fbpx

5 x haarborstels voor ieder haartype

20-08-2018

Wist je dat? Het is belangrijk om je haren te borstelen vóór je gaat slapen. Dat scheelt klitten en pluizig haar in de ochtend! Maar wist je ook dat niet elke haarborstel geschikt is voor ieder haartype? Wij vertellen je welke haarborstel geschikt is voor jou!

De verkeerde haarborstel kan schade aan je haar aanrichten of zorgen voor pluizigheid. Dit zij absolute no go’s. Voordat je je borstel erbij pakt is het dus wel handig om te weten of deze geschikt zijn voor jouw haar.

1. Dun haar zonder volume
Als je dun haar hebt, dan heb je in de meeste gevallen ook weinig tot geen volume. Daarom is het fijn om haarborstels te gebruiken die extra volume creëren in het haar. Maak kennis met de vented brushes! Deze zorgen ervoor dat je haar er op gezonde wijze volumineus uitziet. De backcombing brush is ook geschikt voor het creëren van meer volume.

Pinterest

2. Dik, volumineus haar
Als je dik haar hebt dan heeft je haar juist veel volume. Daarom is het belangrijk om een borstel te gebruiken die je volume behoudt en klitten en pluizigheid voorkomt. Gebruik daarom een paddle brush. Doordat de borstel een wijde oppervlakte heeft, is deze goed voor het uitkammen van dik haar. Daarnaast voorkomt dit ook pluizigheid en is de borstel goed voor je hoofdhuid.

Pinterest

3. Wavy hair
Bij wavy haar kan het zo zijn dat je vaak klitten in je haar hebt. Je wilt van dit afkomen, maar je wilt natuurlijk je mooie waves wel behouden. Gebruik daarom een boar bristle brush. Deze borstel bevat zwijnenhaar en nylon pinnen wat zorgt voor glanzend haar.

Pinterest

4. Krullend/Kroes haar
Het beste kun je kroes en krullend haar niet uitkammen. Maar we snappen dat je hier soms wel behoefte aan hebt. Wanneer je kroes of krullend haar wilt borstelen dan kun je het beste een denman brush gebruiken. Deze borstels zijn speciaal ontwikkeld voor kroes en krullend haar. Er zijn verschillende denman borstels met verschillende functies voor het haar.

Pinterest

5. Droog haar met klitten
Heb je droog haar met alleen maar klitten? Dan is het antwoord vrij simpel. Gebruik een tangle teezer! Deze zijn ervoor ontworpen om pijnloos klitten uit het haar te krijgen zonder enige schade aan het haar aan te richten.

Pinterest