Tarieven MBO 4 Salonmanager in één jaar (BBL)

De Nederlandse Kappersakademie is een particuliere opleiding. Kwaliteit en praktijk zijn voor ons de belangrijkste uitgangspunten.

Het lesgeld voor de een jarige opleiding bedraagt € 4.000,-*. Dit is inclusief materialenpakket voor de keuzedelen, licenties voor online lesboeken, licenties voor online Nederlands, Engels en rekenen (3F), fotoshoot + deelname Coiffure Award en examengeld. Het lesgeld is exclusief modellenvergoedingen.

Bel gratis 0800-0123 Vraag informatiegesprek aan


Betaling

Betaling van het lesgeld kan op twee manieren: maandelijks (betaalplan 1) of in twee termijnen (betaalplan 2).

Betaalplan 1 / Maandelijks
De inschrijftermijn voor start van de opleiding bedraagt € 300,-. Vervolgens via automatische incasso in 10 achtereenvolgende maandelijkse termijnen van € 370,-.

Betaalplan 2 / In twee termijnen (korting van €195,-)
Bij inschrijving van de opleiding de eerste termijn van € 300,-. Een maand voor aanvang van de opleiding de tweede termijn van € 3.505,-. Bij betaling in twee termijnen ontvang je een korting van € 195,- en bedraagt het lesgeld voor de 1-jarige BBL opleiding € 3.805,-*.

* Prijswijzigingen voorbehouden.

Subsidie en Fiscaal voordeel

Betaal je zelf de opleiding?
Dan geldt ook voor jou dat de opleidingskosten vaak aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.  Zo verlaag je de kosten van je opleiding! Meer informatie over fiscaal voordeel kun je hier lezen.

Subsidieregeling praktijkleren
De opleiding MBO 4 Salonmanager is een BBL opleiding (beroeps begeleidende leerweg). Dit houdt in dat je 1 dag in de week naar school gaat en maximaal 4 dagen in de week werkt in een kapsalon. Je hebt hiervoor een dienstverband in een kapsalon nodig tevens een aanvullende stage-overeenkomst. De kapsalon waar je werkt dient erkend te zijn als leerbedrijf. Tijdens je opleiding ontvang je dus een salaris volgens de CAO. Na het afronden van je opleiding kan je werkgever € 2.700,-. subsidie** terugkrijgen. In dat geval kost je opleiding slechts € 1.200,-

** Let op! De regeling subsidie BBL wordt in oktober 2018 door het Ministerie van Economische Zaken herzien. Het is mogelijk dat het bedrag aan subsidie wordt aangepast.