Hairstylist in 40 weken

Maak kennis met de avondopleiding tot Hairstylist:

  • Leer de basis van het dames- en herenvak!
  • Vanaf 21 jaar gericht op volwassenen
  • 40 Weken, 1 avond per week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
  • Sluit goed aan bij werk en gezin
  • Geen verplichte stage

Hairstylist in 40 weken

Wie de basis van zowel het dames- als het herenvak wil leren, kiest voor onze uitgebreide opleiding tot Hairstylist!

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Een nieuwe carrière, flexibel vanuit huis kunnen werken of een eigen kapsalon beginnen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden na het volgen van onze opleidingen. Maak je droom waar en pak deze unieke kans om iets te doen met je passie voor haar.

De lessen zijn goed te combineren met werk en gezin. Onder begeleiding van ervaren docenten volg je één avond in de week les van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Lesprogramma kappersopleiding Hairstylist

Tijdens de eerste les krijg je een uitgebreid materialenpakket met alle kappersbenodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Ook krijg je toegang tot onze unieke online lesomgeving, waar je uitgebreide uitleg over vaktechniek en je lessen vindt. Handig voor thuis, als je alles nog eens wilt nalezen. Of als je je wilt voorbereiden op de volgende les.

Je leert de basis van het kappersvak in 40 weken, verspreid over 10 maanden (afhankelijk van de vakanties). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

LESONDERDELEN
De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod: adviesgesprek – materiaal – wassen van het haar – dame knippen diverse technieken – dame effilatie technieken met het mes – heer knippen diverse technieken – heer snijden diverse technieken – dame föhnen – heer föhnen – diverse omvormtechnieken – dame diverse kleurtechnieken (theorie en praktijk) – workshops.

De opleiding is praktijkgericht. Na een aantal lessen werk je op modellen. Een vriend, collega of buurvrouw: iedereen mag mee als model. De behandelingskosten zijn bij het lesgeld inbegrepen.

CERTIFICAAT
De laatste twee weken van je opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt behaald, ontvang je het certificaat Hairstylist van de Nederlandse Kappersakademie. Hiermee kun je aan de slag als hairstylist (kapper).

Vervolgopleidingen?

Wil je na de opleiding Hairstylist meer leren van het vak? Bekijk dan onze Masterclasses!

Wil je je verder ontwikkelen in het damesvak? Kies dan voor de opleiding Masterclass Cut & Colour in 25 weken! Wil je meer leren over het herenvak? Kies dan voor de opleiding Masterclass Barbier in 25 weken!

Als je binnen één jaar na het afronden van je opleiding Hairstylist start met één van onze vervolgopleidingen ontvang je een korting van €100,- per vervolgopleiding.

VERSNELLEN?
Zijn je ambities groot en vind je één lesavond in de week niet voldoende? De opleiding Hairstylist in 40 weken is goed te combineren met de Masterclass Vlechten & Opsteken in 20 weken.

Ook is het mogelijk om deze opleiding(en) te combineren met de visagie opleiding Make-up Artist in 20 weken.

Als je ervoor kiest om je opleiding Hairstylist te combineren met één van bovengenoemde opleidingen, dan ontvang je ook een korting van €100,- per vervolgopleiding.

Tarieven

Het lesgeld voor de opleiding Hairstylist in 40 weken is vanaf €1.750,-. Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. €475,- en modellentegoed t.w.v. €200,-.  Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hier voor de betalingsmogelijkheden.

Bekijk hier het volledige Hairstylist materialenpakket

TOELATINGSEISEN
Het is belangrijk om de Nederlands taal te verstaan en te spreken om de uitleg goed te kunnen begrijpen (niveau A2). De minimumleeftijd voor de avondopleiding is 21 jaar. Ben je jonger dan 21 jaar? Kijk dan bij ons onderwijsaanbod voor mbo-dagopleidingen.

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
wo 19 feb 2020 Amsterdam Nog enkele plaatsen beschikbaar!
di 4 feb 2020 Rotterdam Mariniersweg Vol!
do 6 feb 2020 Den Haag (Rijswijk) Vol!
di 4 feb 2020 Amersfoort Vol!
do 2 apr 2020 Rotterdam Mariniersweg Vol!
wo 8 apr 2020 Rotterdam Mariniersweg Voldoende plaatsen beschikbaar
ma 6 apr 2020 Amersfoort Voldoende plaatsen beschikbaar
wo 8 apr 2020 Amsterdam Voldoende plaatsen beschikbaar
di 14 apr 2020 Den Haag (Rijswijk) Voldoende plaatsen beschikbaar
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Vijf vestigingen

Op vijf verschillende locaties in Nederland kun je onze kappersopleiding volgen: Amersfoort, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam (2). Alle vestigingen van Kappersakademie zijn makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Bekijk de vestigingen

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Klik hier om een WhatsAppbericht te versturen, bel gratis 0800-0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Volg ons op Instagram