dat dit een hele leuke uitdaging zou worden. Dat houdt me echter niet tegen. Ik wil iets unieks neerzetten wat nog niet eerder te zien was.”

Voorbereiding diploma-uitreiking

Serena ging op zoek naar inspiratie op Pinterest en ze maakte hier een moodboard van. Daarna kocht ze al het materiaal dat ze nodig had en ging ze aan de slag met het maken van haar jurk. “Ik heb mijn jurk af, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Mijn focus ligt nu op het haar en de visagie.” Serena vertelt dat het kapsel en de visagie een futuristische tint heeft, wat goed past bij Real Robotica.

Serena is helemaal klaar voor de show: “Ik weet hoe ik het ga aanpakken. Mijn model trekt eerst de jurk aan, daarna begin ik met het haar, zodat deze strak uit het gezicht is wanneer ik met de visagie begin. En daarna is het een kwestie van de puntjes op de i zetten.”

Voor studenten die volgend jaar afstuderen heeft Serena een paar tips. Ze geeft aan dat het belangrijk is om op tijd te beginnen en een goed moodboard te maken, zodat je idee echt duidelijk is. Daarnaast is het belangrijk om je aan je idee te houden. “Denk goed na over wat je precies wil gaan doen, zodat je later niet van gedachte veranderd. Wees zelfverzekerd en bereid je goed voor. Een goede voorbereiding is het halve werk!”

Benieuwd naar wat Serena nog meer doet? Je kunt haar volgen op InstagramWij wensen haar en alle andere studenten alvast veel succes tijdens de diploma-uitreiking.

Wil je net als Serena een kappersopleiding volgen? Klik hier.