fbpx

5 x Tips zonbescherming voor het haar

09-07-2018

Zon, zee, strand: we absolutely love it! Maar we moeten niet vergeten welke schade dit met zich meebrengt voor onze haren. UV-straling zorgt namelijk voor droog, dof en dun haar. Daarnaast vervaagt de kleur van je haren sneller door zee- en chloorwater. Met de volgende vijf tips bescherm je je haren tegen de zon. 

1. Draag een hoed of sjaal
Een hoed of een sjaal is een goede oplossing om je haar tegen schadelijke UV-stralen te beschermen. Het haar is grotendeels bedekt én het zorgt ervoor dat je je hoofdhuid niet verbrandt. Bovendien staat een sjaal in het haar ook super fancy.

Pinterest

2. Kies voor een niet te strak kapsel
Een strak kapsel is niet handig als je haar wordt uitgedroogd door de zon. Een te strak kapsel trekt als het waren aan je haar, waardoor het sneller kan breken. Kies eerder voor een messy braid of messy knot.

Pinterest

3. Vermijd hete tools
In de zomermaanden is het een absolute no go om hete styling tools te gebruiken. De zon zorgt al voor genoeg schade! Vlecht je haar eens om beach waves te creëren of laat je haar door de lucht drogen.

Pinterest

4. Verzorg je haar met olie 
Al aan arganolie gedacht? Dit is de perfecte oplossing voor het behandelen van droog haar. Het zit vol met vitamine E en antioxidanten waardoor dit een hele goede bescherming tegen de zon biedt en haaruitval voorkomt. Een voorbeeld hiervan is de Mythic Oil Rich Oil van L’Oreal. Deze is verkrijgbaar in onze salons.

5. Gebruik haarproducten tegen de zon
In de zomer is het belangrijk dat je de juiste haar producten gebruikt. Er zijn shampoo’s, maskers en spray’s die UV- filters bevatten. Deze beschermen je haar tegen UV-straling. De Solar Sublime producten van L’Oreal zijn hier een goed voorbeeld van. Ook deze lijn is verkrijgbaar in onze salons.