Stagiaires

Op zoek naar een bekwame stagiair(e)? De studenten van de NKA trainen het kappersvak dagelijks in de praktijk. Zo kunnen ze tijdens hun stage direct aan de slag. Na hun opleiding zijn onze studenten goed opgeleid en op zoek naar een baan. Misschien vinden ze die wel in jouw kapsalon!

Als onderdeel van de opleiding Allround Kapper MBO-niveau 3 zijn onze studenten wettelijk verplicht om 15 dagen per schooljaar door te brengen in een erkend leerbedrijf. Onze studenten lopen 15 dagen per jaar, maximaal 1 dag per week, stage in een kapsalon. Het inplannen van de stagedagen gaat in overleg met de desbetreffende student.

Wat kun je van een stagiair verwachten?
Op de eerste plaats een inzet en werkhouding die je van een student van de Nederlandse Kappersakademie mag verwachten. Op vaktechnisch gebied is het afhankelijk in welke fase van de opleiding de student zich bevindt: de opleiding van twee jaar is verdeeld in 4 blokken van 6 maanden. Aan het einde van het blok doet de student examen in een praktijkonderdeel.

Overzicht van de examens

Eerste jaar:

  • Blok 1 / na 6 maanden – Proeve van bekwaamheid Dame wens knippen en snijden
  • Blok 2 / na 12 maanden – Proeve van bekwaamheid Heer wens kort + heer wens gedekt

Tweede jaar:

  • Blok 3 / na 18 maanden – Proeve van bekwaamheid Dame wens watergolven
  • Blok 4 / na 24 maanden – Proeve van bekwaamheid Dame wens vlechten + opsteken Dame wens

Welke begeleiding kun je van school verwachten?
Stagebedrijven worden niet door de school bezocht. De begeleiding vanuit school verloopt telefonisch. Je contactpersoon tijdens de stage is de klassendocent van de desbetreffende student. Tijdens de stage wordt minimaal drie keer contact met het stagebedrijf opgenomen.

Meer informatie
Meer weten over onze stagiaires en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via info@kappersakademie.nl of 0900-8620.