Salonmanager MBO niveau 4

Maak kennis met onze opleiding Salonmanager MBO niveau 4:

  • Gastcolleges verzorgd door topkappers
  • Deelname aan Coiffure Award mogelijk
  • Focus op salonmanagement en didactische vaardigheden
  •  Doorstroom naar HBO mogelijk
  •  Klassikaal onderwijs
  •  Kleinschalige opleiding

Nog meer leren over het kappersvak?
Kies dan voor de opleiding Salonmanager! Deze opleiding is bedoeld voor studenten die zich verder willen verdiepen in het kappersvak. Om de MBO-niveau 4 opleiding te kunnen volgen, moet je de opleiding Allround Kapper of Allround-Kapper ondernemer succesvol hebben afgerond.

Bij deze beroepsbegeleidende opleiding (BBL-opleiding) ga je één dag in de week naar school. De overige vier dagen leer je het kappersvak in de kapsalon van een erkend leerbedrijf.

Een deel van de opleiding wordt verzorgd door gastdocenten. Inspirerende topkappers, succesvolle ondernemers en leidinggevende uit de top van het bedrijfsleven delen regelmatig hun ervaring. Naast het kappersvak leer je pedagogische en didactische vaardigheden. Tijdens de opleiding worden ook een communicatietraining op basis van NLP (neuro linguistisch programmeren) aangeboden.

Daarnaast leer je veel over ondernemerschap. Heb je de opleiding Allround Kapper-Ondernemer gevolgd? Dan kun je voor een aantal vakken vrijstelling krijgen. Met je diploma Salonmanager kun je aan de slag als ondernemer of als leidinggevende in een kapsalon. Het diploma vormt daarnaast een goede basis als je les wil geven aan een kappersopleiding.

Studenten die vanaf september 2016 zijn begonnen aan de NKA kunnen per september 2018 aan de slag bij de opleiding Salonmanager. Doorstromen naar het Hoger Beroepsonderwijs (HBO) is met dit diploma mogelijk.

Startmomenten

StartdatumVestigingBeschikbaarheid
za 1 sep 2018Rotterdam PompenburgMeer informatie volgt
Bekijk tarieven Intake gesprek aanvragen

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Bel gratis 0900-8620 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een mooie prijs. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.