fbpx

Coiffure Award: Dionne is genomineerd!

22-03-2019

Voordat Dionne aan een kappersopleiding begon, wilde ze maatschappelijk werker worden. Een fijn vak, maar niet het juiste beroep voor haar. Dionne besloot naar haar hart te luisteren en een kappersopleiding te gaan volgen. Samen met haar medestudenten nam ze deel aan de Coiffure Award en nu is ze zelfs genomineerd voor een Consumer Award!

Uniek idee

Nadat Dionne op school hoorde dat de studenten mee mochten doen aan de Coiffure Award, nam Dionne dit heel serieus. “Ik ben meteen begonnen met het opdoen van inspiratie op Pinterest, het maken van een moodboard en het zoeken naar modellen. Hier besteedde ik al mijn vrije tijd aan. De modellen die ik uiteindelijk heb gevonden zijn vrienden van mij die zelf ook wat modelervaring hebben. Dus dat was mooi meegenomen.” Op de vraag hoe ze op het idee van haar uiteindelijke creatie is gekomen vertelt Dionne het volgende: “Ik wilde graag de nadruk leggen op zowel stijl als krullend haar. Ik wilde iets creëren wat je in het normale leven niet snel ziet, maar wat wel mogelijk is. Een voorbeeld daarvan is een vlecht of staartje in een baard.”

Denk out of the box

Dionne geeft als tip mee om out of the box te denken bij deelname aan de Coiffure Award. Ze heeft tijdens haar voorbereiding op haar fotoshoot voor de Coiffure Award ingezien dat creativiteit heel breed is. “Hoe meer tijd en aandacht je aan iets besteed, hoe meer eruit komt.” En dat is waar, want Dionne kreeg het telefoontje dat ze genomineerd was! “Ik was in shock! Ik had het niet verwacht omdat ik weet hoe moeilijk het is om genomineerd te worden voor een award. Ik was hier heel erg blij mee.”

Deelname aan de Coiffure Award heeft Dionne geïnspireerd om na haar kappersopleiding misschien wel een grimeur opleiding te gaan volgen en meer te gaan doen met make-up. Daarna wil ze graag een naam voor haarzelf maken in de barbierswereld en een salon openen.

Wil jij Dionne naar de overwinning helpen? Stem dan op haar creatie (nummer 24). Stemmen kan tot 6 mei 2019.

Bekijk de prachtige creaties van Dionne hieronder!