Masterclass Barbier in 25 weken

Maak kennis met de avondopleiding Barbier:

  • Leer scheren als een professional!
  • Uitgebreide Barbier knip- en snijtechnieken
  • 25 weken, 1 avond in de week
  • Focus op praktijk, de kapsalon is je leslokaal
  • Sluit goed aan bij werk en gezin
  • Combinatie met andere Masterclasses mogelijk

Masterclass Barbier in 25 weken

Voor wie zich wil specialiseren in het herenvak is er de Masterclass Barbier. Heb je succesvol de opleiding Hairstylist afgerond? Kies dan voor onze uitgebreide Masterclass Barbier in 25 weken!

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Een nieuwe carrière, flexibel vanuit huis kunnen werken of een eigen kapsalon beginnen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden na het volgen van onze opleidingen. Maak je droom waar en pak deze unieke kans om iets te doen met je passie voor haar. De lessen zijn goed te combineren met werk en gezin. Onder begeleiding van ervaren docenten volg je één avond in de week les van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Lesprogramma Masterclass Barbier

Tijdens de eerste les krijg je een uitbreiding op je materialenpakket met alle barbiersbenodigdheden. Zo kun je meteen aan de slag. Ook krijg je toegang tot onze unieke online lesomgeving, waar je uitgebreide uitleg over vaktechniek en je lessen vindt. Handig voor thuis, als je alles nog eens wilt nalezen. Of als je je wilt voorbereiden op de volgende les.

Het lesprogramma van de Masterclass Barbier duurt 25 weken, verspreid over 5 maanden (afhankelijk van de vakanties). Wij garanderen dat er van onze kant geen lesuitval is.

LESONDERDELEN
De volgende lesonderdelen komen tijdens de opleiding aan bod: adviesgesprek – materiaal – baard vormen & onderhouden – clean shave – uitgebreide knip en snijtechnieken o.a. pompadour, executive contour (razor fade / skin fade / taper fade) – föhn- en stylingtechnieken – werken met de tondeuse – workshops.  

De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de lessen werk je op modellen. Een vriend, collega of buurman: iedereen mag mee als model. De behandelingskosten zijn bij het lesgeld inbegrepen.

DIPLOMA
De laatste twee weken van je opleiding vinden praktijkexamens plaats. Wanneer je de examens hebt behaald, ontvang je het diploma Masterclass Barbier van de Nederlandse Kappersakademie.

Vervolgopleidingen?

Wil je na deze Masterclass ook meer leren van het damesvak? Kies dan voor de Masterclass Cut & Colour in 25 weken. Een andere interessante uitbreiding van je kennis binnen het damesvak is de Masterclass Vlechten en Opsteken in 20 weken.

Als je binnen één jaar na het afronden van je opleiding Masterclass Barbier start met één van onze vervolgopleidingen ontvang je een korting van €100,- per vervolgopleiding.

VERSNELLEN
Zijn je ambities groot en vind je één avond in de week niet voldoende? De Masterclass Barbier is goed te combineren met de Masterclass Vlechten & Opsteken in 20 weken. Ook is het mogelijk om deze opleiding(en) te combineren met de visagie opleiding Make-up Artist in 20 weken.

Als je ervoor kiest om je opleiding Masterclass Barbier te combineren met één van bovengenoemde opleidingen, dan ontvang je ook de korting van €100,- per vervolgopleiding.

EXTRA TRAINEN?
Wil je extra trainen en meer ervaring opdoen in een echte kapsalon? Dan kan! Onder begeleiding van onze professionele docenten bieden we je de mogelijkheid om overdag te trainen in één van onze kapsalons.
Klik hier als je meer wilt weten over onze Salon Traineeships 

Tarieven Masterclass Barbier

Het lesgeld voor de Masterclass Barbier in 25 weken is vanaf €1.250,-. Dit is inclusief materialenpakket t.w.v. €450,-. Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hier voor de betalingsmogelijkheden.

Bekijk hier het volledige Barbier materialenpakket.

TOELATINGSEISEN
De opleiding is bedoeld voor (oud)studenten van de Nederlandse Kappersakademie die de opleiding tot Hairstylist (I) succesvol hebben afgerond.

Als je aantoonbare kennis en ervaring hebt op het niveau van de opleiding Hairstylist bestaat de mogelijkheid om van start te gaan met de opleiding Masterclass Barbier. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het informatiegesprek.

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
di 17 mrt 2020 Amsterdam Voldoende plaatsen beschikbaar
di 17 mrt 2020 Amersfoort Voldoende plaatsen beschikbaar
ma 23 mrt 2020 Rotterdam Mariniersweg Voldoende plaatsen beschikbaar
wo 25 mrt 2020 Den Haag (Rijswijk) Voldoende plaatsen beschikbaar
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Vijf vestigingen

Op vijf verschillende locaties in Nederland kun je onze kappersopleiding volgen: Amersfoort, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam (2). Alle vestigingen van Kappersakademie zijn makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Bekijk de vestigingen

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Klik hier om een WhatsAppbericht te versturen, bel gratis 0800-0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Volg ons op Instagram